Jump to content
GIGN Forum

Karate...


akec
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, ka vēlos iet kādā cīņas mākslas treniņā: boksā vai karate. Tāpēc man ir sanākusi vēlme trenēties. Vēlētos, lai tie, kas zin vai ir gājuši vai vēl iet kādā no šiem treniņiem, pastāstītu nedaudz, kur labāk doties, kurš dzīvē vairāk noder, kur lielāka slodze u.t.t.. Palūgšu postot tikai tiem, kuri nevis grib sev klāt kādu postu, bet tiem, kas tiešām zin.

Link to comment
Share on other sites

Vismaz cik es esmu bijis.

Bokss = izturiba bus speks un macesi blokus taisit.

Karate = Veiklaks+ panemieni ja pretinieks stipraks utt Un zinasi ka izvairities.

Bet ja so pasu salidzina pasaules limeni sen kaut kad bij kikbokseris labakais vs karate meistaru, gala rezultata karatists uzvareja.

Link to comment
Share on other sites

Nja... Eju karatē 6 gadus, tākā varētu dalīties ar domām ;)

Ja tu gribi iet Karatē sākumā Tev vajag atrast klubu kurā iet draugi or paziņās, tad aiziet kādu dienu ar viņu( Vari arī iet viens pats :)) Un tad vari paskatīties kas notiek treniņā!!! Bet ja Tu gribi street style cīņas, pēc manām domām Tev ir jāiet uz boksu, jo karatē māca sitienus, kustības, katas un no parastas cīņas ir pamaz! Tāpēc iesaku iet boksā, jo tas vairāk noder dzīvē! ;)

Link to comment
Share on other sites

Es esmu gajis TeakWando vai ka tur rakststijas treninji bija taa nepajokam visu laiku notiek kustiba parsvara skrienot !!!

70%kajas

30%rokas

Pec prenijiem knapi vareju aizvilkties majas 1 gadu patrenejos pilnigi man pietiek lai pashaizsardziba butu norm :khehehe:

Link to comment
Share on other sites

:fsckinsad: tagad tur nekas nenotika vasara tagad nesmu bijis bet itka teica ka septembri atsakss

Jā. Un ko vēl labu pastāstīsi?

SuperRembo thanks.

zorg - ir zināms klubs, draugi neiet - nevaig.

EDIT: nigger, kā minimums domāju 3,4,5 gadus kāmēr aiztinos uz Rīgu dzīvot.

EDIT2: cash^, kikboxs nav pieejams šai pilsētā. :( Tāpēc jaizvēlas starp šiem diviem.

Edited by akec
Link to comment
Share on other sites

Ringā maybe uzvarēja karatists, bet uz ielas būtu uzvarējis kikbokseris.

Draugs iet karate-do labu laiciņu un domā pāriet uz kikboksu, jo dzīvē tas noder labāk. Karate ir uz tehniku, bet bokss uz spēku. Iesaku tev iet uz kikboksu - būs stipri sitieni ar rokām un būs arī kājas, atšķirībā no boksa.

mazais niger, nekad nav par vēlu. Nevajag jau kļūt tur par baigo pro, vnk lai pietiek pašaizsardzībai. Cīņas mākslās māca domāt un ievērot disciplīnu, nevis tikai kauties. Piemēram, tas pats draugs par kuru runāju, nekad (bez iemesla) nesitīs pirmais.

Edited by cash^
Link to comment
Share on other sites

domaaju ka bokss ir labaaks un noderiigaaks

bet vel albaak iet kikboksaa

cik esmu dzirdejis no papaam kuri ir gajushi kikboksaa ka vinji ja censhas tad pa 1 menesi reaali labi uzkachaajaas un ir baigie "borigas" un man klasesbiedrs gaja karate un cik vinsh tur kadus 3 meneshus pagaja un rezultatu knapi vareja redzet.

bet protams kikboksa/boksa tu lokamibu tik daudz neuztrenesi ka karate bet tapatas karate sax

P.S. cash kajas uztrene ari boksaa . tas ir loti vajadziigs lai tu nepiekustu elekaat pa ringu . bet kikboksaa tev maca ariii spert

Edited by m3rsy
Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu iet labak pieversties Boksam.. jo tas tiehsam dziive viarak var noderet... pats gaju karate bija deibls trneris un neko daudz nevareju iemacities protams dazas kustiibas jau iekalu galvaa.. bet lia varetu norm aiztaveties via izmantot kadu panemienu vajg labi un ilgi treneties.. taka domaju boks butu vairak piemerots tur viss aizies... :thumbsup:

bet nu iesaku labak boksu...

P.S. gaju akrate 2 gadus un neko laga neaceros :fsckinsad:

Edited by _Nattye_
Link to comment
Share on other sites

Visi šitie karate, kapoeiras, teikvando ir černis. Ja gribi kauties, aizargāties uz ielām tad ej vai nu uz boksu, vai kikboksu (labāk).

m3rsy, boksā uztrenēt jau uztrenē, bet kāda jēga, ka augstāk par jostasvietu nevari pacelt?

Edited by cash^
Link to comment
Share on other sites

Well, esmu nogājis 6 gadus Jiu Jitsu. Tas ir Karatē pamatā.

Viss ko varu pateikt - cīņas mākslas > bokss

Un par to nav ne mazāko šaubu :)

Edit:

+ es nedomāju, ka boksā tev iemācīs aizstāvēties pret aukstajiem ieročiem un šaujamieročiem.

Edited by hydro
Link to comment
Share on other sites

:)

No trenera ir atkarīgi kādi 10%, bet no paša ir pārējie 90%.

Treneris tev var parādīt kas un kā ir jādara un var trenēt tā, ka maz neliekas. Bet lielākā daļa nāk no tevis - cik daudz tu gribi trenēties un cik apņēmīgs esi.

Link to comment
Share on other sites

Buy ak-47! Pret to nepasargas ne karate, ne beokss, ne jelkads cits cininjsh :D

Bet runajot uz nots, es gaju aikido. Un tur specigi maca tieshi aizsardzibu, ka izvairities un ka izmantot pretinieka inerci sev par labu. Bet par spiti visam, mums sensejs staastiija, ka neatkariigi no panjeemieniem, ko zini, ja redzi opening, vai vienkaarshi ja vajag pretinieku izsist no liidzsvara - iegaaz pa seju :)

Laikam jau sanaak bokss? :)

Link to comment
Share on other sites

nu es karatē esmu gājis vien nieka deviņus gadus, ja šo gadu turpināšu, tad jau būs visi desmit. smuks skaitlis kā nekā :)

neesmu nekāds izcilais karatists, daru to vairāk tikai priekš sevis.

bet nu katrā gadījumā karatē ir ieteicams sākt trenēties agrā bērnībā, nezinu īsti, vai tu varēsi kaut ko jēdzīgu iemācīties, ja tev ir kādu 15-16 gadi. nu bet karatē būtībā ir tendēts uz ātrumu un precizitāti. tā ka nevar vienlaicīgi būt muskuļots bariga un ātrs kā zibens ir jāizvēlās viens variants vai kaut kāds kišmišs. karatē ir tendēts uz ātrumu. ja paskatās uz eiropas līmeņa sportistiem, tad nudie nevar pamanīt to brīdi, kad pretinieks grasīsies sist un momentāli notiek sitiens un nemanot pretinieks ir atpakaļ drošībā un var uztvert pretinieka sitienu, izvairīties, iet kontrā, sagaidīt vai jebko, ko grib darīt.

godīgi sakot, ja tev interesē tieši pašaizsardzība, tad es pieņemu, ka bokss ir īstā vieta. jo karatē ir bezkontakta sporta veids (nu vismaz <18 gadiem (labi, kadetiem 16-17 gados ir atļauts pieskarties, bet Latvijas foršajiem tiesnešiem tas tāpat vēl aizvien nav pielecis)), +18 gadiem ir atļauts kontakts, bet nu zināmās robežās, galvenais ir kontrolēt savu tehniku. ja tu varēsi kontrolēt savu tehniku tā, ka apstādini savu roku milimetru pirms pretinieka sejas, tad arī tu varēsi iesist kā pienākas.

es pats mēdzu teikt, ka karatē ir sporta veids, nevis cīņa. savdabīgs sporta veids ar saviem noteikumiem, savām taktikām un savām niansēm. nav svarīgs tikai spēks un ātrums, ļoti svarīga ir īstā taktika, novērtēt pretinieku, atrast viņa vājos punktus un izmantot tos. bieži vien karatē sparings izpaužas kā minūtes lēkāšanas apkārt, kamēr viens otrs mēģina saskatīt kādu sekundes simtdaļu, kad pretinieks nav gatavs, lai varētu veikt izšķirošo sitienu un iegūt punktu, kas varbūt izšķirs visas cīņas likteni.

un par fizisko slodzi. ja tu gribi uzkačāt muskuļus, tad karatē nav īstā vieta. mums pat treneris teica, ka uz svaru zāli mēs drīkstam iet tikai vasarā, kad treniņiem ir mazāka intensitāte. pārējās sezonas laikā mēs svara zālē varam iegūt muskuļu masu (kuru nopietniem karatē sportistiem īpaši nevajag), bet pamatīgi pazaudēt ātrumu. bet treniņiem fiziskā slodze ir nopietna. sākumā fiziskā slodze sastāv galvenokārt no sodiem, kuri ir bieži, mokoši un arī sāpīgi (atceramies, veco, labo soda veida strautiņš - sportisti sastājas divās paralēlās rindās un grēkāzis sāk no viena gala, un kamēr viņš iet cauri, visi viņu jauki apdāvina ar sitieniem). šie sodi iznīcina vēlēšanās apstrīdēt treneri un tad var sākt normāli trenēties. ja sasniedz līmeni, kad tu trenējies, jo tu gribi kaut ko nopietni sasniegt, tad fiziskā slodze ir garantēta, jo, lai cik tas arī jocīgi skanētu, vienā sitienā var ielikt tādu enerģiju un koncentrēšanos, ka var nogurt no vien pāris konkrētiem, spēcīgiem sitieniem. un ja tev ir mērķis un tu gribi to sasniegt un ir labs treneris, tad fiziskā slodze ir garantēta.

nu, mazliet haotiski sanāca, bet droši, ja vēl kaut kas interesē - prasi!

un vispār, kur tu dzīvo? pie kāda trenera domā doties? cik tev gadi?

Link to comment
Share on other sites

nu, godīgi sakot, par kādu labu Bauskas treneri īpaši dzirdējis neesmu, vismaz viņi Latvijas čempionātos īpaši nepiedalās (vai arī, ja piedalās, tad neieņem pirmās vietas). un 15 gadi.. nu, nezinu, es teiktu, ka tu esi pa vecu, bet aizej, apskaties, kāda vecuma sportisti trenējās tajā grupā. ja tur ir lielākā daļa +/- tavā vecumā, tad droši, pamēģini. bet galvenokārt visi karatē sāk trenēties 6-10 gadu vecumā.

Link to comment
Share on other sites

paskaties krievu idiotisko paaraidi - ciinja bez likumiem - un uzreiz sapratiisi, kursh ciinjas veids valda uz ielaam, t.i. boks.

Ja runaajam par pashaizsardziibu un ljauno kapeiku diedeleetaju atslaaniishanu uz ielaam, tad liela noziime nav tam cik ilgi tu esi maaciijies kaadu ciinju. Lielaako ties viss ir atkariigs no taa cik gatavs tu esi sist pirmais, taa lai pretinieks neceljaas, cik gatavs tu esi atrauties pa seju, un pieredze shaadaas situaacijaaas. Un sitienus ar kaajam vispaar nav ieteicams izmantot, it iipashi ja ir vairaaki pretinieki, jo taada veidaa ir ljoti vienkaarshi pazaudeet liidzsvaru un atrasties uz zemes.....nu jau bez dreebeem :)

Link to comment
Share on other sites

akec tu tā arī nepateici ar kādu mērķi tu gribi iet uz tiem šitiem. Es uz gadu aizgāju lai iemācītos iekraut kādam pa žirkli, par laimi kopš tā momenta tas ne reizi nav sanācis, jo es zinu, ka nebūs labi, ja sākšu kauties, tāpēc vienmēr no tā izvairos. Ā, nu ja, es gāju uz teikvando, apnika tāpēc ka man piebesīja nākt mājās 3reiz nedēļā galīgi beigtam, tā ka vairs pamācīties pat nevar.

Link to comment
Share on other sites

gi gi.. man gan patika tādā kondīcijā nākt mājās pēc basīša treniņiem, tikai man tie treniņi bija katru dienu (1diena-5diena). pārrodoties tādā kondīcijā, knapi k-ko iemāniju kuņģi, jo pēc tādām slodzēm man parasti ēst negribas un gāju čučēt.

Link to comment
Share on other sites

tas tak ir pats ideālākais, kad, nākot mājās, no treniņa pat kaut cik jēdzīgi nevari pa kāpnēm kāpt lejā (augšā kāpt ir elementāri, bet lejā, vot, tā gan ir cita lieta) un tad aizej mājās, atstiep kājas kaut vai pie televīzora un jūties laimīgs. un tā 5x nedēļā. ;)

eh, sagribējās atkal patrenēties, pirmdien atkal atsākās sezona, kamēr es pa vasaru strādāju, mana grupa aktīvi trenējās (6x nedēļā) pasaules čempionātam. gan jau ka šiem tagad fiziskā forma 2x labāka par mani, bet gan jau kaut kā :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...