Jump to content
GIGN Forum

Mocha Tiesiibas


husis666
 Share

Recommended Posts

kr4 man nakamvasar paliks 16 un man un manam draugam ir doma likt mocha tiesiibas uz 125cc!!!gribu uzzinat ka tur tas visas shtelles notiek!!!kas ir braukshanas eksamenaa un vai gruti nolikt ir?ceru ka ir kads kas ir licis.... naughty.gif

un kā tas ietekmēs Tavu lēmumu kārtot tiesības, ja zināsi, cik viegli vai grūti tas ir ?

Link to comment
Share on other sites

uz autoskolu nevajag iet. pa taisno ej uz csdd. noliec teorētisko, praktisko un vālē ar savu A1 kategoriju smiliez.de_2524.gif

ja tu patiešām gribētu zināt, tad būtu apskatījies csdd mājaslapā

cik reizes neesmu teicis - staipi cik staipīdams, garāku nepastiepsi confused.gif

edit: es tev ko teicu par csdd mājaslapu ? tur viss ir rakstīts

Edited by cash^
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Atvainojos, negribējās tasīt jaunu topicku, tāpēc paprasīšu šeit. Tātad ir velme likt ties;ibas uz 125cc moci, taču nekad agrāk neemu braucis, nezinu kā pārslēgt ātrumus utt. Kā sapratu, tad csdd nekāda apmācība nenotiek...

Tātad lai es iemācītos braukt, man ir jāiet uz autoskolu?

Link to comment
Share on other sites

16 gados drīkst braukt ar 125cc , nu ja nemāki braukt tad iemācies. Vispirms jāliek teorija ja noliec tad tev ar jādabū kāds mocis ar ko likt tiesības ,jo viņi nedod. Ja liec braukšanas eksāmenu uzmanies pie stopzīmes,atceries ka kājas obligāti jānoliek pie zemes,ja nē tad tu uzreiz izkrīti! :superlol:

Link to comment
Share on other sites

Un un pa kaut kadu deeli nobraukt nenobraucot.

man laikam tikai tā liekas, bet mazajam šis te nebūs pa spēkam.

tad, lai nebūtu man jebal-spam acī: Uzziņai: par rolleri uzskata "kustīgo divriteņu priekšmetu", kura ātrums nepārsniedz 60km/h un kuram ir līdz 50cc (kubikcentimetri). Man pašai arī ir rolleris, vismaz līdz brīdim, kad sazinājos ar CSDD darbiniekiem domāju, ka man ir tieši ROLLERIS, bet otrā klausules galā man patieca, ka ja ir vairāk par 50cc (manam 125cc), tad tas ir motocikls !!!

Un tātad, ja ir līdz 50cc, tad nedz vadītāja apliecība, nedz TA (tehniskā apskate) "nedraud". Tiklīdz ir vairāk par 50cc, tā ir jāiegādājas gan apdrošināšanas polise, gan jāiet TA, gan jābūt vadītāja apliecības. Šeit atkal interesanti - ja ir MOTOrolleris no 50cc līdz 125cc ir derīgas arī B kategorijas tiesības, bet ja vairāk par 125cc - nepieciešama A kategorijas apliecība.

Tālāk - apdrošināšana MOTOrollerim, ja esi rīdzinieks (lauku iedzīvotājiem un no citām mazpilsētam ir nedaudz lētāk) izmaksā atkarībā no apdrošināšanas iestādes - uz pusgadu no 13 - 30 Ls. Kasko piedāvā apdrošināt tikai "verķus", kas pirkti vismaz par 1000Ls. TA - 11Ls, kopā ar ceļa nodokli un pašu apskati.

Viss šķiet ļoti vienkārši, apzinīgākie no mums (es arī esmu viena no tiem apzinīgajiem) iegādājās apdrošināšanu un iziet tehnisko, bet...daudzi pērk rollerus, kuriem dokumentos ir ierakstīts 49cc, bet īstenībā tam ir visi 125cc. Diemžēl mums vēl nav attīstīta kontroles sistēma un cilvēki, sevišķi gados jaunāki to izmanto. Policijas darbinieki apstādinot pieprasa tikai tehnisko pasi, un atkarībā no tā, kas tur iekļauts sadaļā par motora tilpumu tālāk pieprasa attiecīgos dokumentus.

Autors: Lana Ņevļeva

raksts

Link to comment
Share on other sites

Tātad, lai noliktu tiesības ir jaiziet medicīniskā ( acu ārts, narkoloģiskā ), jāiziet pirmās palīdzības kursi, jāiemācās braukt ar moci un jāzin visi noteikumi. Ja visu šito izdarīsi, tad tiesības dabūsi bez problēmām. Kad beigsies skola, tad arī likšu uz 125cc. Veiksmi! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka gan jau var kautkādā veidā ar csdd sarunāt lai iedo to moci uz eksāmenu. Diezgan stulbi jau ir tie latvijas likumi,lai liktu tiesības jābūt savam mocim, bet kā lai es iemācos braukt eksāmenam, ja bez tiesībam nedrīkst braukt. Jāpastrādā pa vasaru, un tad jau jāskatās, ko spēšu atļauties.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...