Jump to content
GIGN Forum

Sprādziens Pie 3. Vidusskolas


macho
 Share

Recommended Posts

Pasteidzies pirms manis.

Sprādziens notika ap 10:15, kad skolas bistro nogranda sprādziens, kurā sprāga gāzes balons vai plīts (īsti nezinu). Tajā brīdī visiem vēl bija stundas. Pirmajā brīdī likās, ka kāds izbombijis logu, pēc sekundes bija normāls bāziens kopā ar zemestrīci un sarkanu gaismu. Pieskrējām pie loga un ieraudzījām dūmu mākoni, kas cēlās no bistro virtuves. Skolā "esot atskanējis trauksmes signāls", kuru šoka momentā neviens nedzirdēja. Sākās RUSH pa C tuneli līdz galvenajai izejai, pie kuras bija milzīgs pūlis. Skola vienos dūmos. Izmaucām ārā, kur jau stāvēja kāds pus tūkstotis cilvēku, un tad es atcerējos, ka jaka vēl gardarobē stāv. Bez ilgas domāšanas maucu uz pagrabu, kurš viss bija dūmos, un no griestiem lija ūdens. Dūmi normāli koda acīs un kaklā. Paķēru jaku, un skrienot ārā ieraudzīju izbombīto sienu. Tālāk pa rezerves izeju ārā (beidzot izmantoju).

Talāk učenes sāka izkliedēt pūli, un mēs devāmies kaut kur pasēdēt. Sākumā man bija liels prieks par šo katastrofu, bet pēc tam, kad es padzirdēju par bojā gājušajiem, prieks pazuda confused.gif. Tikko ievēlos mājās.

EDIT: Atliek vien padomāt kā mums ir paveicies, ka ir tikai 2 bojā gājušie. Ja tas viss būtu noticis stundu vēlāk, kad mums skolā ir garais starpbrīdis, tad upuru skaitu varētu pareizināt ar 10.

Vislabāk man patika skolas dežurants, kuram, pēc manām domām, šādos gadijumos ir jaattaisa galvenā ieeja līdz galam vaļā nevis tikai viena puse. Iedomājaties, ka 1000 cilvēku mēģina tikt ārā no skolas vienā laika brīdi, bet vaļā ir tikai 1 durvis, pa kurām var iziet vienlaicīgi, maksimāli 2 cilvēki (ar spiešanos un grūstīšanos).

Tikai nezinu kā ar rītdienu. Vai būs jāiet vai nē, jo es padzirdēju, ka būšot jāiet. Kaut gan es nezinu kā skola nodrošinās tīrību un gatavību mācību darbam!

Sīkākai informācijai skatieties LNT vai LTV1 ziņas.

Edited by Glud!naTajs
Link to comment
Share on other sites

neko sev, tur daudzi šitā pēc jakām gāja? Un tur nekas nesagruva?

p.s.

apollo ielikuši bildes

Nu jā. Īstenībā ļoti daudz cilvēku skrēja pakaļ jakām, jo viņas varēja normāli piesmirdēt tā, ka viņas būtu izmetamas. Protams, tajā momentā neviens par savu drošību nedomāja.

Tajās bildēs ir ļoti labi redzams, cik liels pisaks ir, kad sprāgst gāzes balons. Viss skārda jumts, blakus esošās sienas, ūdensvadi utt. Viss pa pipeļiem. Tiešām labi, ka tas viss notika stundu laikā.

Link to comment
Share on other sites

Tad sanāk, ka vairāk ievainoto, neskaitot 2 kafejnīcas darbinieces (ne tās kuras nomira, divas citas) nav?

Cik man zināms, nav. Ievainotie un bojā gājušie ir tikai kafejnīcā strādājošie. Par laimi neviens skolēns nav cietis.

Kārtējo reizi pārliecinājos, ka skola nav gatava šādām katastrofām, jo skolā valdija haoss, skolotāji nespēja kontrolēt situāciju, un es vēl brīnos, kā tādu baru, šādā situācijā, palaida uz garderobēm pēc jakām, ka tur pat netālu no garderobes atradās sprādziena vieta.

Link to comment
Share on other sites

Nu kā, tjipa, sēžam angļu valodā, domājam baigo grupas prezentāciju par waiteri un 2 homīšiem, kas nāk pasūtīt uz restorānu ēdienu, kad noskan zvans, un klasē iepiš latviešu valodas učene, kaut ko murmina par to, lai mēs fiksi pazūdam ārā no skolas, par kaut kādu bumbu kaut ko un sprādzienu. Nu labi, ejam ārā no klases, skatāmies visi iet lejā, skatos 1. un 2. stāvs dūmos, gandrīz jau izgāju ārā, bet ieraudzīju, ka visi iet pēc jakām nu un tad es arī, jo es savu jaku tur atstāt negribēju. Mazie uz trepēm grūstās un panikā skraida riņķī smile.gif Lejā, pie garderobes sienā coķis, no griestiem līst ūdens. Nu tā, izgājām ārā, stāvam pie skolas, skatāmies, visi kaut kur pa labi aiz stūra pazūd. Apejam ap stūri, tur visa kafejnīca melnos dūmos, kaut kāda sieviete ar saplēstām drēbēm stāv ārā, atbrauca ugunsdzēsēji, ātrie, sāka darboties, atnāca menti, visus aizdzina. Nu tā, nekas īpašs no mana skatu punkta, vienkārši ātrāk mājās tikām. Vienīgi tie divi bojāgājušie gan nav īpaši pozitīva lieta.

P.S. Es jau arī domāju, ka pēc jakām nelaidīs, jo nedrīkst jau it kā, bet nu palaida dažus un tad visi aizgāja smile.gif

Link to comment
Share on other sites

no riita gaaju cauri vecriigai, lai brauktu uz darbu un skatos nereaals pidiju bars staav uz ielas netaalu no tornadoPRO, pirmajaa momentaa iedomaajos, ka kkadi paatji masveidaa sabraukushi uz Riigu ekskursijaa smile.gif peec tam ieraudziiju ugunsdzeeseejus un duumus, kas ceelaas no eekas un daleeji viss kluva skaidrs. jaa, tas ir pizdec, ja taa padomaa, ja tas balons buutu gaajis gaisaa laikaa, kad tur atrastos daudzi skolnieki, jeeeeeeeeeebal... dievs tomeer ir smile.gif

Link to comment
Share on other sites

tā. viss sākās ar to, ka uzreiz pēc starpbrīža zvana (10.20) atskanējas 3 zvani aka trauksme. klasē ienesās stresaina Bārbale aka latviešu valodas učene un teica, lai mēs rushojot ārā jo esot k-kas uzgājis gaisā. mana pirmā doma bija, ka k-kas ar baseinu (ūdens sildīšana or smth like that) vai arī ar skolas ēdnīcu. paķēru savas mantas un ātrākā solī devos ārā no skolas. stunda notika 3. stāvā un nekādu blīkšķi aka sprādzienu nedzirdēju & nejutu. lejā pa trepēm gāzās diezgan liels bars, brīnumainā kārtā +- mierīgi un bez dižas panikas. rushojot lejā pa trepēm jutos kā k-kādā holivudas filmā un pārņēma mazliet dīvaina sajūta. jo zemāk kāpu, jo biezāki un smirdīgāki dūmi kļuva. ap otro stāvu atcerējos, ka man jaka palika garderobē (pgrabstāvā). bet atceroties drošības instrukcijā sacīto: "pohuj par mantām, galvenais tikt ārā no skolas" es viņai pakaļ negāju, jo hz, moš varēju būt vēlviens sprādziens (tad vēl nezināju, kas ir noticis) vai arī būt ugunsgrēks. tā kā neesmu atsaldenis gāju ārā no skolas. kā jau gludais pieminēja ārā bija ap 1k bērni. nu neko, ar gludo un vēl pāris čomiem pagājām maliņā un gaidījām, kas būs. arī viņš (gludinātājs) bija jaku atstājis garderobē. pēc kādas 1 min pie skolas izejas parādījās diriķis aka Andris Priekulis un teica, ka "k-kas bum" esot noticis kafē (tā kura, ir ārā pie skolas) un lai mēs izklīstot. mēs abi ar gludo vēl tik aizryshojām pakaļ jakām. 1. stāvs tā jau bija dūmu pilns un kāpjot lejā dūmi kļuva pavisam smirdīgi un sāka kost rīklē. nonācis lejā ieraudzīju sprādziena rezultātā izbliezto ne pārāk lielo caurumu sienā un tekošo ūdeni no griestiem, jo bija arī pārrauta k-kā ūdensvada truba (labi, ka ne kanalizācijas). tad paņēmu savu jaku tad devos atpakaļ uz trepēm, bet učuki teica, lai ārā ejot pa rezerves izeju. kad izgāju ārā, tad dzirdēju mentu un ugunsdzēsēju sirēnas. izgājis ārā redzēju tumšu dūmu mākoni virs skolas, bet tad vēl nezināju kas īsti dega. tad piezvanīju flašijam, jo stundas tik ātri beidzās un gribējām k-ko pasākt. viņš teica, ka esot pie "plus punkta" tb pretī degošajai kafē. abi ar gludo aizgājām uz turieni un redzējām dūmus, kuri vēlās ārā (skat. att.). pirms tam gan bija vairāk dūmu. flašijs teica, ka no kafē esot iznākusi 1 darbiniece ar saplēstām drēbēm k-ko pateikusi ugunsdzēsējiem un tad šie esot metušies iekšā. end of story.

p.s vēlāk, iespējams, iemetīšu aculiecinieka video (ja vien es pats viņu dabūšu..)

visi skatāmies LNT un Degpunktu!!

sry, par atačētās bildes kvalitāti.. bet bildēts tika ātri ar telefonu

Edited by cash^
Link to comment
Share on other sites

nu bez maz vai ta kaa beslanas kilnieku krizee visi satrakojushies.Baloni pashi nemedz taa iet pa gaisu, gan jau ka pashi ir bijushi kaut kur pie vainas. Un ciest dabuja droshi , ka trauku mazgataja un siev kartas pavars.Skumji, bet fakts.

Skolniecinjiem arii savs labums atrak tiek prom no skolas un var iet bastejklanaa pa kluso alu pumpet.Bet butiba tik tiesham labi iven ir, ka nebija kaut kada starpbridi tur tas speriens, tad gan droshi, ka butu pamatiga merce.Skaidra lieta, ka skolaa ne vi8rens skolotajs un direktors nav gatavs panikas lekmei. Laizot visus leja tur uz kaut kadam garderobem vareja, tachu mierigi kaut, kas iegazties un tad atkal shaizee - upuru statistika palielinatos un direktors plaiktu bez darba. Bet paldies Dievam viss ir veixmigi beidzies.Katraa zinjat tagad atkal tiks vazata shii lieta pa tiesam un vel sazin kur 2 gadu garumaa...

Link to comment
Share on other sites

Ahh tas bija sausmiigi

Mums ap 10:13. uzspraga kafejnicas 3 gazes baloni..

Bij jutams kad skola nodreb...

Tad tika atskanejusi 3 zvani pec kartas, un 1.st. ieskreja Direktora Vietnieks un visus dzena ara, bija vissi dumi utt. Puse bija bez jakam...

Daudzi skreja pakal savas klases jakamm [taja skaita ari es wink.gif]

Gardorobes viss duumoja, ka ari pie kafejnicas bija izdrupusi siena...

2 Bojaa gajusie... unsure.gif

Un daudzi stasta kad Vanagas [skolotajas] kabinets ir dedzis.

Jutu lidzi boja gajuso radiniekiem.

p.s. mes ar Lil_Nigga vel domajam taja starpbridi iet EST... smiliez.de_2125.gif

smiliez.de_2469.gif ja nu mes tur butu aizgajusi... zaban.gif

Paldies dievam, tik atri skolotaji pamanija un neljava ieiet Kafejnica, jo katra starpbridi kafejnica ir parpildita, sakara ar to butu bijusi vairak boja gajusie.. sad.gif

Vel kas, majas laba http://www.r3vsk.lv/ neiet jo skola majas lapa stav uz skolas PC un var but kad PC ari sadegusi... smiliez.de_2477.gif

Tiesam sausmiigi... violent1.gif

A un dazi stasta kad r3vsk Brivlaiks SACIES.! :?

LUUK LINKS UZ 1 VIDEO

VIDEO 2

Edited by W1nkys
Link to comment
Share on other sites

un kāpjot kas?

skat. violeto tekstu. aizmirsu pierakstīt beigas..

man arī bija doma iet ēst. nevis uz to bistro, bet gan uz skolas ēdnīcu.

abi ar flashback`u nekādu sprādzienu nejutām, nedzirdējām..

par to Vanagas kabineta degšanu, hz. it kā viņš atrodas tieši virs tā bistro..

skolas mājaslapa atrodas uz servera pie 316. kab, so nekas tur nav dedzis + viņam priekšā ir dzelzs durvis.

brīvlaiks sācies it kā nav. diriķis un klases audzinātāja teica, ka rīt stundas notiekot. stulbi jau ir, jo skola tik un tā pēc dūmiem stipri odīs.

W1nkys, kurā klasē ej?

Edited by cash^
Link to comment
Share on other sites

Mnjā...īsts Holivudas cienīgs priekšnesums jums tur norisinājies. Žēl tikai par tām bistro darbiniecēm. Laikam tagad jums arī nāksies pārcelties uz citu skou arī. Btw kā gadījās ka gludinātājs dzirdēja sprādzienu bet abi pārēji nē? Pēc gludinātāja vārdiem es sapratu, ka sprādziens bija ļoti skaļš un iespaidīgs.

Ciprus viss ir gaužām vienkārši. Skaties attachmentā pievienoto bildi.

X - tur notika sprādziens (1. stāvā), bet kabinets, kurā es sēdēju atrodas tieši tur pat, tikai 3. stāvā, tapēc man tas viss bija kā filmā.

O - tur sēdēja cash. Tomēr tas nav tik tālu, lai nedzirdētu. Nesaportu, kā viņi neko nedzirdēja.

Dažas sekundes pēc tā sprādziena man likās, ka tā ir plānoti ievietota bumba skolā, un ka vēl kaut kas sprāgs, jo tas viss sprādziens notika tieši zem mums. Tā zemestrīce bija diezgan iespaidīga.

Tāpēc jau flashback raksta tā kā tur nekas nebūtu noticis, jo viņš to ne dzirdēja, ne sajuta.

post-6-1174908328.jpg

Edited by Glud!naTajs
Link to comment
Share on other sites

Nekāds kabinets nav dedzis un datori arī ne.

Anyway, gludeklis bija kabinetā, kas bija 2 stāvus tieši virs kafejnīcas, es principā sēdēju klasē, kura ir tajā skolas daļā, kurā vispār, cik dzirdēju, neviens nekādu sprādzienu nejuta.

P.S. Principā jau mēs ar cashu sēdējām bišķi citur smile.gif

post-6-1174908662.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nekāds kabinets nav dedzis un datori arī ne.

sk.. tatad secinajumi daziem nav patiesi biggrin.gif

Link to comment
Share on other sites

Nekāds kabinets nav dedzis un datori arī ne.

Anyway, gludeklis bija kabinetā, kas bija 2 stāvus tieši virs kafejnīcas, es principā sēdēju klasē, kura ir tajā skolas daļā, kurā vispār, cik dzirdēju, neviens nekādu sprādzienu nejuta.

P.S. Principā jau mēs ar cashu sēdējām bišķi citur smile.gif

Jā, nedaudz sajaucu ar garo gaiteni smile.gif

Par tiem datoriem, man teica, ka skolai kaut kur pagrabstāva stāv serveris.

Link to comment
Share on other sites

Serveris vai tad nestāv 315. kabinetā, kur Plociņš parasti iet iešmigot? smile.gif

man ari ta liekas... Karoch ar to serveri kuz kura ir Servers ir nojudzies.. biggrin.gif

Link to comment
Share on other sites

mēs ar cashu sēdējām bišķi citur smile.gif

shamie koda 4 stāva atejā smile.gif

p.s gribētu atrasties klasē nr. 210 (ja pareizi atceros) spradziena brīdī smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Atnaaca Macho ar granatu maisu.. biggrin.gif ^^

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...