Jump to content
GIGN Forum

DeteCtiV

Mirstīgais
  • Posts

    528
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

DeteCtiV last won the day on July 14 2011

DeteCtiV had the most liked content!

About DeteCtiV

  • Birthday 12/04/1991

Profile Information

  • Location
    Madona/Rīga
  • Gender
    Male

DeteCtiV's Achievements

Kūls pacans

Kūls pacans (11/23)

9

Reputation

  1. Visiem jau pārvietošanās paradumi nav vienādi Man ir ikdienas auto, bet gadā nobraucu ap 15-17k. Iepriekšējais saimnieks braukāja nedaudz aktīvāk. Šobrīd auto ir 10 gadi un nobraukums 190k.
  2. https://www.google.com/sheets/about/
  3. DeteCtiV

    darbs ārzemēs

    Nu kā to ņem. Konkrēti ES izdzīvoju ar 500-550, jo tas 1000 jau ir uz diviem cilvēkiem.
  4. DeteCtiV

    darbs ārzemēs

    Nu jā, dzīvoju es nedaudz taupīgi, bet neteiktu, ka slikti vai nabadzīgi. Dzīvoju kopā ar meiteni, viņa arī atstāj 500 eirikus dzīvošanai. Kopā sanāk ~1000 Eur. No tiem 300 aiziet īrei + komunājiem (2 istabu dzīvoklis). Rēķiniem (internets, telefoni) aptuveni 40 eiro. Paliek 660 eiro pārtikai, kādai reizei paēst ārpus mājas, apģērbam un citiem izdevumiem. Alga man ir normāla (virs 1000 Eur), tāpēc nevarētu teikt, ka nevaru atļauties dzīvot lepnāk, taču ar laiku palika žēl tās naudas, kas katru mēnesi tika izsviesta nevajadzīgos sūdos. Šobrīd kopā ar meiteni vismaz varam atlikt katru mēnesi aptuveni 800-900 eiro, lai var iegādāties savu dzīvesvietu.
  5. DeteCtiV

    darbs ārzemēs

    Principā menēsī iztieku ar 500-550 eur (dzīvokļa īre, komunālie, visi rēķini, pārtika utt.). Pārējais iet uzkrājumā.
  6. DeteCtiV

    runescape

    http://oldschool.runescape.com <- tiem, kuriem patika vecais.
  7. Paziņam ir kaut kāds Asus laptops ar touch. Dažiem cilvēkiem ir tāds nepatīkams ieradums uz ekrāna kaut ko rādīt ar pirkstu - šādam touch netīšām pieskarās un viss aizbrauc auzās. Tā kā viņš vispār to touch ļoti reti izmanto, tad tas vairāk kā traucēklis. Tavs piemērs ar mušu ir pat ļoti reāls (nācās to laptop'u palietot pāris stundas - tiešām izbesīja). Es gan jau pirktu bez, bet nu tas kā kuram
  8. No saldenajiem parasti pērku Gran Castillo Shiraz (ar violetām svītrām uz etiķetes) - ļoti iegaršojās.
  9. Es tagad uz ātro neatceros, kur tieši biju - rīt atradīšu. Tā pa lielam runājot - Krētā biju nedaudz vīlies, jo iepriekšējā gadā biju pabijis Tunisijā (kas viennozīmīgi ir daudz, daudz krutāk). Ja man tā secība būtu bijusi otrāda, tad gan jau būtu labāk. Bija gan arī tā, ka par Krētu neko daudz nepētīju un nelasīju - bija pēdējā brīža piedāvājums un aizlidoju. Pirmkārt - cik nu es tur redzēju, tad normālas smilšu pludmales tur ir retums - pārsvarā ir oļu un ļoti rupju smilšu (?) pludmales. Krasti ir klinšaini, gultne arī - jāuzmana pēdas (lielākā daļa tur staigā un daži arī peldās tādās kā gumijas čībiņās, kuras labi turas kājās; ak jā - ir arī jūras eži). Tādā stiprākā vējā neieteiktu diži peldēt, jo vilnis var uzsist pret klinti, kas nav baigi patīkami. Nezinu, kā ir citur, bet tur, kur es biju, varēja padomāt, ka naktī puse pilsētas iznomā kvadriciklus un braukā šurpu turpu. Troksnis nenormāls, aizmigt nereāli. Varbūt ir vērts padomāt par viesnīcu, kas nav pārāk tuvu centrālajai ielai. Vismaz 3 bāros/klubos mums pienāca klāt kaut kādi vietējie un neko nepaskaidrojot sauca/vilka sev līdzi kaut kur dziļumā. Tā arī nesapratu, ko viņi gribēja, bet mēs viņus sūtījām na**j. Ubagiem nemet ne centa - viņi ik pēc 20 minūtēm iztīra savu pilno trauku kabatā un diedelē tālāk (tā gan arī pie mums dara). Cik atceros, tad visi dzērieni veikalos bija diez gan dārgi (ne tikai alko). Ja nu apniks viesnīcas all-inclusive, tad arī kafejnīcās var paēst - cenas demokrātiskas, garšīgas picas. Tā kā man bilžu šobrīd nav pie rokas, tad grūti atsaukt atmiņā, ko mēs tur skatījāmies. Atceros, ka braucām ar kuģīti uz Spinalongas salu, kur ir bijušais leprozonijs - tur bija diez gan forši (gan pati sala, gan skati no kuģīša).
  10. Jā, vajag - pašreizējais ir pārāk lēns priekš manis. Jaunajam, protams, vajadzēs case'u.
  11. Es arī šobrīd kaut ko jaunu meklēju. Pagaidām izvēle krīt uz Nexus 5 - patīk tīrais Android bez visādiem mēsliem, arī vizuāli ir ok. Btw, par ekrānu plīšanu - man šobrīd ir tāds aizvēsturisks touchscreen kā Samsung Galaxy Ace, 2 gadu laikā kritis nu reizes 50 vismaz. Gan no kabatas augstuma, gan no galvas augstuma, pret trotuāru, pret betona grīdu, pret laminātu, pa trepēm - no tā visa vienīgie defekti ir divos stūrīšos nedaudz iedauzīta plastmasa un pa visu perimetru plastmasai nedaudz nolupusi tā glancētā krāsā. Ņemot vērā, ka viņam nav nekāda maciņa, es esmu pārsteigts, ka viņš vēl ir dzīvotājs.
  12. DeteCtiV

    2048

    Umm, nē, nezināju. Tas overlay, kas uzmetās, kad esi sasniedzis 2048, kaut kā pazūd/ir aizverams? No tevis minētās situācijas kaut kā ir sanācis izvairīties
  13. DeteCtiV

    2048

    Es parasti izvēlos vienu stūri (nu īstenībā malu), kurā krāju lielos ciparus un līdz ar to vienu virzienu vispār var neizmantot - šādi vēl neesmu zaudējis.
  14. Tad, kad es pasūtīju eBay'ā preci un atnāca viltojums (biju pasūtījis brenda preci), PayPal'ā pieteicu dispute. Toreiz man prasīja kādu daudz maz oficiālu papīreli (atzinumu), ka prece ir viltojums. Meklēju ražotāju kontaktus - par laimi vienīgā pārstāvniecība Baltijā atradās tepat Rīgā. Tur man ļoti laipni izpalīdzēja, uzrakstīja savu atzinumu angļu valodā, salika visus zīmogus un ieteica turpmāk tomēr nepist kapeikas un pirkt pie oficiālā dīlera (tajos laikos biju stulbs zābaks - tagad nekādas brenda preces eBay nepērku). Aizfaksēju PayPal'am atzinumu, pēc tam prasīja aizfaksēt vēl vienu viņu dokumentu, kurā ar parakstu apstiprinu, ka viltoto preci esmu iznīcinājis (ko es, protams, neizdarīju). Naudu beigās atpakaļ dabūju. Pēc tam vēl sanāca parunāt ar to pārdevēju, kurš man preci pārdeva - principā ir tā, ka PayPal abām iesaistītajām pusēm prasīs kaut kādus pierādījumus, kamēr viņi varēs pieņemt lēmumu. Tā kā - ja tu vari pierādīt, ka preci/pakalpojumu neesi saņēmis (un tajā pat laikā viņš nevarēs pierādīt, ka tas tomēr tika izdarīts), tad šādi var darīt. Kas attiecas uz virtual goods, tad tur pircējam izredzes naudu dabūt atpakaļ ir diez gan mazas. Es savulaik biju riktīgs pimpis un šādi tirgoju ārzemniekiem MMORPG kontus, kurus pēc tam caur e-pastiem un citām figņām savācu atpakaļ un tirgoju vēlreiz.
×
×
  • Create New...