Jump to content
GIGN Forum

Zīmogs - kā ir, obligāts dokumentos?


kasis1000
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, man ir nepieciešams parakstīt papīrus no viena uzņēmuma - uzņēmums ir stabils SIA(viss atbilst tam, kas visās normālās firmās ir, daudz locekļu firmas konti garantijas serviss utt), bet tiem nav izveidots zīmogs un viņi tādu netaisīs, jo uzskata, ka tāds nav nepieciešams.

Cik atradu internetā, agrāk zīmogs bija obligāts, bet tagad nav "Ministru kabineta noteikumi Nr.916 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība" paredz, ka zīmoga nospiedums nav obligātais pārvaldes dokumenta rekvizīts."

Kāds ir ar šo saskāries?

Edited by kasis1000
Link to comment
Share on other sites

Ir dažas juridiskas personas kurām ir noteikts obligātais zīmogs, tie ir prokuratūras direktori, kuri atbild par noteiktās tiesas izpildi! Ir bet juridiskām privātpersonām, un parastām firmām tie nav obligāti, bet var izmantot - tādā līmenī, zīmogam nav juridiska spēka!

PSRS laikos, zīmogam bija juridisks spēks, jo to gandrīz nebija iespējams izgatavot/viltot, bet šobrīd to var izdarīt uz jebkura stūra rīgas centrā (Gandrīz) ... tāpēc arī likums tika grozīts!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ak tad visur muļķības rakstīja par to, ka zīmogam atcēla juridisko spēku, lai samazinātu valsts iestāžu (un ne tikai) izmaksas? :o

Nūū, gadā šī lieta izmaksāja 15.000 Ls, valsts iestādēm, un tā ir niecīga summa valsts budžetam, lai to nosauktu kā lietu kas samazina valsts budžetu! Vienkāršāk, bija tā pateikt, jo ļoti daudz valsts iestādes tika apmānītas ar neīstiem zīmogiem.

Sociālie dienasti un valsts garantiju dienasti, ir vissvairāk no šī cietuši!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...