Jump to content
GIGN Forum

mantojums un līzdīgs šits.


crawl
 Share

Recommended Posts

labdien, kungi. tātad, man šovasar paliek 18 gadi. mans tēvs nomira kad man bija kādi 6 gadi, neatceros īpaši, bija šķīries no manas mātes. zinu, ka viņam bija dzīvoklis, tādēļ šodien uzjautāju mammai, vai man būs mantojums. viņa pateica, ka man ir pusmāsa un man ar viņu uz pusēm tas dzīvoklis tipa ir. tad vēl mamma teica, ka tad, kad nomira tēvs, bija jātaisa zemesgrāmata un jāpārdod to dzīvokli, jau gribēja taisīt, bet tad tā otra puse pazuda. mamma bija pārāk sagrauta, lai kaut ko darīt un tā atstāja. un tad viņa mani nosauca par mantkārīgu un teica, ka būtu nesmuki tagad kaut ko tur ņemties, pēc kā es izdarīju pretjautājumu - kāpēc man neizmantot iespēju iegūt pāris tūkstošus? tātad, jautājums ir tāds - vai es, pēc 18 gadu pienākšanas saņemšu kaut kādu daļu naudas, vai arī man būs tiesības pārdot to dzīvokli un dalīt ar savu pusmāsu naudu? tiešām interesē.

Link to comment
Share on other sites

ja dziivoklis jau ir paardots un mantojuma laiks izteceejis, tad tur nekas diemzhel nespiid :(

ja tomer tur viss ir chotka, tad tev ir jaruna ar pusmasu.. pardodiet dzivokli kopa un sadaliet naudu uz pusem, bet ja gribi dzivot tur, tad pajauta vinai cik vina velas $$ par otro pusi.

ps.

nezinu vai vajadzetu tizli jokot par shadam lietam, kā ne kā cilvēks lūdz pēc palīdzības ;)

Link to comment
Share on other sites

da lai viņš iet pie jurista uz konultaciju. ne šeit tādas lietas prasīt.

lab, ja pašam nestāv uz pusmāsu, ieliec vismaz bildi.

p.s. būtu jauki uzreiz pupu bildi ar.

moš šeit kāds, kurš saprot ir. tāpēc jautāju. un es nezinu ne viņas vārdu, ne kā viņa izskatās.

Link to comment
Share on other sites

mantojums stājas spēkā kopš brīža, kad tev paliek 18? vispār tur darīts kaut kas ir, lai dome to neatņem? mantojumu var pieteikt pirmo 6 mēnešu laikā, bet ja to nokavē, tad čuss

ja ir pieteikts, tad jaiet uz attiecigo vietu un jajauta otras personas vards uzvards (tavas pusmasas)

*cik es zinu, tik varu pateikt* neesmu nekads specialists kā ne kā..

Link to comment
Share on other sites

Es neko nesaprotu par to zemesgrāmatu, lūdzu vari uzrakstīt detalizētāt?

Ja tu gribi pārdod dzīvokli un dalīt naudu, tad tu to nevari darīt vienpersoniski. Tev vajag pusmāsas piekrišanu par to.

Līdz tam brīdim, kad tev palika 18 un starp brīdi kad nomira tēvs, atbildību uzņemās vai nu valsts vai mamma. Iespējams, ka viņa pati ir pārdevusi.

Link to comment
Share on other sites

Iesaku paķemmēt civillikuma mantojuma tiesību sadaļu. Diemžēl mantojuma tiesības man būs tikai nākamajā semestrī, tāpēc sīkāk neko nevaru pateikt. Ja nemaldos, par mantojumu attiecīgais notārs izsūta pieteikumu vai Tu šo mantojumu pieņem vai atraidi. Ja laikā netiek dota atbilde, tiek pieņemts ka no mantojuma atsakies. Bail sadirst, tāpēc aizej uz konsultāciju. Nemaksā daudz.

CL 693.p., kā arī sākot ar CL 1067.p.

Edited by enjoi
Link to comment
Share on other sites

Da nevarēja tur neko likumīgi pārdot, bāriņtiesa nemūžam uz to nepiekristu bez viņa un viņa mātes piekrišanas. Dabūt arī atļauju, lai dzīvoklis tiktu pārdots, kad viņam vēl nebija 18 - pretty much impossible, zinot kā bāriņtiesa strādā.

Vispār šādus jautājumus vajadzēja kārtot Tavai mātei.

Izlasīju fiksi. Kaut kādu huiņu esiet sarakstījuši. TUrklāt pamatīgu. Nu, bļeģ, cilvēki mīļie - nerakstiet, ja nav nekādas saprašanas. Man nav laika tagad baigi drukāt, bet vari atmest man PM un varam sazvanīties pēc tam, pastāstīšu čo pa čom.

Ar mantojuma tiesībam esmu saskāries tikai teorētiski, bet dzīvokli var pārdot pirms šis jaunais cilvēks ir sasniedzis pilngadību viņa aizbildne (lasīt - māte), ja var pierādīt ka ir nepieciešama nauda aizbildņa ēdināšanai, apģērbšanai, izglītošanai. Mācoties šito pasniedzēja tieši stāstija, ka šādā gadījuma kaut kāda dāma gājusi speciali saģērbusies "lupatās" uz bāreņtiesu, lai dabūtu ko vēlas.

Link to comment
Share on other sites

Pa lielam Toms jau visu pastāstīja, ja tu esi tiešais mantinieks kopā ar otru tēva meitu, tad: 1) bez jūsu abu piekrišanas nekas nenotiek

2) kad abi esat paraksttiesīgi, tad dzīvoklis teorētiski nonāk uz jūsu vārda, ja jūs piesakāt savas tiesības uz to

3) daliet dzīvokli uz divi vai abi vienojaties, kā pārrakstīt uz vienu (par summām utp) vai arī abi pārdodiet, jebkurā gadījumā dzīvoklis būs īpašumā uz jums abiem un bez jūsu abu paraksta nekas nevar notikt

Link to comment
Share on other sites

Exactly, ka ir "[..], ja [..]". Bet šo punktu mēs nevaram zināt, tāpēc manā tekstā pirmais ir "Ja" (;

nekas nav sastādīts. tā bija pēkšņa nāve, kura vēl joprojām it kā nav noskaidrota. kkas uz slepkavības pusi.

tātad pusmāsas pupu bilde nebūs :thumbsdown::evilmad:

lol viņa visticamāk ir standarta krievuška bez pupiem.

Link to comment
Share on other sites

Viņš IR tiešais mantinieks, ja nav bijis sastādīts mantojums pirms tēva nāves, kurā ir teikts savādāk.

Pēc mūsu likumiem, arī ar sastādītu mantojumu viņam ir tiesības uz mantojumu, pat ja mantojumā viņš nav minēts..

Link to comment
Share on other sites

kur tu ko tadu dzirdeji?

422. Testators savam nāves gadījumam var brīvi noteikt par visu savu mantu, ar to ierobežojumu, ka viņa neatraidāmiem mantiniekiem atstājamas viņu neatņemamās daļas.

423. Neatraidāmie mantinieki ir laulātais un lejupējie, bet ja pēdējo nav, tad tuvākās pakāpes augšupējie.

425. Neatņemamā mantojuma daļa ir puse no tās mantojuma daļas vērtības, kādu mantinieks manto pēc likuma. Šo daļu noteic pēc tā mantas sastāva un vērtības, kāds bijis testatora nāves dienā.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...