Jump to content
GIGN Forum

sms kredīti, telefoni un tā tālāk.


aivis99
 Share

Recommended Posts

Čau, es atkal ar savām problēmam, bet nu, noteikti šeit ir kāds, kurš kaut ko no tā saprot, jo es nē :D

Jaunības maksimālisms darīja savu un dažus gadus atpakaļ tika ņemti visādi sms kredīti, telefons un tā. Tagad saprotu, ka tās summas priekš manis ir uzpampušas pārāk lielas un es reāli tagad to nevaru samaksāt un nezinu vai turmpākajos gados varēšu. Un vēl ir tā, ka sanāca nodarīt miesas bojājumus vienam gailītim un viņš prasīja 500 ls un to visu noslēdzām pie notāra, bet nu, protams, es to nesamaksāju, jo neuzskatīju sevi par vainīgu un man nebija nedz naudas, nedz laika, lai tiesātos, jo bija jālio strādāt.

Un tagad pie tēmas - Vai šādas iestādes man, kā privātpersonai var ķerties pie konta un vilkt nost naudu? Ja velk, tad jau tas minimums (180 ls?) ir jāatstāj, ne?

Varbūt šeit ir kāds gudrs prāts un arī varētu izskaidrot, kas notiek, ja iesniedz tā saukto maksātnespēju, kādas ir sekas un kas notiek tālāk :)

Ja spējiet rast atbildes šim visam, būšu pateicīgs.

Paldies,

Aivis

Link to comment
Share on other sites

Already smells like a topic of the year 2014. :)

Tu neatzīsti vainu, bet noslēdz līgumu pie notāra, tādējādi atzīstot vainu. Lodžika lvl9000

Cik liels ir kredīts, ja tu saki, ka nezin cik gadus nespēsi nomaksāt ikmēneša saistības? Ja jau esi UK, tad jau pārsimts latiem nevajadzētu būt milzīgam šķērslim, attiecībā pret iespēju tikt kredītiestāžu melnajā sarakstā un tikt vajātam.

Btw

Maksātnespējas likuma 127.pants noteic, ka fiziskās personas maksātnespējas procesu var uzsākt jebkura fiziskā persona, kurapēdējo sešu mēnešu laikā ir bijusi Latvijas Republikas nodokļu maksātājs un kurai ir finansiālas grūtības – nav iespēju nokārtot parādsaistības, kam jau iestājies izpildes termiņš.

  • personai nav iespējams nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš un kuras kopā pārsniedz 5000 latu vai
  • sakarā ar pierādāmiem apstākļiem šai personai nebūs iespējams nokārtot parādsaistības, kuru izpildes termiņš iestāsies gada laikā, un parādsaistības kopā pārsniedz 10 000 latu.

Link to comment
Share on other sites

Kāds ir tavs dzīvesveids? Tu esi ārzemēs un domā turpināt tur palikt, vai taisies atgriesties LV un tāpēc arī par šo uztraucies?

Tur jau tā lieta, ka tagad gribu aizlidot un nopelnīt skolai naudu un tad mēģināt šeit kaut ko darīt, jo baigi nevelk prom kaut kādā Vācijā tupēt un strādāt, gribas tomēr tuvāk mājām.

Link to comment
Share on other sites

Nu nu pastāsti cik lieli tev tie parādi ir? :) 3k ls ir? :) No algas tev velk 50procentus, bet tagad cik esmu dzirdējis no 1janvāra ir likums, ka ja tu saņem minimālo ķerties tavai algai klāt nedrīxt...Značit ja pelni vairāk, tad tev to visu parējo uzreiz nošķērē :) Kā nopirksi mašīnu vai dzīvokli, tā uzreiz tiesas izpildītājs pie durvēm klauvēs un atņems :) Vienkāršāk ir atdot, lai cik ilgi tas laika prasītu un cik daudz tavas naudas aizietu vējā :) Nē nu ja tev parādi ir 10k ls , tad cits jautājums :DD

Link to comment
Share on other sites

Sazinies ar tiem kreditoriem, kur ir parāds, centies tikt pie kompromisa un kaut kāda atmaksas grafika un lai nekrātos soda procenti. Galvenais, neuzlikt viņiem mīksto, jo grozi kā gribi, parāds būs jāatmaksā un jo ilgāk to ignorēs, jo lielākos sūdos iebrauksi. No algas var vilkt nost, bet šaubos ka no ārzemju konta.

Un jā, kā jau Nightmare teica, sākumā tiec galā ar parādiem, pēc tam domā par skolu, jo ja tu sāksi mācīties un pēkšņi tevi sāks ņemt pie dziesmas par parādiem, tad būsi zaudētājs dubultā... būs jāpamet skola un atkal jābrauc strādāt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:slap: :slap: :slap: :slap: :slap:

Brauc prom - pelni naudu. SĀKUMĀ atdod parādu. Tikai tad sāc domāt par nākotni. Otherwise tevi izpisīs visos caurumos, sliktākajā gadījumā pārdos tavus parādus kādai izsitēju firmai un tad tu sastapsies ar lodāmuru pakaļā :coffee:

Edited by b0r1ng
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

beidziet cilvekam stastit mulkibas, vilks vini tev visu nost, atstas 200LVL(rekjini pats, cik tas ir eiro) no algas, visas Latvijas bankas konti buus blokjeeti, bankas kartes tev nepastaves, naudu tu varesi parskaitit, bet naljika varesi chapot katru menesi uz filiali :) Kad nomaksasi, tad ari bankas pakalpojumi tev bus aktuali.

Lietot vari aarzemju bankas kontu, kas ari butu realakais risinajums, jo parskaitijumi eiro vairak nemaksaa kosmosu, bet bus tie pasi 34 centi, kas tepat Latvijaa starp bankaam. Vienigi kosmoss bus par skaidras naudas iznemsanu un gan jau ari par norekjiniem arzemes :D

Protams to visu var apiet, ir jeblja diezgan, bet nav nereali.

Pats neparbaudiju un nevaru galvot par taisnibu, bet runaju ar cilveku, kas nostadija fakta prieksaa to smskreditu, respektivi, vai nu es nomaksaju tulit visu summu bez procentiem vai ari vel 10 gadus gaidat naudu, smskrediits piekrita sanemt naudu uzreiz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nē nu diezgan loģiski, ka viņi piekristu paņemt visu naudu uzreiz, nevis gaidīt gadiem, bet kur tad šis indivīds to naudu izraus, ja runā par to, ka tās nebūs, kaut arī brauc strādāt un pelnīt studijām :D Kā jau šis topiks sākās, - loģika 0 :D

Orgāni ir diezgan ienesīgs bizness...

Link to comment
Share on other sites

da huinja tas viss, nav ko mīzt, cietumā neliks... sazvanies ar jefiņiem, saruna maksajumu grafikus un pa biškam atdod.

edit: un neviens tevi dirsā netaisas ņemt! ;)

vestules un epasti par 99999 tiesas sedem un ar to ari viss beigsies. Protams jareikinas, ka vairak kreditus un piesleguma telefonus, datorus uz nomaksam tev nedos :D

Kredits neuzaugs vairak, ka pamatsumma, ta ka ja esi panemis 500, tad vairak par 1k nevajadzetu but :P

Neviens tev par sms kreditu no kartes nenems neko un neblokes kontus. Nav ko mizt. Kontus sak bloket tad, kad esi parada kadam nopietnam uznemumam, vai personai. Piem. Tieslietu izpilditajs ir spejis ar vienu rokas majienu aizvert tavus kontus un busi spejigs iznemt tikai un vienigi minimalo algas apjomu. Man zinamam cilvekam sms kredits jau paris gadus, tad aizmirst nomaksat, tad vnk nav no ka maksat. Vina vinus vienkarsi ignore, neliekas ne zinas. Neatbild uz epastiem etc, jo momentali pec ta, kad busi atbildejis uz kko, sanemsi vel 99 vestules no dazadam 3shas rokas kompanijam jau ar daudz lielaku paradu summu.

Epix izsteicas par noliksanu fakta prieksa, ari tas ir dzirdets, itka stradajot. Katra zina, ja nolem klut par labu cilveku, tad maksa konkreti sms kreditam, nevis kkadai slauceju kompanijai.

Bet pec tava topika izveides jau var spriezt, ka atdot viniem to naudu tu netaisies. tadel mans ieteikums tev, liecies miera :latvia:

Edited by NeoX
Link to comment
Share on other sites

Labāk pastāsti kādu trubu paņēmi, lai varam parēkt!

Ja tas bija jautajums man, tad nekadu. Neesmu Latvija vispar neko un nekad pircis (uz nomaksam etc).

Vienigais, kas man ir bijis, ir bite pieslegums, bet telefonu labaku par to, kas bija man vini piedavat nespeja, ta ka laikam man noplauka :D

Edited by NeoX
Link to comment
Share on other sites

Man ar ir credit24.lv līdzgalam nenomaksāts kredīts + LMT telefons + Tele2 rēķins.

Netaisos neparko maksāt. No creditreform jau vēstules nāk.

šodien epasts atnāca

"Informējam, ka savlaicīgas saistību neizpildes gadījumā var tikt uzsāktas darbības parāda piedziņai piespiedu kartā."

Ko tas nozīmē?

Edited by cntrL
Link to comment
Share on other sites

Man ar ir credit24.lv līdzgalam nenomaksāts kredīts + LMT telefons + Tele2 rēķins.

Netaisos neparko maksāt. No creditreform jau vēstules nāk.

šodien epasts atnāca

"Informējam, ka savlaicīgas saistību neizpildes gadījumā var tikt uzsāktas darbības parāda piedziņai piespiedu kartā."

Ko tas nozīmē?

Tas nozime, ja uz tava varda ir ipashumi or smth like that, tos var atsavijat :P, Preteja gadijuma neko tas nenozime.

Ipashuma neietilps dators, telefons, PS3 etc :D

Edited by NeoX
Link to comment
Share on other sites

neox nu tu baigo suudu sastumi, blokjee vinji kontus un kaa vel, nodot lietu tiesu izpilditajam un vualaa, konts blokjeets, nahuj tad to ligumu tavuprat vajag, lai biedetu kreditnemejus? :D

sanāk mans konts drīzumā tiks bloķēts?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...