*jancis38* Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Varbūt kāds zinošāks var man pastāstīt, kā viss šis process norit. Pie kā un par cik (loģiski pēc iespējams lētāk) jāvēršas? Visu par tēmu, bet lūdzu, bez liekas diršanas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kept Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 (edited) Pircējs apskata dzīvokli, vienojas par summu, abi dodas pie notāra un tālāk notārs visu sīki un smalki izstāstīs/ieteiks kā rīkoties tālāk. Nekas sarežģīts. Cenas... Ja nemaldos, atkarīga no dzīvokļa cenas un veida, kā tas nonāk pie jaunā īpašnieka. Vai nu tas ir dāvinājums vai tiešs pirkums..nu kaut kā tā. Ja ir parādi, neprivatizēts, nav zemesgrāmata, vairāki īpašnieki utt, tad ir čakarīgāk. Īsumā arī viss. edit: Galvenais nepīties ar kaut kādiem māhleriem. Pēc personīgas pieredzes. Tas ir tikai slinkiem cilvēkiem un kuriem nav žēl nauda+tikt appistiem. edit2: Vēl, ja nemaldos, man šķiet ka vajadzēja arī liecinieku... vai arī tas bija citiem procesiem pie notāra... neatceros. Edited November 15, 2013 by kept Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoX Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Ja parrakstisana radinieku loka, tad iesaku veikt pirksanu / pardosanu, tas samazina problemu risku, kad dzivoklis nonak jauna ipasnieka loka. Jo ka jau medz gadities, uzrodas radi no otras pasaules majas un sak pretendet uz kko, saja gadijuma dzivokli. Bet principa Kept posta viss minents, dodies pie notara un talak jau visu izstastis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ep1dem1c Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Dāvinājuma līgums?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GooD`MeN Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Dāvinājuma līgums?! Davinajuma ligums sanak viss izdevigaak, 0,1% no kadastralas vertibas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Davinajuma ligums sanak viss izdevigaak, 0,1% no kadastralas vertibas... Un palielina iespēju tikt appistam uz 35-45% 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epix Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 darijuma konts? standart or custom shit? 0,5% būs lētāk kā no ķepas ķepā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
*jancis38* Posted November 16, 2013 Author Report Share Posted November 16, 2013 Dzīvoklis ir privatizēts, esmu vienīgais īpašnieks, zemesgrāmatu apliecība ir, bet ir parāds, kas arī ir iemesls pārdošanai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epix Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 vienalga, ieteikums ir tirgot ar darijuma konta starpniecibu, 100% garantija netikt appistam, mutiskas vienosanas atlikt. Komisijas protams atkarigas no pardosanas cenas, bet tas izslegs galvassāpes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l1nk1n Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Pats nopirku dzivokli izsole pirms 2meneshiem. Gada beigas pec visam zemesgramatam `n` shit Tev naksies samaksat 10% no dzivoklja summas valstij, ja nemaldos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l1nk1n Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Kurš Tevi konsultēja? Ar pilnīgi legāliem veidiem var palīst krietni zem 10%. Man ir uznjemums vel bonusa. Vel jau es neesmu samaksajis tos 10%, bet viss iet caur notariem. Tapec jau es piemineju vardu "JA NEMALDOS" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now