sluT Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Sveiki, Beidzot arī ir klāt grila sezona, varbūt kāds varētu padalīties ar lieliski gaļas marinādi, kuru noteikti vajadzētu izmējģināt? Vairāk interesē lielopa, cūkas vai vistas gaļai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Tā kā es parasti esmu pie grila (Real Weber gas nigga grill) un man prasa kā tik gardi vsu pagatavot, tad cūkas gaļas gabaliem (karbonādei parasti) es vienmēr lai neiedziļinātos visos grilēšanas sīkumos iesaku fool-proof recepti. Sastāvdaļas: Sojas mērce, medus, sinepes, hmeli-suneli garšvielu maisījums. Pagatavošana: Sagriez karbonādi apmēram 1.5 centimetru resnos gabalos. Sajauc visas satāvdaļas uz aci (Nevajag lai tur viss peldētu), atstāj uz nakti. Šajā gadījumā gaļu nemīca lai cepjot nesanāk putra. Cep apmēram 20 minūtes zem vāka, vidējā temperatūrā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attach Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 http://www.fotoreceptes.lv/sasliks.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRISTIINE -_- Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 cmon, nebuusim jau tik smiekliigi internets ir pilns ar visa veida eedienu recepteem!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ep1dem1c Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 bet vai visur ir rakstītas atsauksmes? Cilvēks grib uzzināt no citiem jau pārbaudītas un garšīgas receptes.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attach Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 labi, karoch vispaar iesaku eksperimenteer ar garshaam , pec laika buusi atradis savu perfekto recepti. Galvenais saslika marinaadee ir siipoli , bez sipoliem nav saslika . Link to comment Share on other sites More sharing options...
allworth Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Sveiki, Beidzot arī ir klāt grila sezona, varbūt kāds varētu padalīties ar lieliski gaļas marinādi, kuru noteikti vajadzētu izmējģināt? Vairāk interesē lielopa, cūkas vai vistas gaļai. Gribēju jau padalīties, bet, bļin, mana recepte der tikai žurku un baložu gaļai. Nekas, nākamreiz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRISTIINE -_- Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 (edited) ar kuru tualetes papiiru forshaak tiirit dibenu? kursh maigaaks? kursh smarzhiigaaks? kadi aromati? veelos dzirdeet atsauksmes no citiem un uzzinat, kuri ir tie labaakie un parbaudiitaakie Edited June 4, 2013 by KRISTIINE -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
ep1dem1c Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 joki.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
sluT Posted June 5, 2013 Author Report Share Posted June 5, 2013 ar kuru tualetes papiiru forshaak tiirit dibenu? kursh maigaaks? kursh smarzhiigaaks? kadi aromati? veelos dzirdeet atsauksmes no citiem un uzzinat, kuri ir tie labaakie un parbaudiitaakie Krīstīn, ja Tev nav interese par šo lietu, lūdzu nevajag "pied*rst" topiku ar savām jēlībām.. Man ir interese, tāpēc arī jautāju, mana viena no mīļākām nodarbēm vasarā ir grils+alus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brown^ Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 SASTAAVDALAS 1.galja 1KG (peec likuma ka vienam purnam 1x riishanai 300 grami jeelgaljas) 2.siipoli 1KG (vienam purnam 1x riishanai 300 grami - reekjina pashi cik vajag) 3.zaljumi - kinza (OBLIGAATI) peetersiiliits piparmeetrinja 3.5 (neobligaats) kiwi - 1 suudinjs uz 1kg 4.garshvielas - sarkanie pipari melnie pipari (rupja maluma) kinzas seeklas 5.balts skaabulis - davienalga kaads 6.saals ievadam ... 1kaart sveetos karus par galju nesaaksim !! kaartiigs shasliks protams ir no kaartiiga auna njemam kaartiigu stilbu - taa lai ir taukuminjs ... BET ja patiik cuukcinjs tas njemam muguras gabalinju protams ar taukiminju GALJA NEDRIIKST BUUT BEZ TAUKIEM !!! GALJA NEDRIIKST BUUT SALDEETA !!! tie kuri iedomaajas ka nopeerkot superpuper karbonaades gabalu dabuus labu shasliku ir nelgas kuri nesuuda nesaprot no galjas ... lielaakaa kljuuda ir nopirkt liesu galju !!! un atceramies - shaslika pamatideja ir saglabaat galjas suliigumu un garshu ... 2kaart - visi kas sauc etikjiii meerceetu galju par shasliku iet taaaaaaalu un dzilji kakaat ... etikjis protams "shkjiidina" ciipslainu veca lopa galju - bet tai pashaa laikaa galja zaudee visu savu sulu/kraasu un paliek bezgarshiiga hernja ... (kaa tikt galaa ar veca lopa galju to veelaak) taatad veelreiz : galjai jaabuut svaigai un suliigumu zaudeet nedriikst ... saprataam ? tad kjeramies ... SAGATAVOSHANA njemam kaartiigu kastroli kur ietips viss labums ... siipolus griezam palieliem gabaliem saspaidam rokaas un metam kastrolii tur pat sapleesham zaljumus un MAISAM MAISAM MAISAM bikuciit uzberam saaliiti (lai zaljumi un siipoli labaak sulojas) un MAISAM MAISAM MAISAM tagad kjeramies pie galjas galju griezam palielos gabalos... ja kaada superciipsla gadaas to izgriezam taukuminju atstaajam metam visu lielajaa kastrolii NEKAADAS GALJAS SAALIISHANAS !!! SAALI UZ GALJAS LIKT NEDRIIKST NEKAADAA GADIIJUMAA !!! saals izsauks galjas suloshanos un galja paliks sausa un nelietojama !!!! un MAISAM MAISAM MAISAM beram klaat sarkanos piparus ... un MAISAM MAISAM MAISAM beram klaat kinzu sheit ir jaauztaisa neliela atkaape - KINZA ir koriandra seeklas vai lapas ja izdodas dabuut lapas tad ideaali - maksaa tas santiimus bet bez kinzas nekaadas shasliks nesanaaks - taakaa ja jums nav kinzas tad nemaz nekjeraties pie gatavoshanas !!! un MAISAM MAISAM MAISAM beram klaat melnos piparus un MAISAM MAISAM MAISAM un hujaks kastroli ledusskapiii uz minimums stundinjaam divaam ... taakaa es taisiiju galinju vakardien tad shoriit no ledusskapja iznjemot galja bij shaada : kaa redzam galja ir saglabaajusi savu suliigumu - nekaads labums nav izteceejis un aromaats ir lielisks ... stundinju pirms gatavoshanas lejam galjai pa virsu skaabuli (puspudele uz kastroli) UN !!! ja galja ciipslaina - kiwi bumbuljus saspaidiitus ar rokaam pljeckaas ... un atkal ljaujam visam staaveet ledusskapiii laiku pa laikam apmaisot peedeejo reizi pamaisot (min 15 pirms cepshanas) pieliekam saali ... tikmeer sagatavo ogliites - lai ir liidz karstumam un pareizai kondiicijai (kad liesmas nav bet karstums taads ka roku pat paaris sekundes nevar notureet) un sagatavo PETA 1.5l pudeli ar caurumu korkjii - kuraa ielejam paarpalikusho viinaaru + uudeni ar sho mantu aplaistiisim shaslicinju cepshanas laikaa ... (visi kas ar aliem laista - mantas postiitaaji un vijebonisti) liekam shasliku uz iesmiem vai redelee - es kaa slinks buudams izmantoju redeli galvenais ir visu likt cieshi klaat bet nepaarsedzot gabalu vienu ar otru !!! gatavojas viss apm 15-20 min laiku pa laikam apogriezot redeli otraadi un aplaistot ar viinuudeni ... (preciizi pateikt laiku nevar jo viss atkariigs no karstuma un meeness faazeem) galvenais nokjert mirkli kad galja saak "suloties" ar baltu "putinju" !!! un gabals ir iizii paargriezams (viegli caurdurams ar dakshinju) ... nekaadas "oglju garozas" nav vajadziigas ... nokjeram mirkli un njemam nost un uz galda pieveersham uzmaniibu LUUK TAADS IR GATAVS SHASLIKS ... suliigs ar zaljuminjiem paargriezot redzam baltu miikstu suliigu galju kura pati kuust uz meeles .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Kaspar, kas par nahuj? Linkā tas pats rakstīts gandrīz vai... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForesT Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Kaspar, kas par nahuj? Linkā tas pats rakstīts gandrīz vai... Viņš vienkārši taisa gandrīz tādu pašu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brown^ Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Neredzēju to linku bet nu tieši tāds pats jau nav anyway Link to comment Share on other sites More sharing options...
attach Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 (edited) ahahaha vinjs uzrakstiijis to visu gandriiz taa pat tikai bez garumziimeem un nomainot dazhus vaardus WHY Edited June 5, 2013 by attach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brown^ Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Nu pasmejies, pasmejies.. Kam negadās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attach Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 da nē , man vnk interesē kāda jēga bija to pārrakstīt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brown^ Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Kā jau teicu neredzēju to tavu mailu iemesto + recepte uz kompi bija saglabāta Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoubleT Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Kā jau teicu neredzēju to tavu mailu iemesto + recepte uz kompi bija saglabāta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aphrodYte Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Tā kā mana pati pirmā marināde izrādījās ļoti garda, padalīšos ar tikko saimprovizēto otro marinādi, ko rīt attiecīgi notestēšu: ~0,95 kg vistas filejas sagriezti kabaliņos, samesti katlā. Pievienoju klāt milzīgus 3 sīpolus, sagrieztus riņķīšos - apmēram tie sīpoli attiecībā pret gaļu 1:1 sanāk, varbūt bišķ mazāk. Pievienoju gabalos sagrieztu 1,5 apelsīnu. Sataisīju etiķūdeni ar garšvielām - apmēram 300-400ml uz visu marinādpļuru. Garšvielas pēc garšas: es pievienoju nedaudz sāls un piparu, paprāvāk ingveru, kariju un baziliku, nedaudz diļļu. Smaržo lieliski, domāju, ka garšos arī labi. Man riebjas gatavot, bet, saimprovizējot tik lieliskas smaržas marinādi, gribas, lai cilvēki man pasūta taisīt marinādes visādas Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Vistai nepatīk parastie "jedrjonie" sīpoli. Vai nu saldais, vai sarkanais. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now