Baek Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Varbut kads zin , tatad veikalos pardodas saldetie , darzeni , pupinas , brokoli, pukukaposti etc.. Ka ir ar uzturvertibam , kas tur saglabajas ieksa pec to sasaldesanas? Otrs , biesu sula... Vai spiest sulu no varitas bietes vai svaigas tiko nomizotas? Kaut kur izlasiju ka bieti nemaz nevaritu nevar est. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRISTIINE -_- Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 (edited) Ja man atmiņa neviļ, tad man skolā mācija, ka vārītā dārzenī ir vairāk uzturvērtības, vitamīni nekā svaigā. Vai nu es diršu Dažos dārzeņos, kuri tiek sasaldēti ir vairāk C vitamīna nekā tajos, kuri tiek uzglabāti istabas temperatūrā Edited March 15, 2013 by KRISTIINE -_- Link to comment Share on other sites More sharing options...
enjoi Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Ja man atmiņa neviļ, tad man skolā mācija, ka vārītā dārzenī ir vairāk uzturvērtības, vitamīni nekā svaigā. Vai nu es diršu Dažos dārzeņos, kuri tiek sasaldēti ir vairāk C vitamīna nekā tajos, kuri tiek uzglabāti istabas temperatūrā 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominiX Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Pēc jebkuras termoapstrādes, lai tā būtu vārīšana, cepšana vai kaut vai žāvēšana, kaltēšana - uzturvērtība SAMAZINĀS. Saldētiem dārzeņiem nav ne vainas, bet es dotu priekšroku svaigiem, jo pēc atsladēšanas tie nebūs "mikli" un "mīksti" Vienmēr dod priekšroku svaigiem, bet ja nav pieejami - saldētie ir OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now