Jump to content
GIGN Forum

sushii majas apstaklos


Seen
 Share

Recommended Posts

Rīsu etiķis ir obligāts! Tikai ņem jau gatavo ( ar jau pievienotu sāli/cukuru). Pirmajā reizē ļoti labi derēs arī parastie, lētie Rimi sushi rīsi.

Par vārīšanu - pirmkārt - atmēri precīzu daudzumu, cik rīsus gribi vārīt ( lai pēc tam zinātu cik daudz ūdeni liet klāt) - ber iekšā katlā, pielej aukstu ūdeni, mačkā rīsus pa katlu, nolej ūdeni, pielej ūdeni, atkal, skalo ar rokām rīsus, nolej netīro ūdeni, pielej tīru. Tā skalo tik ilgi, līdz ūdens ir daudzmaz dzidrs arī pēc rīsu skalošanas ( pilnīgi dzidru nedabūsi, pilnībā noskalot ir nereāli). Nolej netīro ūdeni pēdējo reizi, tagad pielej ūdeni vārīšanai. Tilpuma attiecībai jābūt rīsi-ūdens 1:1.10 - 1:1.25

Pirms sāc vārīt, ļauj nostāvēties minūtes 10. Šķil klāt plīti, sāc vārīt, kā tikko ūdens sāk vārīties ( parādās pirmie burbuļi), nogriez uguni uz pašu mazāko iespējamo un vāri apmēram 12-15 minūtes ( seko līdzi caur vāku - tikko ūdens burbuļi ir pazuduši - ūdens ir izgarojis/sasūcies rīsos - beidzam vārīt, griez nost uguni pavisam.).

Vāku ņemt nost vispār nav vēlams, arī pēc uguns nogriešanas vēlams ļaut 20 minūtes rīsiem pstāvēt katlā, pasautēties.

Kad rīsi nostāvējuši katlā 20 minūtes - beram ārā no katla kādā milzīgā bļodā/uz kādas paplātes. piejaucam klāt rīsiem etiķi un paralēli ļaujam iztvaikot liekajam ūdenim - var vēdināt ar vēdekli, bet es pēdējā laikā vienkārši pūšu virsū ar matu fēnu - vienkārši ar koka karoti vai lāpstinu uzmanīgi cilā, maisi rīsus, piepilinot pamazām etiķi un ar vēdekli/fēnu otrā rokā pūt tik virsū.

Pašās beigās ļauj rīsiem atdzist līdz istabas temperatūrai, pirms sākt rullēt sushi. Viss pārējais ir fufelis - lielākais čakars ir tieši pareiza rīsu izvārīšana mājās bez speciālā rīsu katla.

Ā, vel ninanse - kad ber rīsus āra no katla - nekāda gadījumā nekasi piedegušos rīsus no katla apakšas/sāniem - sačakarēs visu garsu tikai. Ber ārā tikai tos, kas nāk viegli.

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka pirms vārīšanas rīsus vajag ilgāk paturēt ūdenī. Kādu stundu.

Rimi apaļajiem rīsiem nav ne vainas. In fact - vakar es mēģināju uztaisīt tādu rīsu suši rijamo ko redzēju kaut kadā animē (tādi rīsu trīstūri ar suši lapiņām malās). Sanāca tīri tā neko. Ļoti forši patika, ka pievienoju dor blu sieru. Es gan liku karstus rīsus uz suši lapas. Tad arī dor blu siers izkusa. BTW - ja liek jau pažāvētus rīsus uz suši lapas, tad taču tā nepaliks mitra - būs cieta un nebūs lipīga?!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...