Jump to content
GIGN Forum

Firmas Ar Parādiem


Seen
 Share

Recommended Posts

Aloha. Man te radies viens jautājums, kapec uzpērk firmas ar parādiem? Kāds tur tam visam apakšā ir funktieris?!

Pieņemsim IK ( individuālais komersants ) ar ~2000ls parādiem tiek pardots. Atrodas chalis kas girb nopirkt... ko vinsh talak dara ar to firmu? Nomaksā tos paradus, pārformē uz SIA un sāk ņemt aizdevumus, perk visadu huinju jo reali atbild tikai ar firmai piederošo nevis taka IK ar visu savu mantu?!

Kāds ir labums pārpirkt firmu ar parādiem?! Un kāds pastāv risks pārdevejam?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To dara, lai veidotu visādas tā saucamās "shēmas", kā dabūt atpakaļ nodokļos pārmakstāto naudu, vai veicot konkrētus darījumus, kur likumdošana neierobežo konkrētā situācijā nonākušus uzņemumus un citas lietas par kurām ir jāzin kautkas vairāk, lai konkrētāk runātu.

Iespējams, lai nezaudētu savu uzņemumu to pārdod ar visiem parādiem kādam paziņam vai paziņas paziņam, kam ir nauda,jo iespējams ir infromācija, ka nāktonē konkrētais uzņemums būs pelnošs un viņš negrib to zaudēt.

Iespējams uzņemumam ir reģistrēts kāds konkrēts nosaukums, kuru grib dabūt kāda lielāka firma no ārzemēm ar tādu pašu nosaukumuun grib šo nosaukumu arī šeit.

Edited by R._
Link to comment
Share on other sites

pelna naudu, tas ir 100%, katru gadu valstī sarodas 1000 - 2000 jaunu uzņēmumu no kuriem 60-80% pēc tam piesaka maksātnespēju :) mēs tak esam latvieši, tiek meklēti caurumi likumdošanā un tie apieti, lai saraustu naudu, gūtu nodokļu atvieglojumus :D

Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka tas pērk firmu ar parādiem patiesībā nozīmē, ka firmas īpašniekam ir jāmaksā par šo darījumu, bet rezultātā firma pāriet uz bomzi un arī visi sūdi pāriet prom no īstā īpašnieka uz to bomzi. (tb - var lētāk tikt vaļā no parādiem).

Beefs

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pārpērk parādos nonākušus aktīvus dažādu iemeslu pēc un viens no tiem ir tikt pie konkurenta intelektuālā vai fiziskā materiāla, kas var nākotnē palīdzēt attīstīties tā pārpircējam. Teiksim, ir uzņēmums, kas ražo visāda veida ēdiena piedevas, bet šis uzņēmums krīzes laikā ir nonācis grūtībās - kredīti, pasūtīju trūkums etc. - bet labajos laikos viņi ir paspējuši iegādāties labas tehnikas, attīstīt tehnoloģijas un.vai radīt kādu savu produktu/patentu. Tagad, teiksim kāds liels ārzemju koncerns izanalizē, ka grib bīdīt biznesu Latvijā un labi saprot, ka pēc kādiem 5. gadiem ekonomika ies atpakaļ augšā tāpēc tagad jāsāk jau "gatavoties". Tā vietā, lai viņi vestu savas tehnoloģijas šeit un/vai būvētu jaunu rūpnīcu iekārtas, viņi labāk uzpērk vienu vai vairākus finansiāli sliktus aktīvus, kuriem ir viņiem nepieciešamās tehnoloģijas/telpas/zināšanas un tādā veidā reāli mazāk iztērē naudu, jo ekonomisku sliktus uzņēmumus arī pārpērk par zemām cenām, jo tā patās ir jāsedz to finansiālie parādi, bet ilgtermiņa perspektīvā tas ir lētāk un ātrāk nekā visu attīstīt no nulles. Pieņemsim, tas pats, as tagad notiek ar LNT pārdošanu - fima ir laba, aktīvi ir labi, bet finanšu situācija ir dramatiska - ir kāds cits liels koncerns, kuram ir daudz rezervē naudas un tas var atļauties kādu laiku uzturēt kanālu ar finansiālām problēmām, jo viņi zina, ka viņiem pietiks nauda, lai pēc tam, kad krīze ir galā sāktu to atpelnīt un nopelnīt divtik, jo tad viņiem būs daudz, daudz lielāka ietekme Latvijas TV un to var attiecināt uz jeb kuru biznesa nišu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nē nu tur ir divas dažādas lietas - kompānijas pārpirkšana un maksātnespējas administrēšana. Ja firma piesaka maksātnespēju, tātad to nav izdevies nevienam kā aktīvu likvīdu notirgot, tāpēc ir jāiesaista maksātnespējas administrators, kurš pārņem uzņēmumu no tā pēc iespējas vairāk izspiežot naudu, lai atdotu parādus, un pārējo jeb starpvērtību patur sev. Piņķerīgs bizness, bet dažu labu krīzes laikā ir padarījis par miljonāru.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...