Jump to content
GIGN Forum

Darbs U.k. `n` Stuff.


Aly and Fila
 Share

Recommended Posts

Bļā čaļi! Jūs taču noliktavā par "cilvēkiem, kas strādā noliktavā" strādājat. LV tas ir 500Ls/mēn varbūt, bet tā patās tevi sauc par "gružčiku".

Labāk pastāstiet par programmētāju vakancēm. Man iestājusies rudens garlaicība.Varētu laist pačilot aiz neko darīt! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Gribētu pamēģināt kāda virtuvē, Vācijā 4 mēnešus norukāju restorānā/viesnīcā - nesūdzos. Dzīve laba, maksā pietiekami, bija ok. It kā pateica, ka nākamgad jābrauc atkal, maksās ap 900-1000 eiro mēnesī, it kā nav slikti, manuprāt.

Ja tev dzīvošana, paika ir apamksāta, tada jā, 1k euro mēnesī ir neslikti. Bet, ja tev pašam tūr viss ir jāpērk, jāmaksā, tad tas nekas nav, tīri no pieredzes :>

Link to comment
Share on other sites

Nu, istabiņa bija 100 eiro mēnesī(TV, skapītis, laba gulta, vannas istaba, platība arī normāla). Ar ēšanu tā, ka nebija jāmaksā, aizgāju un uztaisīju ko gribēju, pa 4 mēnešiem vienu reizi nopirku maizes kukuli, to pašu pēc laika izmetu ārā, nu ja vienīgi pašam kādu našķi vai kaut ko tādu gribas.

Link to comment
Share on other sites

Es gan nesaprotu ar ko bīfs jūtas tik ļoti labs, lai viņu kāds gribētu par ko vairāk kā krāvēja palīga palīgu. Tādi klauni ar lielu muti te nav cieņā. Diemžēl vai labi? Tas jau cits jautājums.

Tiesa gan , iespējas izsisties ir visiem. Arī datoriķiem. IR man zināmi pāris čaļi kas sāka VIrgin media kā pārdevēji. Pēc laika jau strādaja ofisā pie PC :)

Link to comment
Share on other sites

Dyversant - ko nozīmē labs/slikts? Tu domā, ka UK čaļi ir krietni krutāki kā LV? Pēc zināšanām, centības? Taču nē - tu pats LV biji zemnieks, tagad UK esi noliktavas darbinieks. Reāli - tavs līmenis kāds bija, tāds arī palika. Varbūt uz īsu mirkli tu iedomājies, ka esi menedžeris (jauno līderu akadēmija), bet tas bija tikai sapnis. Nav svarīgi, kur tu esi zemnieks, celtnieks, grāmatvedis, trauku mazgātājs, programmētājs, menedžeris, konsultants, etc. Es nejūtos pārāks. Es tikai jūtos tā, ka es esmu tajā līmenī, kurā esmu. Tādēļ arī būtu muļķīgi doties uz UK, un nonākt 3x zemākā līmenī. Paskaties pats - kādu dzīvesveidu UK piekopj programmētāji un kādu noliktavas darbinieki. Un jā - protams, man ir labas angļu valodas zināšanas, esmu izcils savā jomā -> (seko) man būtu jāspēj kotēties UK darba tirgū ar savām zināšanām, attieksmi (lasi - positive attitude), statusu.

Ja es ietu strādāt noliktavā, tad mana programmētāja un visa pārējā pieredze būtu sunim pie kājas, bet tieši tādēļ arī tāds nav mans plāns.

Un tādēļ es jautāju - kā ar normālām pozīcijām? Tur ir tādas? Nevis low level, kā Jūs strādājat (pats zemākais sabiedrības slānis), bet kaut kas viduvējs? Ja nav - ok, skaidrs - UK interesē tikai vergi viestrādnieki. Bet - esmu dzirdējis, ka tā gluži nav un ka pat patupi LV programmētāji dodas un saņem 3k GBP mēnesī. Ir atšķirība, ne? Un tas ir bez virstundām!

Tikai neprasi man, kāda ir atšķirība starp programmētāju un noliktavas darbinieku, kā arī nemēģini man ieskaidrot, ka tu varētu būt programmētājs (piemēram), but - kēēp in mind ka programmētājs varētu būt noliktavas darbinieks.

Beefs

P.S. un lūdzu - tas nav uzbrauciens - tas ir vienkārši - WTF - kur ir sapņi par normālu statusu sabiedrībā un kur ir normāli darba piedāvājumi uz ne-looser darba pozīciju?!

EDIT: BTW - es tagad patiesībā taisu leap no good level "programmer analyst" uz vienkārši "programmer", bet man būs iespēja strādāt kopā ar izcilākajiem Latvijas prātiem (un attiecīgi - veči!!! mani pieņēma kompānija ar izcilākajiem večiem un lai tur tiktu man nācās iegūt 5kto vietu pasaulē Mortal Coil (hacker.org)). Pasaki, ka esmu below average! ;)

EDIT2: un patiesībā tas ir BS ko es rakstu par līmeņiem, jo svarīgi nav tas, vai tu esi pārdevējs vai konsultants vai inženieries, bet gan tava pozīcija/atdeve/commitment/attitude. Tu vari būt lielisks traktorists vai arī tāds pats, kā visi pārējie. Tas pats ar programmētāju. Es esmu lielisks. Lielisks visā, ko es daru. Jo tāds ir mans mērķis. Es nekad nekurnu par darbu, vienmēr esmu pozitīvs, vienmēr izlieku sevi visu. Varbūt arī tādēļ tas ir iemesls, kādēļ es uzskatu, ka esmu labāks par - par lielāko daļu visu pārējo. Un visi pārējie - šis jēdziens ir vienāds kā UK tā LV. Visās sabiedrībās ir 20:80 sadalījums. Šķiet, ka esmu tuvāk 20. Varbū UK laktiņa ir mazliet augstāka, bet joprojām tam nebūtu jāatmet mani zemāk par 50mito vietu. Tādēļ arī jautājums - kur ir average pozīcijas (un es tiešām neprasu, lai tu sāktu zīmēt quantum developer pozīcijas ar 200K anual)

Edit3: thnx Epix - sajutos kā muļķis! :)

Edited by 0xDEAD BEEF
  • Like 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Dyversant - ko nozīmē labs/slikts?

Piedod, bet viss šis monologs ir vairāk tāda kā morāla masturbācija. Tu vari sevi uzskatīt sevi par izcilu profesionāli, savu kvalifikāciju - par izcilu, bet ir neliela problēma, ka joma kurā tu strādā nemaz tik augstu UK, tāpat kā daudz kur citur pasaulē,nekotējas.

Tā iemesla dēļ, ka ir tāda valsts kā Indija, kura ir pilna ar ja ne izciliem, tad lieliskiem programmētājiem, kuriem pat nav jāapmaksā ceļš uz UK un kuri ir ar mieru strādāt par atalgojumu, kurš ir pat nedaudz zemāks nekā vidusmēra atalgojums IT sfērā Latvijā :)

Link to comment
Share on other sites

Tev, protams, taisnība. Patiesībā - LV ir Indija 2vi, tikai tuvāk eiropa (vismaz tāds ir uzskats par mūsu developeriem citu valstu acīs). Un tam ir zināms pamats. Izglītības līmenis LV šajā jomā ir izcili vājšs. Bet - no otras puses - es jau netēmēju uz pasaules prezidentu - es saku - AVERAGE! Un - programmētājs mūsdienās ir AVERAGE (ar izņēmumiem). Toties - noliktavas darbinieks - BELOW AVERAGE. Savukārt - biržas brokeris/analītiķis UK - ABOVE AVERAGE. Lai nu kā - es runāju par darbiem ar 50-60K gadā. Tas ir AVERAGE UK. Gribu dzirdēt - kādi ir piedāvājumi un kādas ir prasības.

Beefs

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Redz es jau neapšaubu tavas programmētāja spējas, bet pietiekami ilgi lasot tavus postus, tevi satiekot es viennozimigi par tevi zinu pietiekami lai izdarītu acīmredzamus secinājumus. Tu esi egoistiski tendēts tādējādi komandas darbinieks no tevis nekāds. Tev ir pietiekami slima domāšana ( kas gan atbilstošās situācijās varētu būt obligāta prasība), līdz ar to no tevis sagaidīt konstruktīvismu man liekas nereāli. . Tu esi bērnišķīgs. Acīmredzami nepastāvīgs darba jomā, līdz ar to es tevi nevienā kompānijā neieteiktu. Varbūt es tevi paņemtu strādāt savā kompānijā jo man normālie nav vajadzīgi, bet tas ir cits stāsts.

Var jau būt, ka es kļūdos, bet es cilvēkus pazīstu ļoti labi. Es daudz ko varbūt noklusēju, bet esi drošs, es pamanu daudz.

Starp citu Uk tie standarti ir drusku savādāki. Līdz ar lielo iebraucēju pieplūdumu industriālais šits ir pakāpies daudz, daudz augstāk. Līdz ar to menedžeri, supervaizeri, reģionālie pārstāvji tiek vērtēti kā daudz patikamāka profesija.

Un uz to es arī eju. Visi priekšnoteikumi man jau ir izpildīti ar uzviju, palicis ir tikai nostrādat kā miminums gadu, lai varētu DHL pajautāt kontraktu. ja kontrakts rokā - 14 GBP stundā, 20 overtime, 32 svētku dienas :) Man patīk fizisks darbs, jo tādejādi es neatsābstu līdz tārpa līmenim, jo principā esmu slinks, tikai sevi visu laiku dzenāju.

Tā kā strādāju naktsmaiņās, tad pa dienu varu nodarboties ar papildus darbu. Un tur nu es sēžu savā mīkstajā krēslā, telefonu rokās, pie klavieres un pelnu sēžot, dzerot kafiju, tinot kāsiti.

Man ar parasta cilvēka slodzi ir par maz :D

Nākamais , augstāk par industriālo sfēru, vai vismaz vienā līmenī ir tavas fantāzijas - CEO, Ofisa un buktēto kreklu gals. Tur protams arī atalgojums atbilstošs.

Par programmētājiem neko daudz nevaru pateikt. Čalis, kurš Virgin media ņemās gar neta serveriem, pat ne augšgalā ( cik saprotu pie lokāliem tikliem) saņem 3k mēnesī. Priekš UK, tas ir samērā labi, es pat teiktu pietiekami.

Link to comment
Share on other sites

Nu, tu mani ne-pa-visam nepazīsti! Pats labi zini, ka cilvēkiem ir vairāki "profili". Vismaz ģeniālajiem! Bet ne par to runa. Pats labi zinu savu vietu un level.

Ko es gribētu vēlreiz atkārtot ir - tie 14GBP/h - tas ir pēc nodokļiem? Nestāsti man par overtime, jo - cmon - viss kā pie cilvēkiem - 160h mēnesī un ejam uz mazāk un mazāk un mazāk (sapnis par nedarīt neko ir visiem). 20 -overtime - so so - LV maksā dubultā par overtime! ;)

Mans jautājums tev, Diversant, joprojām ir aktuāls - kāpēc tu piedāvā pozīcijas noliktavā, bet nepiedāvā pozīcijas, kurām vajag nu.. teiksim tā - vairāk zināšanu (lai iet mērniecība par piemēru).

Davai! Normālas pozīcijas studijā! Te katrs bobis no foruma sapako paunas un brauc uz taviem sludinājumiem. Bet ir jau arī ne-bobji! ;) Par tiem tu nemaz nepadomā. Bet tas taču arī ir mārkets!

PAdomā - tev par galvu cik maksā? 400GBP? Bet tas ir par factory darbinieka galvu! Padomā, cik maksātu par krutāku kadru!

Piemēram, mūsu kompānijā (kur pagaidām strādāju, un kur esmu Biometrijas projekta līds, Significantly above peer group vērtējums + dzeru regulāri aliņu ar kolēģiem un strādāju overtime par ko neviens nemaksā, lai izvilktu projektu -> egoistisks, bērnišķīgs, nevar paļauties, etc) par programmētāju maksā 400Ls (par piesaistīšanu), bet par jau augstāka līmeņa kadra piesaistīšanu (system analyst) 800Ls. Domāju - tev varētu būt līdzīgi! :) Atrod vienam krutam keksam darbu un tev mēneša alga! :)

Beefs

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, tu mani ne-pa-visam nepazīsti! Pats labi zini, ka cilvēkiem ir vairāki "profili". Vismaz ģeniālajiem! Bet ne par to runa.

Ja reiz tu sevi uzskati par ģeniālu, kamēr pārējos par kkādiem "bobij`iem", tad nahuj tu te smirdi un pats nevari sameklēt sev attiecīgu darbu? :D Tev kā ģeniālam cilvēkam vajadzētu zināt, kur ir siltāks spots, kur biezāki naudas maki ir, kur tādus kā tu uzskata teju vai par dieviem.

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ja reiz tu sevi uzskati par ģeniālu, kamēr pārējos par kkādiem "bobij`iem", tad nahuj tu te smirdi un pats nevari sameklēt sev attiecīgu darbu? :D Tev kā ģeniālam cilvēkam vajadzētu zināt, kur ir siltāks spots, kur biezāki naudas maki ir, kur tādus kā tu uzskata teju vai par dieviem.

Nu izskatās,ka Tu izlasi to,ko gribi izlasīt,es piem.nekur neesu redzējis,ka Beef(am) nav darba,nekur neesu lasījis,ka viņs VISUS par "bobij'iem" sauc!Pār tādiem viņs sauc tos,kuri tādi ir,tai skaitā TU!Beefu personīgi nepazīstu,bet pēc viņa tekstiem secinu,ka savā jomā viņs tomēr nav nekāds peramais zēns!Karoč Aly smirdi TU!

  • Like 2
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Nu izskatās,ka Tu izlasi to,ko gribi izlasīt,es piem.nekur neesu redzējis,ka Beef(am) nav darba,nekur neesu lasījis,ka viņs VISUS par "bobij'iem" sauc!Pār tādiem viņs sauc tos,kuri tādi ir,tai skaitā TU!Beefu personīgi nepazīstu,bet pēc viņa tekstiem secinu,ka savā jomā viņs tomēr nav nekāds peramais zēns!Karoč Aly smirdi TU!

Es lasu to, ko viņš uzraksta. Šajā topikā viņš reāli sevi ceļ dieva statusā. Ja tu esi tik aprobežots, ka to pats neredzi, nu tad ar tevīm ielaisties diskusijās nav vērts, nerunājot par tavu advancētismu uzdirst kko. LOW!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tādēļ, ka man jau ir darbs. Es esmu gudrs, bet tas nenozīmē, ka esmu uber apņēmīgs. Nauda ir otršķirīga. Man ir kaudze sīko un draudzene un visa pārējā jebla - tādēļ es nemestos uz UK par 1600GBP mēnesī, bet padomātu par 3000GBP mēnesī.

Manā svērā, ja strādā pa tiešo ar klientu, tad nauda, ko klients maksā (ne LV) svārstās no 30 - 80 EUR/h (un pat vairāk). Tas, protams, pirms nodokļiem. Ir variantu kaudzes ar darbu Zviedrijā par 40 EUR/h (pirms nodokļiem). Nodokļos aizet puse. Pat vairāk. Ja strādā Zviedrijā, tad var 6 mēnešus čikināties ar mikrouzņēmumu. Pēc tam met ārā no Zviedrijas. Bet nafig Zviedrija - ne es māku zviedriski runāt, ne arī esmu sajūsmā par viņu klimatu un alkahola politku! :)

Beefs

Edit: Un vispār nomierinies - Aly - tu esi bobis! :D :D :D Un beidz drst - tas, ka es "ceļu sevi dieva statusā" - kopš kura laika tas ir slikti? To sauc par pozitīvu pašvērtējumu! ;) Čīkstēt par dzīvi - tas ir kruta, ne!! :)

Edit2: Šitas speciāli divītim - imho tev būs grūti kļūt par menedžeri, jo tu esi pārāk īss! :) (no offence)

Edited by 0xDEAD BEEF
  • Like 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Edit: Un vispār nomierinies - Aly - tu esi bobis! :D :D :D Un beidz drst - tas, ka es "ceļu sevi dieva statusā" - kopš kura laika tas ir slikti? To sauc par pozitīvu pašvērtējumu! ;) Čīkstēt par dzīvi - tas ir kruta, ne!! :)

Pozetīvu pašvērtējumu vai egoismu? :) Un vienīgais, kas šeit čīkst par dzīvi, tad tas esi tu ar savu neapmierinātību, ka divīts nepiedāvā neko atbilstošu tavam pašvērtējumam, lol.

  • Like 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Bļe aly nelien tak iekšā, starp divīts versus. beefs tu galīgi nekur neiederies, jo tev nav ne pieredze, ne zināšanu, lai tu izklausītos noderīgs, es domāju, ka vispār nav kur klausīties, jo tu ne tēmā esi iebraucis, ne saproti par ko cilvēki raksta, kā jau te minēja, tu lasi to ko gribi izlasīt.

Beef, kapēc tu zemniekus un gružšķikus krāmē uz vien kausa? :) Manuprāt, lai būtu normāls zemnieks ir jābūt vismaz average līmenī, jo iebakstīt zemē to, par ko tu visu gadu ēdīsi, nav nedz joka lieta, nedz bez zināšanām paveicams darbs + normāls zemnieks ar 150+ Ha pelna labāk par to, kas krāmē kastes un arī viss process ir ar galvu jādara, ne tikai maisus jāhujārī...

  • Like 5
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Vienīgais, kas ir interesanti, no visa šeit sarakstītā, ir beefa portfolio, gribu redzēt vai stāstītais atbilst patiesībai, arī man darbā vesela nodaļa ar programmētājiem, kādi 30, bet labi ja puse vispār rubī fišku, parasti sametoties 10 čaļiem kaut kā čerez žopu kaut kāds galaprodukts sanāk. Papīrs ir viens, darīt ir pavisam, kas cits.

Link to comment
Share on other sites

Nu nomudijos ar zemniekiem. Sorry! Atklāti sakot, man ir mazliet besis no pilsētas un gribētos padzīvot laukos... Lauku māja, saules baterijas, vistiņa klukstīte, kartupeļu lauciņš (kandžai) un siltumnīca (zālei)... :)

Un vispār - kādēļ es sāku rakstīt šajā topikā ir nevis tādēļ, lai pastāstītu visiem, cik nemērā kruts es esmu, bet gan lai atgādinātu, ka braucot uz UK strādāt noliktavā, tas ir nonākt pašā pašā sabiedrības hierarhijas apakšā. Man, perosnīgi, ir tikai izdevīgi, ja ar savu diršanu man izdodas atrunāt kādu cilvēku nebraukt uz UK vai vēl labāk - iekustināt kāda smadzenes sākt domāt par braukšanu atpakaļ.

Beefs

Edit: Epix - un kurš tur vainīgs. Nesen biju uz interviju Baltijas Datorzinību Centrā - nosaucu ciparu - par daudz. Raksta man sms, ka ņemtu par mazāku algu. Tagad paiet 2 mēneši un par teju tādu ciparu, kādu viņi piedāvāja, šie paņem manu kolēģi. Forša meitene. Pat smuka/skaista. Bet cmon - strādā ~ 4-5x lēnāk par mani (labākajā gadījumā). Tad es tā pie sevis - WTF - WTF - WTF - kā tas var būt, ka viņu ņem ar tādu samaksu, bet MAN (MAAAAN) nevar normāli atmest normālāku piķi.

Edited by 0xDEAD BEEF
  • Like 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Es nezinu kā personāldaļa ved pārrunas ar programmētājiem, bet pirmā doma ir tāda, ka to nevar zināt cik ātri strādā, var zināt tikai ar ko māk strādāt. Bet vispār tur kaut kādi dauņi strādā, sūtīt sms, ļoti nopietns kantoris, es domāju ar to viss ir pateikts, cik tas ir kompetents uzņēmums :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...