Jump to content
GIGN Forum

Bench Press


nillys
 Share

Recommended Posts

increase-bench_press.jpg

Tātad gribētos zināt kā ir efektīvāk taisīt bench presu. Max svars piemēram 55kg, tātad gribētu lai pasakat savas domas, vienmēr taisu ar pliku stieni , iesildos pirmajā reizē, bet kā sadalīt pēc tam tos piegājienus un reizes?

Link to comment
Share on other sites

Es parasti daru tā, ka iesildos ar pliku stieni kādas 12 reizes, tad lieku tādu svaru ko varu pacelt 12 reizes, tad lieku klāt pa 5-10 kg tā lai varētu kādas 8-10 reizes pacelt. Šādā veidā kādi 7 piegājieni līdz beigās pieliku svaru ko varu pacelt tikai vienu vai divas reizes.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

un ko tu gribi dzirdēt? malacis? tu pat nepateici ar kādu mērķi tu vispār cel to stieni (spēks, masa, core izturība (principā jau, uz izturību vislabāk ir brīvie svari/paša ķermenis) etc.), bet prasi kā ir efektīvāk.. :)

Edited by Oddijs
Link to comment
Share on other sites

Nu ja tu gribi vienkaarshi cilaat, iesildies ar 20 kg 10x tad ar 30 kg 10 x un pec tam taisi 4 setusx 10 ta pienacigi, bet tas ja tu tikai paraso bench press taisi..

Ja gribi iet uz speeku, tad cel incline un decline bench press, parasto nav jeegas nemaz cilaat.

Es personigi warmup taisu ar 20 un 30 kg pa 8 reizem un pec tam taisu 4x8 pie incline un decline.

p.s. Taisi 4x 6-8 pie lieliem svariem, es ta domaju ir vislabak, vismaz prieksh manim.

Edited by CHILLSIDE
Link to comment
Share on other sites

ā tāda neliela piebilde, ja interesē sports, fitness utt., tad palasi info, pilns nets, protams ir arī daudz bullshita, bet nu to ir diezgan viegli atšķirt. Otra lieta, ko gribēju pateikt 70% uzturs, 20% treniņš, 10% labs miegs, atpūta un pēc iespējas mazāk kaitīgo ieradumu. trešā lieta, ka neaizmirsti nodarbināt visas muskļu grupas, nevis trenē tikai lielu bici un presi.

Link to comment
Share on other sites

Še draugs, ņem svaru, kombinē, darbojies :)

Piegājienu/atkārtojumu shēmas paskaidrojums (bāzes vingrinājumiem):

2x15 ir iesildīšanās piegājieni, lai sagatavotos slodzei (svars jāizvēlas, lai pēdējās 2-3x būtu diezgan grūti pacelt).

1x10 joprojām ir iesildīšanās piegājiens, bet jau smagāks, lai sagatavotu ķermeni smagākiem darba svariem (svars jāizvēlas, lai pēdējās 1-2x pacelt būtu grūti)

5x5 ir īstie darba piegājieni, kuros sevi „jāizliek” uz visiem 100%. Visiem 5 piegājieniem jāizvēlas viens svars, tāds, lai pirmos 3 piegājienus varētu pacelt visas 5 reizes, bet pēdējos divos ir pieļaujams pacelt arī 3-4 reizes (tādēļ, ka vairāk nevar fiziski). Ja tiek lietots tāds svars, tad obligāti jābūt treniņu partnerim/spoterim. Kad tiek sasniegts spēks, lai varētu izdarīt visus 5x5, tad nākošajā treniņā jāpalielina darba svars un atkal jācenšas izdarīt visu 5x5 (kas pirmajā treniņā, visticamāk, neizdosies un pēdējos divos piegājienos atkal būs nepieciešama spotera palīdzība).

1x15 „pump & burn” piegājiens. Izvēlētais svars, visticamāk, būs līdzīgs pirmo iesildīšanās piegājienu svaram, bet būtībā jāizvēlas tāds, lai varētu pacelt 15 reizes. Šajā piegājienā vienmēr jāizpilda tik atkārtojumi, cik var pacelt (jāsasniedz fizisko spēju robeža). Orientējoši tās būs 15 reizes, bet, ja var pacelt 20, tad jāceļ 20...

Pārējiem vingrinājumiem darba svars jāizvēlas tāds, lai pēdējā piegājiena pēdējā reize būtu arī fiziski pēdējā, ko spēj pacelt (pieļaujams arī, ka pēc darba svara palielināšanas pēdējā piegājienā nevar pacelt visas nepieciešamās reizes.. ja to var, tad nākošajā treniņā jāpalielina darba svars). Daļai vingrinājumu ir arī iesildīšanās piegājiens, kuram, protams, darba svars ir mazāks (tāds, lai pēdējās 2-3x būtu grūtāk pacelt).

Progress, šīs treniņu programmas laikā, ļoti būs atkarīgs no tā cik pilnvērtīgi izmantosiet savas fiziskās spējas treniņos. Optimālā variantā tās vienmēr jāizmanto maksimāli. Liela nozīme ir darba svaru palielināšānai, kolīdz spēks to atļauj, bet jāpievērš ļoti stingra uzmanība tam, lai darba svars netiktu palielināts uz vingrinājumu izpildes rēķina. Tehnikai vienmēr jābūt perfektai.

p.s - Odij, tu labāk vēlētos, lai es pats to drukātu savā rakstā, nevis glīti, akurāti, labi saprotami, vienkārši ieliktu tekstu? Nezinu, nav nekāds Amazing topics kurā drukāt pašam, vienk ielikt lai redz, pat par to jau sienas klāt..forši, tā tik turpināt.

<c> Raimonds Priede-Baņģieris

Edited by jerrico
c
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja tev mērķis tieši svaru palielināšana tad strādā arī ar to stieni, envajag taisīt tur visus tos BB vingrinājumus kuriem pat nezini ko katrs trenē, ņem stieņa spiešanu dažādos leņķos, vidum, apakšai un krūšu augšai. TAISI BĀZI! Tieši tā kā augstāk rakstīts, 5x5 60-90 sek pauzes un močī.

Kopētā teksta autors: Raimonds Priede

Link to comment
Share on other sites

Reāli, ja ej uz spēku, tad vairāk par 5 atkārtojumiem piegājienā vispār nevajag..

iesildies ar tādu svaru, lai nenogurtu/netraumētu sevi.

un pēc tam kādi 5 seti ar 3-5atkārtojumiem. pilnībā pietiek.

EDIT. ja max svars ir 55kg, tad mēģini kādus 48-50kg uz 3 reizēm. bet tā, lai visus piegājienus pats celtu (nu varbūt pēdējā, lai palīdz.) (tobiš, lai tas, kurš ''skatās'' netrenētu trapeci Tev palīdzot)

Edited by Kiwix
Link to comment
Share on other sites

tik daudz dažādas programmas jums, bet kā ar spēka, izmēru progresu?

man labi nāk labumā spēkam 2 iesildīšanās seti, tālāk 4x4, un beigās ar aptuveni 60% no darba svara veicu tik daudz atkārtojumus, cik vien varu (normāli tiem vajadzētu būt 12-15, ja vari vairāk palielini nākošajā reizē svaru). Protams, aizmugurē stāv cilvēks, kas uzrauga, lai nesanāk šaizes :)

Ja vēlos mazliet ātrāku un intensīvāku treniņu, tad arī 2 iesildīšanās seti, 3x8 un beigās tāpat atkārtojumi līdz failure :)

Link to comment
Share on other sites

man spēka progress 2 gadu laikā no 45kg bench press uz 130kg (atraujot dirsu, neatraujot 120) . pie svara ~68-70kg. =] nesūdzos par rezultātiem trenējoties tā kā augstāk minēju

Edited by Kiwix
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...