Jump to content
GIGN Forum

Kontaktlēcas, Redzes Pārbaude N' Stuff


BaskuSeperatists
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Šodien pazaudēju savas brilles (jau piektās divu gadu laikā!) un esmu sagruzīts. Vēlējos pajautāt, varbūt kāds var ieteikt labu optikas veikalu Rīgā (vēlams centra rajonā), kur par saprātīgām cenām varētu pārbaudīt redzi un tikt pie kontaktlēcām un visa vajadzīgā ekipējuma, jo esmu sapratis, ka brilles nav domātas man. Cik es zinu, daudzās iestādēs ir tā, ka pārbaudot redzi pie viņiem un pēc tam tur kaut ko pērkot tiek dotas kaut kādas uberatlaides. Būšu priecīgs, ja padalīsieties pieredzē un varbūt pat sniegsiet ieskatu apmēram visā tajā izcenojumā, ar ko man būtu jārēķinās.

P.S. varbūt kāds, kas ir pārgājis no brillēm uz lēcām var padalīties pieredzē par to kā tas ir un kādas ir sajūtas un vai ir grūti pierast.

Link to comment
Share on other sites

Pie reizes apjautāšos par pc brillēm, tobiš tām, ko izmanto tikai lasīšanai un pie kompja... Tur ir vajadzīga kaut kāda pārbaude, recepte vai kas līdzīgs? Vai arī var vnk nopirkt tādas dubultacis pa defu?

Un viņas vispār tā normāli palīdz? Tobiš acis mazāk nogurst ilgi sēžot un lasot, nesāk migloties?

Link to comment
Share on other sites

Ar lēcām acis tik tiešām sāp vairāk nekā no brillēm ( TB nogurst ) sēžot pie kompja, par TV nespēšu iekomentēt. Ar savām 4 acīm pie kompja 2 stundas paiet nepamanot, bet ar lēcām gan ir visai jūtams saspringums un pārtraukumi ir jāņem daudz biežāk. Ar to nozaudēšanu gan kā kuram, savus okulārus jau 3. gadu neesmu pazaudējis. Ir sašķiebušās, kritušas un uz tām ir uzsēdies ne viens vien dibens, tomēr tās joprojām labi kalpo, pretēji lēcām, kuras man zūd kā zeķes. 3 pāri ( okej 2,5 ) ir pazuduši 2 mēnešu laikā.

Neesmu tagad tik advancēts, bet vai ir kaut kādas speciālās lēcas sportošanai? Biju padzirdējis, bet neesmu painteresējies. Ja kāds zin, tad varētu pastāstīt kas tie par brīnumiem un ar ko atšķiras no parastajām ikdienas lēcām?

Link to comment
Share on other sites

Gadījumā, ja kādu interesē šī lieta par redzes pārbaudi n' stuff pastāstīšu par saviem atklājumiem.

Izstaigāju ļoti daudzas optikas bodes un lētākā redzes pārbaude (8 Ls) ir iekš Cobergs Optika. Lēcu un šķirdrumu cenas +/- visur vienādas.

Ja ir doma par brillēm, tad Fielmanns ir labs variants, jo ņemot tur brilles var veikt redzes pārbaudi par brīvu un izvēloties no bezmaksas briļļu rāmju klāsta ir jāmaksā tikai par lēcām. :)

Ceru, ka kādam noderēs!

P.S. es laikam esmu lēcu cilvēks, jo lēcas rocks!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...