Jump to content
GIGN Forum

Videokarte Nosvila

D00M
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Tātad problēma īsumā - Vakar nosvila videokarte (vismaz man tā liekas). Pazīme ir, ka slēdzot iekšā datoru ir visādi pa ekrānu samesti pikseļi visās varavīksnes krāsās. Arī ja parādās "Windows is starting...", tad tas windows logo ir vēl 5 vietās un ir tāds saraustīts (nu ar melnām strīpām pāri, bugo n'šit). Un, kad vajag izvēlēties jūzeri, ekrāns ir vienkārši melns. Tātad pirmā lieta, ko vēlos - vai vaina ir videokartē?

Ja ir tad lieta ir sekojoša. Nosvilusī karte ir nVidia 7300 GT. Kā es varu zināt vai man ir/bija DDR2 vai GDDR3 modelis, jo kartei pastāv abi. Ja atmiņa neviļ bija DDR2, bet neesu pavisam drošs. Ja tas ko dod mātesplate ir Gigabyte GA-945PLM-S2 (vismaz tas ir, kas uz kartes rakstīts).

Tā kā kaste ir arī veca, tad nedomāju, ka tai ir vērts pirkt kaut kādu zvērīgo karti. Vienkodolnieks kā nekā. Tāpēc bija doma paķert šo karti: spiežam te, bet tā kā datora iekšas nav mans lauciņš, vēršos pēc padoma pie jums (vismaz kāda cilvēka, kas kaut ko par šo saprot).

Ja ir nepieciešama jebka'da informācija, lūdzu, rakstat šeit.

Jau iepriekš pasakos par palīdzību! ;)

Edited by D00M

Sākumā pamēģini no kāda drauga nopizģīt moni un pieslēgt klāt (bija portatīvais, kuram arī displejs viskautko izdarījās(pie logo dalīja ekrānu divās daļās un windows desktops svītrojās), taču uz pieslēgta monitora viss bija normāli (arī tika mēģināts pieslēgt citu displeju un tas rādīja normāli)).

Pats monitors tika pieslēgts pie cita datora (no tā arī tagad rakstu) - problēmu nav... Monitors arī nav vecs... kādi pāris mēneši (3-4) tik.

Tāpēc domāju, ka vaina kartē. Vienkārši kapāju vienu spēli... pēkšņi kompis uzkārās, uzmeta zilu ekrānu, un tad izmeta zilo logu, kurā neko nevarēja salsīt... viss bija it kā šķībi sametāts... burtu augšdaļām bija lieki pikseļi, bet apakšējām daļām to trūka.

Pat mikrovilnenē iebāzt nesanāks... tā ar saplēsta. :D

Īsumā, bija kā domāju - vaina bija kartē, tika ielikta citā datorā un arī rādīja mistiskos pigorus.

Tagad ir nopirkta jauna un var tālāk kapāt TF. :D

Varam slēgt šo ciet.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...