Jump to content
GIGN Forum

Divi Datori, Viens Rūteris, Viena Ip?


eziic
 Share

Recommended Posts

Divi dažādi varianti, pirmais - ir PC, kas pieslēgts pie rūtera ar vadu (rūteris - Airlive), rūteris savukārt pieslēgts pie Lattelecom melnās kastes ar zaļajām lampiņām (standarta mājas komplekts) un ir portatīvais, kas ņem no tā paša rūtera wirelesu. Abiem ir viena un tā pati IP. Vai ir kāda iespēja dabūt divas dažādas IP adreses, lai šie kompji lielajā, foršajā interneta pasaulē uzrādītos kā divi savā starpā pilnīgi un galīgi nesaistīti aparāti?

Otrs variants - ir 3 portatīvie un viens PC, visi mistiski saslēgti pie Linksys rūtera, kurš piekabināts pie Lattelecom baltās optikas kastes, attiecīgi PC ņem netu ar vadu, portatīvie kā sagrib - ir vadi un ir wireless, ja sagrib ātrumu, piemet vadu, ja virtuvē ēd desmaizes, atslēdz vadu un paņem wirelesu. Tā pati problēma - vajag vismaz divus no šiem datoriem (vēlams - portatīvos) dabūt pie divām savstartpēji neatkarīgām IP adresēm.

Varbūt ir idejas risinājumam? Pieņemu, ka abām problēmām tas varētu būt viens un tas pats, bet vienalga uzrakstīju abas, ja nu tomēr kļūdos. Pats esmu galīgs zābaks šajā jomā, tā ka lūdzu bez jaunvārdiem un nesaprotamiem apzīmējumiem. :) Jau iepriekš liels paldies.

EDIT* Gandrīz solved ar switch iespraušanu pa vidu Lattelecom kastei un rūterim, ja tomēr ir kāda gaiša doma, droši postojam.

Edited by eziic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

vienigais realais variants ko es redzu ir njemt LTC modēmu kas ļauj izmantot abas dinamiskās ip (nezinu vai mājas komplektiem ir ,bet tiem kam ir interaktīvā tv, internets3(10mb) tiem ir) kr4 tie ir 4portu modēmi 1,3 ports ir tiklam, 2,4 ir priekš tv ja tas ir pasūtīts..

pie viena sprauž klāt wireless access point`u pie otra slēdz klāt kasti, vai routeri, varēsi izmantot abiem kompišiem savu ip, bet es saprotu ka tu gribi katram kompim savu, kas reali nav iespējams, nu vispar ir, bet tad tev ir jāņem vairāki pieslēgumi no tā paša LTC un tad tiksi pie 4ip :D

vispār rodas jautājums, kam tev to vispār? mazais brālis nočītojis noravis banus, bet tu negribi lai tas tevi ietekmētu ? :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nē nē, man nevajag katram savu, pietiek, ka vienam no visiem pārējiem ir cits IP, tb, uz visiem datoriem 2 dažādi IP, galvenais, lai ir divi datori, kas ir savā starpā neatkarīgi un ar viņiem var darboties pilnīgi atsevišķi. Un nē, banu nav, bet situācija līdzīga, ir daži onkuļi, kuriem nepatīk, ka ņemos ar diviem datoriem no vienas IP adreses un rezultātā šo problēmu vajadzēja atrisināt. Izskatās, ka būs okej, liels paldies par info. ;)

Link to comment
Share on other sites

DominiX, prokši nederēs, vajag reālas latviešu personas, Džošs paliks citai reizei. :)

Džerij, aptuveni tā arī plānoju iziet no problēmas, vienīgi nevis nomainīšu rūteri pret switchu, bet saslēgšu to brīnumu pa vidu rūterim un modemam, lai daļa datoru var tusēt uz vienas IP un wirelesa un viens - pa taisno no modēma ar citu IP. :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...