Jump to content
GIGN Forum

Alus Cienītājiem


cash^
 Share

Recommended Posts

to Cereza: tur bija kadu tris dazadu skirnju ali ar garsam. draudzene panjema BIOS kirsu alu, nu un vinjai loti loti garso, man pasam likas ka ta ir kirsu limonade vnk. tur tas limonades biju 5%, 3.5%, 2.5% laikam, un shis bija tas stiprakais, bet alko vispar nevareja just.

to diviitis: majas alus liekas tik labs, tikai tapec ka taja tu esi pats ieguldijis savu laiku, lielakoties ja tev noliktu prieksa 3 majas alus un 3 sakarigus nefiltretos alinjus, tu tapat diez vai atskirtu, jo atskiriba ir tikai galva... reti kad majas uztaisa tiesam labu alus, bet visads gadas...

par veikalinju, nu sodien nopirku vel 3 alinjus (ta ka gaisie man nepatika, sodien njemu tumsos), mani secinajumi lidz shim:

Wee Heavy: tumsais, bet taads maigs un tiri normals

Hen's Tooth: tumsais, parugts, bet man patika

Bowman stout: tumss un rugts, drusku kafijas garsu man atgadinaja, lidz ar to ne parak (kafija riebjas)

RObert Burns: tumsais aleens, kas man likas videja stipruma, un pat loti patika

Landbier: gaisais alinjs kas man likas pilnigs suuds, jociga, nepatikama garsa

Kulmbacher: likas tiesi tads pats ka landbier pec garsas

Japateste vel bus dazi, bet pagaidam neesmu ipasa sajutaa... Tikai viens bijis labs.

Edited by ManuVietuIenjemRegistretais
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fair and square.

pirmkart tak pats zini, ka pa defu dziivoju laukos + liela dalja bernibas pavadita Latgalee, kur majas pirms janjiem alus tika buvets, so IN YOUR face ..

Man vienkarshi nepatik ka tu te teelo visgudrako, manuprat nezinot par alu tik daudz cik runaa

Link to comment
Share on other sites

Man vienkarshi nepatik ka tu te teelo visgudrako, manuprat nezinot par alu tik daudz cik runaa

Tu esi īpaši apķērīgs, divīt.

Fair and square.

Tagad pārlasi šo tekstu vēlreiz. Ja neuzķēri, dari to vēl un vēl, un vēl. Kamēr aizies.

P.S Jaunajiem heiteriem(boringam un murLokam) - būs vairāk biksēs nekā vēderā.

Link to comment
Share on other sites

Lai strīdētos par to, kas, kam garšo un no tā izsecinātu, ka viens ir muļķis, nejēga un sazin kas vēl, ir jābūt īpaši apdāvinātam. Katram ir savas garšas kārpiņas, kas arī daudz maz regulē to, kas garšo. Ir cilvēki, kas nejūt saldu vai sāļu, tas jau nenozīmē, ka viņi ir idioti, jo negaršo nekāda šokolāde.. No gludinātāja puses nedaudz velk uz tādu satrakojušos 14 gadnieku, kurš par katru varīti visiem cenšas ieskaidrot, ka pelēks ir zils..

Kopumā varu vien teikt, ka man tīri labi pie sirds gāja gan Aldara Gaišais, gan Tērvetes Senču/Gaišais, tas pats Brengulis [gaišais]. Kā arī Tuborg zaļajā pudelē, kas nāk. Ja vēl klāt uzkož kādu kalmāra riņķīti.. om nom nom..

P.S.

Maybe pietiktu taisīt bērnudārzu par to, kas ir īsts alus, kas nav? Laiki mainās, tehnoloģijas attīstās un tagad arī to pašu pulverizēto Aldari var saukt par alu. To, kādu alu ražot/neražot tomēr nosaka tā patērētāji, līdz ar to mulķīgi ir nolikt kādu konkrētu alu. Ja vēlies alu pa 80 sant./l, tad rēķinies ar attiecīgi pagatavotu mantu. Visbeidzot arī desas pa 1.5 Ls/kg ražo, jo ir pieprasījums, kaut arī pēc desas tur nekas negaršo. Tā tomēr ir desa. Pats alu jau pusotrs gads kā nedzeru.

Edited by Lumpy
Link to comment
Share on other sites

Piedodiet man, bet kāda dirsā starpība, kādu alu katrs dzer un kuram ir tiesības kādu alu nosaukt par vispārzināmu sūdu un kuru par labu alu? Katram ir sava gaume un katrs dzer tādu kā viņam garšo, alus nav prece, kurai jāgaršo pēc cenas un "cik šiks tas ir sabiedrībā".

Pat alus eksperti nav tie, kuri drīkst nosaukt šķirnes, kas skaitās vislabākais alus, arī viņiem ir jāorienierējās tikai noteiktā alus kategorijā un tādas ir dahujam boļše, cik var normāls cilvēks saskaitīt pēc savām zināšanām...

Nav tāda vispārzināma labākā alus un vispārzināma sliktākā alus. Kas vienam čuras, otram vīns un otrādāk.

Pateikt savu viedokli un otram uzspiest viedokli, ka viņa alus ir sūds ir diezgan stulbs gadījums, kuru normālam cilvēkam būtu jāpārdomā vai to vajag vispār darīt, vai nē. Visdrīzāk, ka nē. Paldies. Esmu runājis.

Link to comment
Share on other sites

Visvairāk man fascinē, ka cilvēki te uzvelkas un ņem ļoti pie sirsniņas, ka es pasaku savas subjektīvās domas par tā sauktajiem "meinstrīm" aliņiem.

Es nerakstu šeit ar domu nolikt visus, bet gan pamudināt Jūs pagaršot kaut ko īstu.

Varbūt, kāds, kas ir dzēris visu mūžu tikai pulverveida, pastarizētos aliņus, tomēr noprovēs dzīvo alu.

Es nesaku, ka pats visu laiku dzeru dzīvo alu, jo tas ir diezgan neiespējami, jo vietas, kur tos var nopirkt, ir stipri ierobežotas, bet cenšos to darīt pēc iespējas biežāk, jo garša ir kā septītajās debesīs.

Tiksimies septītajās debesīs

Tajās debesīs, mājas bēniņos, kur

Sikspārņos pārvērtīsies mākonis,

Tīsies mākonis izspūrušos matos.

Ja kādu aizskāra mans "uzspiestais" subjektīvais viedoklis, piedodiet :drink:

Link to comment
Share on other sites

aahaha, tur ir jābūt iekšā, lai dinamo alu ierindotu TOP3 XD.

viņš vienkārši ir tik ļoti nebaudāms, ka pretendētu jau saukties par pretīgu. Viņam pat nav nekādas savas garšas specifiskas, ja neskaita liegu pretīgumu. Viņš garšo tieši tāpat kā 99% pārējo aldara alu. Bet es ticu, ka Gudmens jau sen ir nodzēris sajēgu par to, kas ir labs alus, ja diendienā kož neskatoties ko. Arī es, kad gāju pagāšgad uz dinamo spēlēm un dzēru vairumā zelta alu, vienā brīdī jau nedaudz pie tā pieradu. Esmu tagad neizsakāmi priecīgāks, jo tur ir luksus alus - vienīgais no aldara aliem, kurš ir dzerams un es pat uzdrīkstēšos teikt - garšīgs. Ne ļoti, bet ir garšīgs.

No lētākā gala Krāslavas izlejamais priekš manis ir kaut kas dievīgi garšīgs :)

jāiečeko būs arī šitā bode.

Link to comment
Share on other sites

Runājot par aldara alu, man personīgi nepatīk, ka viņš ir diezgan spirtots. Man no LV aliņiem viss labāk tīk Valmiermuižas un Tērvetes sarkanais kaut gan Tērvetnieks pēdējā laikā arī sāk likties, ka paliek sūdīgāks.

Kaut kad arī Arēnā sanāca sadzerties Aldara alu, kurš salīdzinoši ar mokām gāja iekšā, bet nākamajā dienā man ar veselību bija tik sūdīgi, ka kādu pusgadu neesmu dzēris Aldara alu. Tomēr neticu, ka šajā laika periodā Aldara gaišais būs kļuvis garšīgāks.

Varbūt tie kas ir bijuši tomēr var pateikt līdz cikiem tā bodīte strādā. Piektdien pēc darba labprāt aizbrauktu vakaram kādu pudelīti nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

O_O , jo alko tāpat var tikai līdz 22:00 pārdot. Tā kā drīzāk jau patiess ir tas garantētais variants.

Varbūt viņi ir sevi pasludinājuši par kādas mazas Āfrikas valstiņas vēstniecību un vadās pēc viņu likumiem, un tirgo alko 24/7. :D

Link to comment
Share on other sites

Kavacky, viss jau ir atkarīgs no dzeršanas mērķa. Ja gribas tāpat vakarā mierīgi pasēdēt un iedzert, tad vislabāk der dārgā gala alus. Bet nu ja gribas tā vienkārši pielikt mūli(vai arī nokļūt tuvu tam), tad 0.7 tukšā dūšā arī der.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...