Jump to content
GIGN Forum

Jautājums Par Svešvalodām.


dcsdftw
 Share

Recommended Posts

Sveiki tauta. Aprīlis / maijs vairs nav aiz kalniem. Sāku aizdomāties, kādu novirzienu skolā vēlos ņemt ( informātika / fizika / ķīmija / bizness un ekonomika / franču valoda / SB klase, u.c.). Gribētos jau ņemt valodu, bet SB klasei daudz stundas - atkrīt treniņi, nav mans mērķis. Par franču valodas skolotāju slikti nostāsti + to valodu nevēlos zināt. Sāku ar māti runāt par spāņu valodas kursiem (dzīvē gan jau noderēs +būs zināšanu bagāža). Vecāki gatavi maksāt, jau pakonsultējušies un atraduši, kura būtu vislabākā vieta. Gribētos zināt, kāds ir tas labākais ceļš kā apgūt valodu (pašam klāt, ne tikai kursos). Piemēram, palasīt kādas grāmatas, lai vārdu krājums palielinās. Ir kādi citi ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Ir kā ir, esmu tīrasiņu latvietis un ņēmu krievu valodu, nevis vācu, so, tas ir jau garām. Kursos gribu tomēr tādu valodu, ko skolā nemāca. Esmu jau nolēmis ņemt spāņu. Par angļu - jā, cenšos, ir diez gan augstā līmenī, tas par sevi saprotams, ka noderīga. Uzskatu, ka tai kursus nevajag, pamati ir kārtīgi, mierīgi turpināt var pats, ja ir gribasspēks! Tomēr spāņu valodu pats neiemācīsies kvalitatīvi. Matemātika - mums laikam nav tāda novirziena, jo skolā jau ir pastiprinātā līmenī (vairāk stundu+kvalitatīvāk) - RV1G.

P.S paldies par ieteikumiem / padomiem. Ja kādam ir kas sakāms, tad uz priekšu.

Link to comment
Share on other sites

Nu cali -es esmu pabeidzi RV1G un saku - spied uz matematiku un vacu valodu. Tulit Vacija atvers tirgu. Krievu ir labi. Anglu ir must have. Un Vacu ari ir must have. Spanu valoda noder, lai kolitu mazgadigas, bet vienkarsak ir nopirkt moci. Izvelies Fizikas novirzienu.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Beefs

Njā, lasi domas. Biju atmetis visu, izņemot fiziku un biznesu. Biznesā no brāļa, cik dzirdēju, ir haļava un neko pārāk daudz neiemācot. Ķīmiju nez, padodas labi, bet vai ir vērts?

Link to comment
Share on other sites

Normālu ķīmiķus farmācijas kompānijas izgrābj.. Man paziņa jau vidusskolas laikā strādāja Grindeksa laboratorijā.. No otras puses- ja nevēlies nākotni ar to saistīt, labāk nemaz nesāc.

p.s.

Spāņu valoda ir jauka, skanīga and šit, taču ekonomiskā ziņā Latvijā gandrīz lieka. Vācu vai skandināvu (norvēģu, zviedru, dāņu) ir/būs ejošākās (protams, neskaitot angļu un krievu). Norvēģu valodai varu ieteikt labu privātskolotāju, tikai nezinu, vai šams vēl pasniedz.

Link to comment
Share on other sites

Kurš ta nav pirmo beidzis. Par valodām vari aizmirst, franču valodā tur māca par ērgļa deguniem un marinētām siļķēm, vāciski - par pankiem un atkritumiem. Bizness arī pilnīga haļava, būs par suņu gaļas pīrāgiem jāklausās. Īsi sakot, ja gribi kaut ko jēdzīgu, ņem fiziku, vai ej uz SB. Vai arī neko, atliek laiks pagulēties trešā stāva dīvānos.

Link to comment
Share on other sites

Uh, daudzi no pirmās :D. Nu SB kaut kā nevelk, stundas par daudz, gribu vēl trenēties. Par biznesu Tu saki to pašu, ko bračka. Būs vien fizika vai ķīmija jāņem(ķīmija labāk iet pie sirds). P.S par to spāņu valodas izmantošanu tuvākajā apkaimē pats nojaušu. Gluži nemācos viņu tāpēc, lai noteikti kaut kur pēč tam ārpus Latvijas strādātu. Būs vienkārši zināšanu bagāža, gan jau dzīvē noderēs, tāpat vecāki to 100% atbalsta un maksās(uz rokas jau to naudu neatdos man).

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...