Jump to content
GIGN Forum

Iphone 4 Garantijas Servisa Stāsts


worm
 Share

Recommended Posts

Padalīšos ar nelielu pieredzi, kas var kādam varbūt nākotnē palīdzēt.

Lai varētu saprast, par kuru laika periodu ir runa, tad pieminēšu, ka šis raksts ir tapis 03.11.2010.

Pirms aptuveni 3 nedēļām draugs viesojās Anglijā un ar viņa starpniecību nolēmu tikt pie izslavētā (un arī kritizētā) iPhone 4. Apple politika ir tāda, ka uzreiz aparātu nopirkt nevar, bet gan vajag rezervēt telefonu caur viņu web lapu. Tas tika izdarīts un jau nākamajā dienā tika saņemts paziņojums, ka aparāts ir veikalā un viņu varot savākt. Pēc nedēļas jaukā spīdīgā truba bija jau manā īpašumā.

Aptuveni pēc divu nedēļu lietošanas, bez jebkāda iemesla tālrunim beidza strādāt skaņa. Apakšējais skaļrunis strādāja normāli, bet kad kāds pazvana, tad pieliekot aparātu pie auss, neko nevar dzirdēt. Zīmīgi bija tas, ka ar austiņām viss strādāja lieliski. Protams, tika veiktas standarta operācijas - skaņas griešana skaļāk/klusāk, austiņu iespraušana uz izspraušana, visbeidzot pilns restore (DFU). Nekas nelīdzēja. Šajā momentā bija skaidrs, ka ar parastām metodēm atpakaļ skaņu dabūt nebūs iespējams un tālrunis būs jāved uz servisu. Patiesībā bija laiks krist panikā, jo aparāts nebija pirkts Latvijā un tas parasti beidzas ar tehnikas izmešanu vai arī pašrocīgu labošanu...

Pirmais, kas ienāca prātā, bija apmeklēt Apples lapu un uzmeklēt autorizētos dīlerus/servisa veicējus. Protams, neko jaunu neuzzināju, jo reāli oficiāli tirgot iphoņus drīkst tikai LMT, bet viņiem savukārt ir diezgan pie astes par aparātiem, kas nav pirkti pie viņiem. Nu vismaz tādu priekšstatu es ieguvu runājot ar vienu no informatīvā tālruņa darbiniekiem.

Turpinājumā mēģināju iegūt kādu telefona numuru no Apples lapas. Rezultātā tika atrasts numuriņš uz kuru svētdienas dienā zvanot tika laipnā latviešu valodā pateikts, lai zvana darba dienā. Savukārt zvanot pirmdien, saņēmu atkal jauku ziņu, ka esmu sveicināts Apple atbalsta līnijā un vispār turpmākā saruna notiks angļu valodā. Kaut kā instinktīvi sapratu, ka tas nav tas, ko es šobrīd meklēju un noliku klausuli.

Visbeidzot lietā tika likta google. Pēc neilgas rakāšanās atradu īpaši nekur neizslavētu kantori ar nosaukumu BCCS. Pēc mājas lapas izskatījās, ka varētu būt īstais, jo džeki nodarbojas tieši ar Apple produkciju. Seko zvans uz norādīto numuru un es izklāstu savu sasāpējušos problēmu. Atbildē es saņemu patīkamu ziņu, ka varu droši vest savu aparātu pie viņiem. Priecīgs lecu mašīnā un vedu savu ābollīķi ar visu zārku (kastīti) uz kapsētu (servisu). Galā tiek veikta standarta procedūra ar firmwares resetu (DFU) kā rezultātā tiek konstatēts, ka tik tiešām ir problēma. Uzspraužu savu parakstu uz papīra par telefona nodošanu un man paziņo, ka esošais telefons uz vietas netiek remontēts un rīt vai parīt varēšu saņemt vietā pavisam jaunu aparātu.

Nākamajā dienā saņemu zvanu, ka jaunais iPhone ir jau pie viņiem un varu braukt savākt. Mainīts bija tikai pats aparāts, tāpēc jaunais iPhonis nāk bez kastītes, bet ir smuki ar visām plēvītēm uz ekrāna. Tiesa, prieki izrādījās īsi. Ielieku iekšā savu SIM karti (Bite), bet telefons atsakās aktivēties. Izmēģinam ievietot iekšā oKarti kā rezultātā telefons aktivējas, bet ievietojot atpakaļ manu karti, telefons atkal nobloķējas. Pēc momenta rodas skaidrība, ka jaunais iPhonis ir piesaistīts pie LMT tīkla. Servisa darbinieks rausta plecus, jo neko par šādu lietu nezin. Nolemju paņemt aparātu un aizskriet uz blakus esošo LMT ēku, varbūt viņi var atbloķēt tīklu, jo man ir vecais pirkuma čeks kā arī servisa maiņas papīrs, kas liecina, ka nēesmu pircis šo aparātu pie LMT un man nav ar viņiem līguma. Pēc IMEI pārbaudes LMT darbiniece man paziņo, ka šāds aparāts nav viņu datubāzē un to nevar atbloķēt. Atkal skrienu atpakaļ uz servisu un izstāstu jaunākos notikumus. Aparāts tiek atstāts uz nenoteiktu laiku un dodos prom...

Updeits:

Šodien (aiznākamā diena) aizbraucu uz servisu un servisa čalis bija nonācis pie slēdziena, ka aparāts vēl nav pārreģistrējies, jo vēl ir vaļā "lieta" (repair case), tāpēc arī ir bloķēts pie operatora. Aizvēra "lietu" un tajā brīdī notika kaut kas maģisks un telefons tika pārreģistrēts uz mani (piesaistīts pie mana pirkuma čeka vai kaut kas uz to pusi) un automātiski atbloķējās. Ieliku savu kartiņu un viss smuki aizgāja...

Kopsavilkumā:

Ja ir ārvalstīs pirkts telefons (nezinu kā ir ar ārpus ES valstīm), tad garantija Latvijā darbojas. Garantijas procesā tiek iedots jauns telefons vienas/divu dienu laikā. Un visi ir laimīgi :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Es gaidīšu februāri, kad lmt būs baltie aifoni... Tad arī ņemšu. Melnais pēc izskata netīk.

ā , nu par stāstu. Nav ziņas ka būs kaut kāds iphone 4g? ar kaut kādiem ūber uzlabojumiem, kā bija ar 3g un 3gs?

Edited by AmE
Link to comment
Share on other sites

Es zinu, esmu labi izpētījis atšķirības (tiesa , no google bildēm), bet tomēr patīk labāk. Umm, man nevajag iestāties rindā :)

rinda ir tāpēc, ka apple uzskata, ka LV ir pārāk maza valsts, un tāpēc nesūta telefonus. Ap ziemassvētkiem itkā tas viss mainīšoties.

Edited by AmE
Link to comment
Share on other sites

Tikko no servisa zvanīja. Džeks teica, ka telefons nav reģistrēts LMT datubāzē, jo pagaidām ir vaļā "lieta" (repair case). Tiklīdz "lieta" būs aizvērta, tā vecais telefons tiks noņemts no mana vārda un man tiks piesaistīts jaunais telefons. Reāli var būt divi varianti - 1) telefons automātiski atbloķēsies 2) man būs jāiet vēlreiz uz LMT un jālūdz viņus atbloķēt aparāts

Link to comment
Share on other sites

Da nu.

Spriest par produktu no vienas atsauksmes ir stulbi.

iPhone nav sūds tikai tāpēc, ka vienam no piecsimts cilvēkiem kaut kas neiet.

Bet par topiku. Tā jau ir ar tām ārzemēs pirktajā lietām. Itkā lētāk, itkā ātrāk vari dabūt, bet, kad pienāk tavs laiks, tev nav tik liels pisaks ar labošanām, garantijām utt.

Pašam personīgi māsa bija anglijā, nolēmu, ka tomēr neņemšu no ārzemēm, pacietīšos.

Pirmajā dienā, kad pateica, ka ir atvesti pirmie iPhoni uz Latviju, pieteicos LMT mājaslapā.

Aizvakar dabūju, pat daudz lētāk nekā, ja būtu iegādājies Lielbritānijā.

Pacietība atmaksājas.

Link to comment
Share on other sites

Mosh tuliņ dabusu pa purnu, bet man vienalga man liekas pa trubu izmest teju 600+ un vel visu laiku kautkadas kibeles notiek nu hvz.. Ta vieta panemu alternativu nu varbut nav tik kruts bet man liekas ka tur lidzi mierigi... vivaz-pl.jpg

Edited by Chiky
Link to comment
Share on other sites

Ja bet Iphone ir kada cenu kategorija un kāda ir vivaz... Un par to naudu kas paliek pari es vel vareju iegataties portativo respektivi 200+400 mobilais+pc nevis tikai pa 600 iphone...un es neredzu vai ir verts iegadaties kautkadu Iphone nekas vina tik ipash nav kas nebutu vivaza... Iphone no manis ir tikai divi plusi.. Labaka OS un labaks displejs parejais sucks:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, tik pat labi var ņemt HTC desire HD, kurš ir lētāks un, protams, labāks, ātrāks par iphone 4. Tā tak ir brīva izvēle. Tev patīk cits, tad ej un ņem. Man, kā dažiem citiem, patīk aifons, līdz ar to, mēs izvēlamies aifonu... Pff.

Link to comment
Share on other sites

Manis pērc darat ko un kā gribat jusu naudu jusu darīšana tikai es nesaprotu kas tur vina ir tik īpaš kad ir verts tādu naudu izmest uz iphone 4 kurs nav pagaidam no tiem labakajiem tad jau labak 3gs.

Man tā liekas iphone lieto tikai del brenda un sava veida krana garinašanai..

Edited by Chiky
Link to comment
Share on other sites

QFT.

Es šito brendu lojalitāti nekad nesaprotu.

Kāda atšķirība, kur citi liek naudu, nepatīk - pis dirst - nevienu tavi uzskati neinteresē. (it īpaši internetā)

Es nopirku iPhone 4, lai varētu augstskolas krievuškām biksēs tikt.

Parādi citu telefonu ar kuru to izdarīt? Tādu nav. TL;DR

Link to comment
Share on other sites

AIfons nemaksā savus 500 latus... FanBoy makšķere - ne vairāk...

Parādi citu telefonu ar kuru to izdarīt? Tādu nav. TL;DR

Vertu? 0_o bet ar to jau pat ušakova sievu varēs izdrāzt...

Edited by b0r1ng
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...