macho Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Ko vispār var darīt, lai atdzesētu videokarti? Viņa pēdējā laikā spēlē tusē virs 100 grādiem un ir jau sākusi raustīties. Viņa vislaik bija tāda pakarsta, bet nu šoreiz tas jau ir kļuvis par traku. Man ir radeona 4870x2 un viņa visa ir tādā maģiskā iepakojumā. es jau uzrakstīju meilu m79, bet moš ir kaut kādi lētie risinājumi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT^a Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 http://www.xoxide.com/slotcooler2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaR1aL Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 (edited) Var to visu uzparikti nomainīt, vai noņemt to plastmasu nost ar ventilatoru un uzlikt uz radiatoriem (uz katra čipa stāv 1 radiators) 1 vai 2 citus ventilatorus. Var arī mēģināt iztīrīt tagadējo ventilatoru. Videokartes čipi vispār var izturēt ~140C, bet slēgsies ārā pie ~120C. Edited October 20, 2010 by vaR1aL Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 (edited) Ja ir garantija - nes uz garntijas remontu. Ja jau nav - tīri, pie tam visu, izjaucot to korpusu... Vēlams vēl piemaukt kādu heatsink... korpusa vietā, bet to jau pašam jātaisa no citiem heatsinkiem... Protams pēdējais variants tikai tajā gadījumā ja netaisies to pārdot... Edited October 20, 2010 by b0r1ng Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 atsūtīja man šitādu variantu - http://m79.lv/p/71794 pilnīgs pizģec, 50ls par kūleri, jei bogu. jāmēģina kaut kas pašam izdomāt. garantija sen vairs nav, metaleksā pirkts Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Improvizē ar kādu lētāku kūleri Man ar šitāda šaize ar pārkaršanu vienam kompim ir, es nopirku pa 3 lati kaut kādu ļevo zalman kūleru un uzliku videnei virsū. Nekāda jau tur ahūnā efektivitāte nav, bet tomēr dzesē labāk 2 nekā viens. Vēl tur tas termopastas maiņas šits daudz ko nozīmējot, bet man par to nav nekādas sajēgas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaR1aL Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Rekur šito vari pamēģināt. Tur arī vēl daudzi citi letāki kūleri ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT^a Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 (edited) macho ja teoreetiski vidjuhai ir garantija tad aizstiep uz dateksu un vinji samainiis p.s. protams ja tas buus defekts kura deelj maina Edited October 20, 2010 by BOT^a Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 samainīs uz kāda pamata? visas tās kartes pārkarst. un turklāt datekss metaleksa garantijas neapkalpo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefiirs666 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 (edited) Pirmais variants: pieliec klāt kādu parastu ventilatoru (dzesēs nedaudz labāk) Otrais varaiants: paņem to videni un iemet spainī, kurš piepildīts ar dielektriķi-eļļu (dzesē ar parastu ventilatoru) btw - neliels ieskats Edited October 20, 2010 by Kefiirs666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Otrais varaiants: paņem to videni un iemet spainī, kurš piepildīts ar dielektriķi-eļļu (dzesē ar parastu ventilatoru) btw - neliels ieskats Arī eļļai ir problēmas... Lieta tāda, ka ar laika viņa tā pārkarst, ka vienkārši reboot uz pāris minūtēm nepalīdz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT^a Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 ja karte naakusi no piegaadataaja, piemeeram GNT vai elko or jebkura cita, tad dateks aizsuutiis uz aomainju (shaadi savu karti jau esmu saminiijis, bet maneeja abija braakjeeta). taapeec arii teicu ka ja tas ir mehaanisks defekts vai arii ja konstateetu ka braakjis un vajadzeetu mainiit, tad arii samainiitu. Protams ja karte bijusi taa saucamais melnais pirkums (pashu ievestaas preces) tad tu neo nevareesi dariit Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 kartei nav nekādu defektu. viņa vienkārši uzkarst. zabej par garantiju, pat ja būtu defekti, tas neko nedotu, jo garantija tāpat ir beigusies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izliecies Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Nu, paga, tāds triviāls ieteikums, bet varbūt jāiztīra no putekļiem? Tas korpuss videokartei izskatās tāds, kurā daudz varētu sakrāties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT^a Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 (edited) uzmetot acis vidjuhai ir redzams ka to korpusu var noskruuveet nost (ka ajau visaam videokarteem deseetaajus var nonjemt/saeljot/samainiit), bet protams iesakauma avarbuut izliidzies ar aizieshanu liidz statoil un ar kompresotu visu izpuut no abaam puseem Edited October 22, 2010 by BOT^a Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 tur ir tik ahujenna mikroskopiskas skrūvītes, ka man nav skrūvgrieža ar ko atskrūvēt, pie tam tur ir bļaģ, 24 reizes jāskrūvē kamēr to korpusu var dabūt nost, viņš tur ir mega-anāli pielikts. vobšem, vakar atskrūvēju visas skrūvītes apakšā - tad izskatās šādi - http://bildes.gign.lv/upload/pics/img_1287729635_0.jpg man radās doma, ka viņai varētu to termopastu nomainīt (tas tak ir tas pelēkais sūds, ja?) un protams atskrūvēt vēl arī to visu korpusu un mēģināt patīrīt, vakar neko daudz nevarēju patīrīt dabūdams viņu šitādā izskatā. Vispār manuprāt nenormāli debīli sataisīta viņai tā sistēma 3x jāskrūvē entās skrūves, lai nost dabūtu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT^a Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 nu protams ja noraavi nost ta dobligaati jalaiek jauna termopasta uz abiem chipiem. bet anyway aizstiepies liid statjikam un ipuut vai arii nopeers kompreseetu gaisu (ar kompresoru buus gan efektiivaak) Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 saliekot visu atpakaļ karte gāja kā parasti, tā ka nemaz tik obligāti neizskatās, ka jāliek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOT^a Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 termopasta ir saistviela/vadiitaajs kas shajaa gadiijuma avairs nepaarklaaj visu sakjeres virsmu un pa starpai ir gaisa burbulji, liidz ar to pilnveertiigi vairs nedzesee Link to comment Share on other sites More sharing options...
4f1nger Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 saac skruuveet to milzi valjaa taa akuraati, un ar pindzeli iztiiri winju no putekljiem. no ekstra kuuleriem taa pat nebuus nekaada tolka ja tu winju netiiriisi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyversant Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Tikai atceries vienu lietu, ja grasies ar kompresoru viņu tīrīt, atvieno ventilatoru no korpusa, jo tiirot tu noteikti šamo iegriezīsi, līdz ar to ražojot strāvu. a principā nopērc normālu termopastu, jo stock sux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 ir kādi konkrēti ieteikumi termopastai, jo no tās es neko nerubīju. paldies par pindzeles ieteikumu, to labāk izmantošu nekā kompresoru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4f1nger Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 naw par ko, bet atceries, svariigi tew iztiiriit ir radiatoru nevis ventilatoru (ventilatoru atstaaj otraa vietaa) un pie reizes tu vari procesora radiatoru iztiiriit un veel citur kur ir kuuleri, Bet bariibas bloku njem ar puteklju suuceeju, skruuveet valjaa tew neiesaku - ja nu vieniigi tu pats reaali zini ko dari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyversant Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 ja abas rokas ir taisnas, tad baroklii nekas sarezgjits neliksies. macho - man pie sords iet ocz termopasta. 4 lati sukuce, bet liela tūba - pietiek CPU, VGA un ja vajag arī kaimiņjankam pa 2 ls nomaini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MašīnZaglis Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 macho - man pie sords iet ocz termopasta. 4 lati sukuce, bet liela tūba - pietiek CPU, VGA un ja vajag arī kaimiņjankam pa 2 ls nomaini. lol Vienkāršāk nav paņemt nafig to plastmasas hlamu noskrūvēt nost un klāt uz to garo radiatoru kas iet uzbāst 120mm? nekas tur nepārkarsīs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now