Jump to content
GIGN Forum

Aaksti Vs Policija!


jonathan
 Share

Recommended Posts

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Es no savas puses vēlējos pateikt tikai to, ka krievu valodas nozīme Latvijā ir pārspīlēta un ilgtermiņā garantēti mazināsies. Ja patiešām vēlas, bez tās var vēsi iztikt.

Ilgtermiņā arī vilki izmirs. Fakts ir tāds, ka ŠOBRĪD bez krievu valodas nevar iztikt. Rets ir darba piedāvājums, kur krievu valodas lietojums nav nepieciešams... Un nevar "vēsi" bez tās iztikt (nu labi, sēžot mežā un gāžot priedes, varbūt arī varēs..).

Varu tikai teikt lielu paldies savai vidusskolas krievu valodas skolotājai, kas iedzina paurī visu nepieciešamo.

Link to comment
Share on other sites

:blelohs:

Dēļ tādiem atkritumiem kā tu arī veidojas starp nacionālais naids.

Ne jau visas avis ir melnas. Ir debīliķi krievi, kā iepriekš redzētajā video un ir arī debīliķi latviešu frontē, kā šis indivīds. Kad tādi satiekas rodas dažādas nevajadzīgas konfrontācijas.

Vai kādam vidusmēra krievs traucē ikdienā dzīvot !!?? Man nē, es pat viņus lāgā nepamanu.

Ir jārēķinās ar padomijas sekām. Nu nepienāks tāda diena, kad Latvija būs naconāli tīra valsts. Vnk ar šo nacionalitāti būs jasadzīvo.

Es neesmu arī nekāds slāvu atbalstītājs un ceru, ka nekad nepienāks tāda diena, kad krievu valoda būs valsts otrā valoda vai, ka viņiem būs kādas īpašas privilēģijas. It kā vajadzētu ievērot vienlīdzības principu, bet kā mēs jau zinām citi vnm būs vienlīdzīgākipar citiem.

p.s.

Vsp tāda īsa replika par valodas jautājumiem. Pēc saeimas vēlēšanas rezultātiem SC biedrs M.Zemļinskis arī ir iekļuvis 100 vīru pulkā, bet visiem skaidri ir zināms, ka viņš latviski māk tieši tik daudz, lai pateiktu jā, nē un nezinu. Tātad rodas loģisks jautājums, kā viņš var strādāt saeimā, ja valodas likums nosaka, ka ir jāmāk valsts valoda. Interesanti.

Link to comment
Share on other sites

Vsp tāda īsa replika par valodas jautājumiem. Pēc saiemas vēlēšanas rezultātiem SC biedrs M.Zemļinskis arī ir iekļuvis 100 vīru pulkā, bet visiem skaidri ir zināms, ka viņš latviski māk tieši tik daudz, lai pateiktu jā, nē un nezinu. Tātad rodas loģisks jautājums, kā viņš var strādāt saiemā, ja valodas likums nosaka, ka ir jāmāk valsts valoda. Interesanti.

Tiko, ja nemaldos, pieņēma likumu, vai kaut kādus grozījumus, ka visiem deputātiem jāzin valsts valoda, vai tā jāiemācās pus gada laikā... Ja tas netiks izdarīts, tad no darba būs jāaiziet... Man gan slinkums meklēt materiālus par šo tēm, bet nesen lasīju...

P.s. ai, rekur kkas ir - http://zinas.nra.lv/latvija/politika/31795...tu-mandatus.htm

Es tik nesaprotu, tas attiecas tikai uz pašvaldībām un uz Saeimu nē? :/

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

Domājams, ka uz deputātiem kā tādiem. Es pats personīgi nevaru saprast ko Zemļinskis ir Saeimā aizmirsis. Un pusgads ir salīdzinoši neliels termiņš cilvēkam ar šaurām zināšanām valsts valodā, lai to iemācītos un noliktu eksāmenu ( gan jau, ka speciāli sastādītu, nevis 9. vai 12. klases centralizēto ).

Link to comment
Share on other sites

Zini, nekad dzīvē ar Latvijas krievvalodīgo neesmu sarunājies krieviski un neplānoju to darīt, taču par savu finansiālo situāciju nesūdzos un kokus negāžu. :)

Saku vēlreiz - ja cilvēks nevēlas lietot krievu valodu, ir iespējams mierīgi attīstīt savu karjeru tā, lai aktīvas krievu valodas zināšanas nebūtu nepieciešamas. Ne pašnodarbinātam uzņēmējam, ne programmētājam vai, piemēram, tulkam, pētniekam vai žurnālistam krievu valodas zināšanas visbiežāk nav vajadzīgas.

Ja runājam par ilgtermiņu, ilgtermiņā mēs visi mirsim. Ja tev rūp tikai tava labklājība, tad ne atrašanās Latvijā, ne Latvijas valsts eksistence kā tāda nav "ekonomiski izdevīga".

Krievu valodas statusu mūsu valstī nenosaka likumi, to nosaka tauta. Padomijas domāšanas atrauga ir arī uzskats, ka valsts likumdošana glābs latviešu valodu vai pēkšņi mazinās krievu valodas ietekmi sabiedrībā un kaut vai tajā pašā darba tirgū.

Samazināt krievu valodas lomu un beidzot sabiedrībā iekļaut krievvalodīgo masu var tikai paši latvieši. Ir jāizdara spiediens, ar krievvalodīgajiem izvairoties runāt krieviski. Var liet par to, ka krievu valodas lietošana ir ekonomiski izdevīga, taču tā acīmredzami ir dzimtcilvēka iestrādātā kuprīša racionalizēšana.

Tas, kas šobrīd notiek Latvijā, ir vienvirziena šoseja uz divkopienu valsti. Ielās neredz masu kautiņus starp krieviem un latviešiem, arī genocīda kā Balkānos pagaidām nav, taču tas ir tikai iluzors miers, dārgie draugi.

Jau kopš 90. gadu sākuma Latvijas politikā ar lavīnas efektu notiek etniska polarizācija. 2. oktobrī papētīju Rīgas vēlēšanu sarakstus - Vienotības 32 cilvēku garajā sarakstā vienīgais nelatvietis bija no Libānas, tieši tas pats vērojams ZZS un VL/TB lapiņās.

Ja nekas nemainīsies (nav runa tikai par politiku, bet arī mūsu pašu domāšanu), tad Urbanoviča piesauktā Biškeka nebūt nav nekas tāls un nereāls.

Ja nepiekrītat, silti iesaku pajautāt kādam beļģim Beļģijā vai ebrejam Izraēlā, vai viņi ir sevišķi laimīgi, dzīvojot reālā divkopienu valstī.

Link to comment
Share on other sites

Ja runā par Zemļinski un vispār sportistiem politikā, tad tas ir pie mums bieži praktizēts solis, kas liecina par atpazīstamu/klausošu kadru trūkumu attiecīgās partijas iekšienē.

Deputātam parlamentā ir jāspaida pogas un tiešā nozīmē jāklausa komandām. thumb_wide_202948.jpg

Ja partijai galvenais ir paklausīgas marionetes, nevis patiešām komisijās sūri strādājoši un domājoši deputāti, tad sarakstos rēgojas Zemļinski, Ščerbatihi un visi pārējie klauni, kuru vietā, esmu pārliecināts, tikpat veiksmīgi varētu darboties arī kāds labi dresēts suns.

Link to comment
Share on other sites

Ok,, piekrītu, ka ir sfēras, kur bez krievu valodas var iztikt. Taču ko darīt cilvēkiem (un tādu ir ļoti daudz), kas strādā apkalpojošā sfērā? Jebkurš normāli domājošs privātais uzņēmējs (piemēram, bāra īpašnieks, protams, ja vien viņš nav pārliecināts VL piekritējs) neriskēs ar klientu zudumu tikai tāpēc, lai tā darbiniekiem nebūtu jārunā krieviski.. Turklāt nedrīkst aizmirst arī to, ka lielākā daļa tūristu Rīgā un Latvijā (it sevišķi Jūrmalā) ir krievi.

Koks ar diviem galiem- no vienas puses, tīrs mazo tautu pašsaglabāšanās instinkts nosaka krievu asimiliāciju nevis kā kopienas saglabāšanu. No otras puses, patreizējā ekonomiskā, politiskā un sociālā situācija šādu asimilāciju aizvirza krietni vien tālā nākotnē.

Piekrītu par to, ka ar vietējiem krieviem NAV jārunā krieviski- taču vai kādam ir par skādi nākušas svešvalodu zināšanas? Māsasvīrs ir krievs, kas latviski runā labāk par lielu daļu latviešiem, taču 50% gadījumu es ar viņu runāju krieviski- lai uzlabotu savas valodas lietošanas prasmes.

Link to comment
Share on other sites

Nepārcelt šo ārkārtējo nepieciešamību pārzināt krievu valodu uz savu ikdienas dzīvi. Turklāt arī bārmenis vai pārdevējs vienmēr uz izteikumiem krievu valodā var vispirms atbildēt latviski.

No savas pieredzes varu diezgan kategoriski teikt, ka praktiski visas runas par to, ka "jārunā ar ārzemju krieviem", "krievi jau latviski nesaprot" un tā joprojām ir savas vājības un pašapziņas trūkuma racionalizēšana.

Piekrītu par to, ka ar vietējiem krieviem NAV jārunā krieviski- taču vai kādam ir par skādi nākušas svešvalodu zināšanas? Māsasvīrs ir krievs, kas latviski runā labāk par lielu daļu latviešiem, taču 50% gadījumu es ar viņu runāju krieviski- lai uzlabotu savas valodas lietošanas prasmes.

Jā, arī ļoti bieži dzirdēts variants. :) Un neviļus atskārt, ka arī uz ielas, sabiedriskajā transportā, veikalā un visur citur runā krieviski.

Es gan, šķiet, kādu trešo reizi atkārtošos - katram sava pārliecība.

Link to comment
Share on other sites

nedomāju ka te vajag šķirot latviešos vai krievos. gan pie latviešiem un krieviem ir ipaši apdāvināti cilvēki, kas ar kaut ko grib izcelties! un par to video, protams ka no vadītaju puses tur ir +10 cm! Nedomāju ka policistam būtu problēmas sarunāties ar vadītāju krieviski, ja būtu normāla attieksme!

Edited by kjiselis
Link to comment
Share on other sites

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Deepity

Pirmkārt, par kādām galējībām ir runa? Otrkārt, kādēļ "nevajag aiziet galējībās"?

Ekspotēsim patriotismu....

Puis, man rādās, ka tu esi iekāpis nepareizajā autobusā. Es runāju par nācijvalsts saglabāšanu un etniskās sašķeltības mazināšanu, nevis eksporta veicināšanu.

Link to comment
Share on other sites

Tad jautājums, ko tu šeit esi pazaudējis? :) Ir vesela rinda valstu, kur algas un dzīves kvalitāte ir nesalīdzināmi augstāka kā šeit.

Link to comment
Share on other sites

:) Ir vesela rinda valstu, kur algas un dzīves kvalitāte ir nesalīdzināmi augstāka kā šeit.

Runa jau neiet par to ka citur ir labāk, runa iet par to ka augstākajiem iz ja goīgi piedirst uz nacionalitāti un tradīcijām, par kurām te visi tik karsti cīnās...

:( :( :(

Ņjā, sēžu un raudu trešo dienu, nevaru nomierināties... :baby:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...