Jump to content
GIGN Forum

Kaads ir "normaala" cilveka standarts Latvija ?


sulik
 Share

Recommended Posts

"Nonaakot Kontaktaa ar vairaakiem psihiatriem, man kljuva pilniigi skaidrs, ka iisite psihiatri nav vinji, bet es - taa savaa laikaa peec triis dienu atrashanaas psihiatriskajaa slimniicaa rakstiija Ojaars Vacietis.

Liidzigi gribas teikt arii man, kad peec psihiatru Kiparisovas, Klotinjas, Birules, Lemeshevskas un Samoilovas atzinuma, ka esmu shizofreenikjis, vardarbiigi tiku ievietots psihiatriskaja slimniicaa.

Gan Jelgavas psihoneirologhiskaas slimniicas Ghintermuizha 9. nodaljaa, gan pastaigu laikaa aaraa man klaat naaca psihiski slimi cilveeki un jautaaja, kapeec es atrodos slimniicaa. Kad teicu, ka psihiatri, tai skaitaa 9. nodaljas vadiitaaja A.Reevele un stacionaara galvenaa aarste Bredovska saka, ka es esot slims, shie cilveeki teica - nee, tu neesi slims.

Saakotneeji tas bija mazliet shokeejoshi, ka "veselie" psihiatri saka, ka esmu smagi slims, bet slimie, mani vispaar nepaziistoshie cilveeki kaut kaadaa veidaa speej noteikt, ka man nav nekaadu probleemu ar dveeseli. Liidz tam es domaaju, ka to noteikt var tikai cilveeki, kuru dveeseles ir veselas.

Shis jaunatklaajums un tuvaaka iepazishanaas ar cilveekiem, man lika saprast, ka vinji speej briinishkjiigi diagnosticeet otra cilveeka dveeseli pat no attaluma, ko nespeej psihiatri, kuri sevi uzskata par veseliem. Sheit gan kaa iznjeemums jaamin profesors Caune, kursh apgalvo, ka spihiski pilniigi veselu cilveeku vispaar nav. Taatad visi ir slimi, un vieni slimie taisa diagnoozes citiem un izliekas, ka aarstee.

Peec sarunaam ar ieprieksh mineetajiem psihiatriem, taapat profesoru Cauni un asocieeto profesori Andrezinju, es sapratu, ka, sho cilveeku skatijumaa, "normaals" ir tas cilveeks, kursh zina ne vairaak kaa ieprieksh mineetie "psihiatri".

Bija skumji konstateet "psihiatru" analfabeetismu psihiatrijaa, un vinju zemo vispaareejaas izgliitiibas liimeni. Sho cilveeku ierobezhoto zinaashanu raamji arii ir "normalitaates standarts", un tas jau tieshaam liecina par nenormaaliibu un pilniigu neatbilstiibu shiem tituliem - psihiatri, profesori utt.

Taa profesors Caune par shizofreenikji mani atzina tikai taapeec, ka uz vinja jautaajumu, vai telepaatisku raidiijumu var sanjemt otrs cilveeks, ja starp raidiitaaju un uztveereeju ir ekraans, es atbildeej: jaa, var - to nodroshina felloni.

Profesora nezinja, kas ir telepaatiski raidiitaas info neseeji, un manas zinaashanas shajaa jomaa, izraadiijaas, ir mana nenormaaliiba, kas saucama par shizofreeniju.

Savukaart Andreezinja neko nezina par info laukiem ap mums un muusos, ko rada simitem radio un televiizijas raidiitaaji visdazhaadaakajos diapazonos un citi info avoti.

Pietika man saakt runaat par to, kaa shie lauki iespaido cilveeka veseliibu, lai Andreezinjai buutu "skaidrs", ka man ir shizofreenija, jo, vinjas skatiijumaa, shaadi lauki vispaar nepastaavot. Kljuva pilniigi skaidrs, ka Andreezinja neko nezina arii par cilveeku, kursh buutiibaa ir info energo dalinju mijiedarbiibaa radiits lauks ar noteiktu formulu. Andreezinja cilveeka uzbuuvee nav tikusi taaalaak par shuunu liimeni, un geenu struktuuras vinai veel ir tikai pa ausu galam dzirdeetas teorijas, bet cik taaalu veel vijai liidz zinaashanaam par daudz siikaakaam struktuuraam, kas veido cilveeku.

Ja jau Latvijas psihiatrijas profesoru zinaashanu liimenis ir tik zems, ka dveeseles slimiibas vinji "aarstee" ar tableteem, tad ar steigu shie maaciibspeeki jaanomaina ar jaunaas paaudzes zinaatniekiem, kuri zina, ka dveesele ir info energo buutne, kuras pamataa ir megastoni, kuri radushies dazhaadu informaacijas un energhijas vieniibu apvinoshanas rezultaataa.

Attieciigi dveeseli var arsteet tiaki ar informaacijas un energhijas paliidziibu, bet ne tableteem.

Meeghinaat ar Latvijas psihiatriijas "specialistiem" diskuteet par dveeseles jautaajumiem akadeemiskaa liimenii ir neiespeejami, jo shis vinju liimenis jau sen taalu atpalicis no zinaatnes pedeejiem atklaajumiem, taapeec padara diskusiju neiespejamu. Psihiatru uzskats, ka starptautiiskaa psihiatru asociaacija vinjiem sniedz visjaunaako info par peedeejiem atklaajumiem, ir maldiigs.

Katrs jaunais zinaatnieks, kursh meeghina runaat par dveeseli, balstoties uz jaunatklaajumiem, aatri var nonaakt slimaa shizofreenikja statusaa, jo psihiatrijaa pie varas ir mazizgliitoti un psihiski slimi cilveeki, vadoties no profesora Caunes teiktaa, kuri nespeej atziit, ka kaads cits var zinaat vairaak par patreizeejiem "gudrajiem".

Pirmais secinaajums ir taads, ka Latvijaa ir droshaak izlikties par mazizgliitotu un neizrauties avangardaa, ja negribi nonaakt psihenee. Otrais secinaajums liek domaat, ka tuvaakajaa laikaa Latvijaa dveeseles slimiiibas taa arii paliks "nearsteejamo" statusaa.

Padoms: ja radushaas probleemas dveeslee, meklee tam iemeslus, noveers tos un kluusti vesels! Atceries: Latvijaa Praktizeejoshie psihiatri tevi neizaarstees!"

comments, laughts and smilies are welcomed smile.gif

Link to comment
Share on other sites

laugh.gif *reeka kape pie anjukiem neliki smiliez.de_2125.gif
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...