Jump to content
GIGN Forum

Stacionarais


Print`Screen
 Share

Recommended Posts

Sveiki, ka neka neesmu milziigs specialists datoru lietaas, bet sho to zinu, bet droshiibas peec gribeeju apjautaaties sheit, jo ir zinoshi cilveeki :)

Lieta taada, ka esmu noskatiijis vienu datoru, vairak speleem un another stuff. Vai cena ir pienjemama, un vai viss straadaas labi, bez liekam aizkjershanam???

Taatad dators is shaads ( Cena = 630 LS )

Processor (CPU)

AMD PHENOM II X4 955 SOCKET AM3 (3.20GHz/8MB CACHE) - BLACK EDITION

Memory (RAM)

8GB CORSAIR XMS2 DUAL-DDR2 800MHz - LIFETIME WARRANTY

Motherboard

ASUS? M4N72-E: DUAL DDR2, S-ATA II, 2 x PCI-Ex, 2 x PCI

Operating System

Genuine Windows 7 Ultimate 64 Bit - inc DVD & Licence

USB Options

6 x USB 2.0 PORTS (4 REAR + 2 FRONT) AS STANDARD

Memory - 1st Hard Disk

1TB SERIAL ATA 3-Gb/s HARD DRIVE WITH 16MB CACHE (7,200rpm)

1st DVD/BLU-RAY Drive

22x DUAL LAYER DVD WRITER ?R/?RW/RAM

Graphics Card

1GB NVIDIA GEFORCE GTS250 PCI EXPRESS

Sound Card

ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD)

Network Facilities

ONBOARD 10/100/1000 GIGABIT LAN PORT

Memory Card Reader

INTERNAL 52 IN 1 CARD READER (READS X D, MS, CF, SD, etc)

Case

STYLISH SILVER ALUMINIUM TRIGON CASE + 2 FRONT/SIDE USB

Power Supply & Case Cooling

450W Quiet Dual Rail PSU + 120mm Case Fan

Processor Cooling

STANDARD AMD CPU COOLER

Ietilpst arii monitors :

Monitor

22 Inch Wide TFT Silver/Black 1680 x1050 5MS D-Sub, DVI

Taadu luuk datoru esmu noskatiijis un gatavs iegaadashanai, vai ir kaadi miinusi cena, vai kaads apriikojums? :)

PS. atvainojos, ka bez garumziimem...

Edited by bon1facijs*
Link to comment
Share on other sites

:thumbsup:

pa 600latiem var sastelēt ne tikai to. Labāk par tādu naudu pašam sačinīt nevis kautkādu gts 250 līmeņa videokarti,tev tie skatiļi patīk?

Vai ir iespeejams ko labaaku??? Vnk. neaizmirstam monitors arii ietilpst komplektaa kas viens maksaa 150LS kkur laikam :) Ko vel var salikt labaaku? :)

Link to comment
Share on other sites

lolz. pa defu šiem 4x amd pročiem cena ~120 ls. nav nekāds intelis kas piķo 1000 ls ar 32 mb cache. mazlietotu šito var paķert pa 80 droši un pat lētāk šajos laikos.

P.S tev ramiem baigi mazas frekvences. labāk paņem ddr3 4gb ar 1066 mhz osmth like that.

P.P.S iesaku laikus piemest 50ls un nopirkt procim dzesi..kautko no zalman. šiem forši, klusi. tā stock dzese nu..droš paliek droš. labāk ko jaudīgāku.

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

P.S tev ramiem baigi mazas frekvences. labāk paņem ddr3 4gb ar 1066 mhz osmth like that.

P.P.S iesaku laikus piemest 50ls un nopirkt procim dzesi..kautko no zalman. šiem forši, klusi. tā stock dzese nu..droš paliek droš. labāk ko jaudīgāku.

Okey memory : ddr3 4gb ar 1066 mhz atradu, bet dzesi no zalman neatradu bet gan vairak shadus piedavajumus : COOLMASTER V8 EXTREME CPU COOLER - experience the power of V8

PS. f4llschmir : Atradu jaudiigaku barokli :) 600W Quiet Quad Raul PSU + 120mm Case Fan??? Shads butu Ok??? Ja tas ir tas ko domaaji... :)

Link to comment
Share on other sites

Processors loti energorijigs. Barokli vari nemt ari vajaku. Troksnis bus mazak un teres elektribu ari mazak, jo lielaks lietderibas koeficients ir pie lielakas noslodzes %. Operativa atmina 4GB ari bus pietiekami un ar atliektiem galiem. Cena nemaz maza neskiet. Galu gala - ekrans tads maksa nu.. varbut 150Ls, bet nez - tagad visadi monstri par 100Ls ir noperkami.

Un dzesi mainit uz kaut kadu zalaman... kaada suuda peec tas vispar ir vajadzigs? Tipa, lai klusak butu vai ari lai viss kompis mirgotu zaljas un sarkani zilas lampinas ka ubertjunets 88 gada bmw 320 ar lampinam pie stiklu laistitajiem?! :D ? Stock ari parasti ir klusi, ja nav pieputejusi lidz vakam!

Beefs

edit:

redzkadus zverinus ss.lv tirgo.. ;)

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/comput...onal/hbgxc.html

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Resnaks baroklis ir energoneefektgaks. Tie impulsu baroshanas bloki tere mazak, kad tere vairak! Ka siers ar caurumiem.

Tagad visi tikai redz to, ka baroshanas bloka izkabinati mizligi caurumi, liels milzigs ventilators, zalji vadi un uzraksts - 700W. WOW - super! Bet veiktspeju tas nebut nepalielina. Gluzhi otradi - tu ieliksi mazaku barokli ar, teiksim - 350W un viss tā patās ies super, bet būs pat klusāk, jo baroklis dīkstāvē mazāk karsīs.

Parēķini pats - procesors - 100W pie maksimālās noslodzes. Video karte - varbūt līdzīgi (tu tak neesi redzējis videokartes ar tik pat milzīgiem kūleriem, ka cpu.. :D). RAM, HDD, DVD - sīkumi. Un tas ir pie maksimālās noslodzes, kad tu esi palaidis 3 far cry2 vienlaicīgi un vel skaties filmas, tad tavs kompis izspiezh 250W no baroshanas bloka. Pietiktu pat ar 300W barokli. + 300W barokli pat var fanless piemeklēt! Lietderības koeficients 300W baroklim pie 250W noslodzes būs moška pat 70%. Tas nozīmē, ka reālais enerģijas patēriņš būs~pie 300W. Tajā pašā laikā 600W baroklim ar 250W noslodzi efektivitāte būs 60% un tas nozīmēs, ka patēriņš būš 350W un lielajam resnajam baroklim būs jau 100W jaizkliedē no sava karstuma vien, kāmēr mazajam tikai 50W.

Karoče - ne vienmēr lielāks == labāks!

Un to pašu var teikt par cpu radiatoriem..

Es domāju - vienīgā jēga no tāda liela radiatora būtu, ja varētu datoru palaist vispār bez cpu ventilatora! Tad vismaz kaut kāds tolks likt milzīgu ventilatoru.

Nezinu, kā jums - bet man kompis stāv un darbojas un ar stock ventilatoru (quad core) un tur točna NEKAS nēpārkarst. Un es atveru speed fan un reizēm redzu 60 grādus un tas ir vienkārši pofig, jo CPU mierīgi varētu šansēt arī pie 80, tikai termo izkliede ievērojami palielinātos!

Karoče - besī rakstīt te ar garajiem un te ar īsajiem burtiem, bet points ir vienkāršs - jo mazāk elektrības kompis tērē un jo mazāk dūc - jo labāk.

BTW - varbūt tā liekas, ka 100W starpība jau nekas nav, bet mēneša laikā pie 12h dienā ieslēgta datora tie būs jau pārmaksāti ~2.20Ls. Gadā šādi neefektīvi dzīvojot jau 22Ls. Padomā, vai nav izdevīgāk uzlikt fanless psu ar 350W jaudu, bet 85% lietderības koeficientu! :)

BTW - iečeko manu poolu! :D

BEefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

intel p4 presscot 3,0 =120w,mb=30w min,hdd=10w,karlsoni=15w,video 85gt=180w =hdd2 500gb=10w,kopaa pat shitads videjs briinums 400eed..loled...

viena 9800gtx eed 300 s hujom...beef atmosties..

kautgan tu arii cpu core skaiti kopaa (amd phenom 12ghz stuff )

Link to comment
Share on other sites

Jā.. protams.. Un tu noticēji, ka tava videokarte ēd 185W? LOL! 185W ir NEREĀLI daudz. Gandrīz kā fēns! Nu nevar videokarte tērēt tik daudz! Padomā - tas nozīmētu, ka pa tiem vadiem cik? 10 - 15 ampēriem jāskraida pie 12V, BET - procesori (FPGA) jau nedarbojas no 12V, bet gan no 5 vai pat 3.3V, tas nozīmē, ka strāvai jaut ķipa būtu jābūt pie 40A, bet ar tādu strāvu mašīnas kurbulē! ;)

Tas, ka čaļi uzraksta 180W, tā ir viena lieta, bet realitāte videokarte TIK daudz netērē!

Un mātesplate arī netērē 30W (ja vien nav piekrauta ar atmiņas moduļiem). Galu gala - tiem 30W kaut kā arī ir jāpārvēršas siltumā. HDD 10W? Nu varbūt pie drūmākās sīkošanas jā, bet ne jau prosta griežot tos ripuļus!

Viss! Esmu runājis! Es tev saku, man stāv quad koris un 9800GTX+ un es labprāt downgreidotu savu PSU uz 350W vai pat vēl mazāk!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

es tev savu fps doshu ja tu dod savejo...

man 400w vinjam.

feens ir 1kw..

beef nu lol.. blja atjedzies

pietam man ar 400 knapi pietiek..

man matesplatei ir pat Vel xtra molex spraudnis klaat, lai pietiek jaudas. man ir DFI lanparty plate - 85gt video karte ar kadu 70% OC, + cpu oc, ari ram minimali pacelas lai fsb saglabatu, tv karte 2x skanjas karte, usb 8x, 2 monitori ( tatad vel noslodze skanjas kartei)

ja dzena solitairi tad ar 350 w manam pietiek..

+ 2 hdd, 4 karsloni pc, pietam viens ttbt kas vien jau eed normali

Link to comment
Share on other sites

Es savā quadkorī šito iebāzīšu iekšā un ar 9800gtx+ da jebkuru testu padzenāšu un pat overklokošu sistēmu un varu derēt, ka man viss strādās!

http://www.bestpc.lv/fortron-zen-300w-atx1...-n-p-99034.html

in fact - es jau sen sapņoju par to barošanas bloku! Naudiņa tikai jāsakrāj!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...