Jump to content
GIGN Forum

Gaming Kaste


vincister
 Share

Recommended Posts

Tā kā mans superīgais verķis, ar nForce3 plati, S939 ligzdu un citām arhaiskām lietām, jau labu laiku šķiet par maz. Esmu sadomājis, ka varētu iegādāties kaut ko niknāku. Bet esmu nedaudz laidis gar ausīm jaunumus šajā lauciņā.

Iegāju m79 mājaslapā uzmest acis S4 ULTRA komplektam, nobrīnījos par Athlon II proci, bet parakājoties sapratu, ka tas ir kas krutāks par Phenom, apgraizīts Phenom II.

Meklēju atsauksmes par šito komplektāciju, neko sliktu nemanīju. Tāpat pameklēju Athlon II un Phenom II salīdzinājumus, vieni saka, ka rēķināšana svarīgāka - vairāk kodolu un ghz - labāk, citi tomēr domā, ka geimi nemāk izmantot tos kodolus un labāk lai ir L3 cache.

Piekāpu dateks.lv un saliku apmēram to pašu komplektu, nu ok. Nebija gan īsti skaidrs, kas tur ar tām platēm 785s vai 790s un attiecīgi ramiem, par kanāliem.

Sāku šito prasīt vienam draugam, kas seko līdzi visādiem benchmark/review saitiem, bez tam viņš ir Intel fans. Protams, ka viņš nolika manu ideju par AMD kasti un teica, ka jāņem i5, kuram esot labāka price/performance. Paskatos cpubenchmark izskatās, ka tas cipars ir par 1/3 lielāks, kā tam Athlon II x4 620, bet cena gan ir 2x lielāka. Viņš uz to atbildēja, ka ja klokos, tad būs price/perf labāka.

Otra lieta ir videokarte. Tam S4 ir 5770 radeons, kurš esot jauns, taupīgāks, vēsāks un ar jaunām fīčām. Šis uzreiz saka, ka nav vērts, labāk ņemt 4890, kas ir ņiprāka. Protams ja vien prioritāte neesot DX11. (kas loģiski nav, jo kamēr DX11 nonāks aktīvā lietošanā, būs jau 3x mainījušās videokartes). Skatos benchmarkus, nu ir par kādiem % labāks tas 4890. Citi atkal saka, ka 5770 vēl neesot labi draiveri uzrakstīti, kas spētu visu jaudu izmantot un tāpēc ar laiku būšot labāk. Bet nu tas maita 4890 tomēr ir par pāris latiem dārgāks.

Tad vēl RAM: 4x 1Gb moduļus @1333 / 2x 2Gb @1333 / 2x 2Gb @1600; vai to 1600 vispār ir jēga, jo cik saprotu tas ir OC. Un vai ir kāda atšķirība starp pirmajiem 2 variantiem?

AMD variants pavelk uz kādiem Ls 420, i5 uz kādiem Ls 500. Protams nav jau īsti objektīvi salīdzināms, tāpēc vēlos dzirdēt viedokļus par minētajām komponentēm.

Link to comment
Share on other sites

esmu intel piekritējs un noteikti atbalstu i5 iegādi, objektīvi neko daudz pamatot nevarēšu, no pagātnes nāk līdzi nepatika pret AMD pročiem kā tādiem...

video - tikai un vienīgi radeonu 5870 (nevis 5770), bet tas gan ir atkarīgs no maka biezuma... ir jau arī X2 varianti, kas ir x 2 naudas izteiksmē :D vispār 5xxx sērija ilgtermiņā atmaksājas, ja turi kompi ieslēgtu 25/7, jo viņam ir KRIETNI mazāks elektrības patēriņš idle režīmā

Link to comment
Share on other sites

bljedj pazuda viss poasts..gjklsdfj

karoche, es rakstiju, ka janjem 300W max PSU fan less + fan less VIDEO + AMD sucks + 2gb RAM.

PS. tas baneris ar liesmam bremze manu exploreri!

AA! un ramu njem atraku, bet salago, lai matesplate visu pavilktu!

Un overklokot nav lielas jegas. Ar spelem jau ir ta, ka tas speles vai nu iet normali, vai ari bazies kaut dirsa, bet neiet! :) Labak, lai dators ir SUPER kluss un tere LOTI maz elektribas un lido kaa bitite! :)

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Beef, ja es gribētu vākt klusu, ekonomisku kasti, tad tā arī teiktu. :)

Šodien pastaigāju pa datorveikaliem, visur salika apmēram to pašu:

Core i5 procis

Giga Byte GA-P55-UD3 plate, itkā varētu ņemt UD2 kas ir par pāris latiem lētāka

Club3D Radeon HD4890 videne

Patriot 2x2Gb CL9 atmiņa

Samsung F3 500GB SATA2 7200RPM 16MB cietnis

650W baroklis

Link to comment
Share on other sites

Tāds komplekts atkarībā no vietas maksā 495 - 515 Ls.

Beef, paskaties daļu par enerģijas patēriņu http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4890-review-test/5

Lielāku barokli pērk, lai būtu rezerve. Ja nopērk līdz ar nagiem, tad var sanākt, ka videokarte(parasti jau tā) sāk spiest vairāk sulas, kā baroklis spēj dot - rezultāts sistēmas frīzi, rebūti vai pat nodedzis baroklis. Karstāks jams nebūs, jo nestrādās uz pilnu slodzi.

Link to comment
Share on other sites

Man ar bijušo 500w un 3870x2 videokarti laiku pa laikam bija nepatīkami restarti.. uzliku 750w, vairs nekādu problēmu nav. Pastāv arī iespēja, ka vienkārši iepriekšējais baroklis nebija kvalitatīvs. Vispārīgi ir tā, ka pērkot barokli ir jārēķinās, lai pie maksimālā noslogojuma no barokļa tiek vilkts ārā ne vairāk par 80% sulas, citādi baroklis kļūst neefektīvs un patērē vairāk elektroenerģijas kā arī strauji samazinās viņa mūžs (jā, esmu pieredzējis arī blīkšķi ar melniem dūmiem no datora barokļa :) ). Tāpēc, ja makā nedzīvo zirnekļi, labāk paņemt barošanas bloku ar rezervi ... un nekas nekur nekarst, varbūt bīfam vienīgi pimpis biksēs karst :)

Link to comment
Share on other sites

Tikai neņem Gigabyte mātes plati, tās parasti sprāgst kā mušas, labak kadu no ASUS, labaks OC potencionāls.

Šito: Asus P7P55D LE

Un baroklis pietiks, kur ar 600w, ja nākotne neliksi vairākus cietos diksu vai SLI/CROSSFIRA.

Cieto neņem samsung, bet gan Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 32MB CAVIAR BLACK būs klusāks.

Pārējais taka butu +/-.

Edited by Quality1
Link to comment
Share on other sites

Mātenes iet pie dieviem tad, ja ar tehniku apietas kā ap sūdu čupu... man pašam ir bijušas neskaitāmas gigabyte plates un problēmas radušās bija tikai tad, kad pats kaut ko sapisies meistarībā biju

Par samsunga cietņiem - lēti un klusi, bet man ir gadījušies brāķi... vairāki... neko labu tas protams neliecina. Tiesa, esmu visus uz garantiju nomainījis. Vairāk uzticos seagate, lai gar arī ar šiem diskiem ir brīnumi. Pašreizējais 1,5TB disks caur S.M.A.R.T monitoringu uzrāda diezgan dīvainus ciparus...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...