Jump to content
GIGN Forum

Mācības Ārzemēs


mephisto
 Share

Recommended Posts

Nu jā. Izdomāju, ka gribu braukt kaut kur citur studēt. It kā atradu pāris universitātes Dānijā un Nīderlandē, bet kaut kā šodien iedomājos par ASV vai Kanādu. Kāds nezina kādu info saitu, kurā kaut ko par studiju programmām varētu atrast? Vislabāk būtu ja Latvijā būtu kāds centrs, kurā ir kaut kādi informatīvie pasākumi, cilvēki ar ko parunāt etc figņas. Tātad, ja kāds zina kādu mājaslapu par studijām Amerikā vai Eiropā, lūdzu ielieciet linku, vēlams latviešu ;)

Edited by mephisto
Link to comment
Share on other sites

pec pedeja posta sapratu ka tu esi idiots kas raujas ka tik talak no majaam tikt! kartejais aunapiere, un tadu saradies daudz!

1) Ja gribi macities arzemes, tad jaizvelas tikai augstas kvalifikacija augstskolas

1.1) Ja gribi budzetaa tikt, tad tev ir japabeidz Lv labakaa videne ar izciliibu un visiem A limeniem + jabut ari kaut kadam ieguldijumam sabidriba un sasniegumiem pasaules olimpiades

1.2) Ja esi gatavs macities par maksu, tad rekinies ka gada izmaksas shadaa augstskolaa ir ka minimums 10000 Ls gadaa

2) Parejas augstskolas tu iegusi dilomu, ar kuru varesi meginat urbties tas valsts darba tirgu un but tikpat ieverojams ka pabeidzot jebkuru LV augstskolu

3) Jebkura vismaz normala limenja augstskola prasa IELTS jeb TOEFL (ASV un Kanada) testu ar diezgan augstu limeni, ja tu jau tagad neruna diezgan brivi anglu valoda, tad diezvai bez specialu kursu palidzibas tu noliksi to parak veiksmigi

4) Ja gribi iegut labu darbu arpus LV robezam, paliec tepat, un ieekonometo naudu teree kursos, lai iegutu visdazadakos sertifikatus un diplomus, jo tos novertee stipri augstaak ka augstskolas diplomu, ja vien neesi no pasaules labakajaam augstskolaam (tur macibu maksa videji ir 20000 Ls gadaa)

Visu sito esmu studejis un gajis cauri, jo pats grasijos macitos arzemes, pat noliku IELTS testu pietiekosi labi lai tiktu labaas augstskola, un vecaki bija gatavi sponsoret, bet dazadu citu gimenes apstaklu delj, es vnk paliku tepat macities, un eju otru celu- eju visdazadakajos kursos u pilnveidoju sevi citadaak...

Link to comment
Share on other sites

Es zinu ka caur Turību var kaut ka apmainjas programas rezultaataa tik uz Kembridžu maciities. Man viens kursa biedrs, kas ar mani maācijās pirmajā kursā devās uz to skolu. Takā zvani uz turības info numuru un jautā kas un kā tagad. katrā ziņa no sākuma tev būs jāiestājās Turībā.

Link to comment
Share on other sites

Cik zinu ASV viss ir šausmīgi dārgi (Tas vairāk par starptautiskiem studentiem). Un vēl ko zinu, tās ārzemju augstskolas tev nedos neko daudz vairāk, kā mūsu pašu, labāk mācies tepat, un izrādi pietiekami labu iniciatīvu, lai tiktu apmaiņas programmā uz kādu citu valsti... tas ietver sevī arī prakses iespējas... Ja arī atradīsi kkādu ahūna labo augstskolu kādā citā valstī, dzīvošanas izdevumos tu tiešām gadā iztērēsi tik pat, cik vairākus gadus studējot Latvijā.

Link to comment
Share on other sites

Piemeram esi ebrejs , kinietis vai hvz. Latvija ir centri kuri suta arzemes macities par brivu + maksa stipendiju.

Tādu centru nav lol ? Skotijā zbis mācīties , tur izglītība ir par brīvu, žēl ka Edinburgā vairs nepieņem LV vidusskolas diplomus !

Link to comment
Share on other sites

Cik man zināms, valstī, kur ir augsta labklājība, izglītība ir primārais, tāpēc bieži vien augstākā izglītība ir bezmaksas, nevis astronomisks cipars.

Jebkura augstskola arpus ES... ASV 15000$ ir jamaksaa bonusaa katram studentam, ja neesi pilsonis, un tiesi tapec sanaak taas summas nenormalas! Eiropa ir kadas 5 augstskolas tikai, kuras ir pasaule pazistamas + vel kadas piecas specializetaas. Ta ka lai katra tiktu, jabut loti loti augstam atzimem un anglu val. + tajas specializetajaas valsts valodai jabut augsta limeni (piem: labas arhitetu skolas ir italijaa un francija, bet macibas ir tikai valsts valoda, un tur tu netiksi cauri ar visparejam zinasanam)...!

Savulaik biju atradis augstskolu topu, kas novertetas un atzitas, bet slinkums meklet tagad, tur bij smuki aprakstits kur kura atrodas, kadaa valoda un kadaa jomaa augsta limeni! Tas ka tu Harvardaa macisies neko nenozimes, jo piemeram sports tur nemaz tik augsta limenii nav, toties juristudence un medicina ir.

Link to comment
Share on other sites

Par mācībām ārzemēs man tīk labāk varians, ka bakalauru/maģistru iegūsti šeit un pēc tam turpināt kaut kur ārzemēs mācības. Jo no draugu stāstītā ir skaidrs, ka turpināt mācības ārzemēs noteikti ir vienkāršāk nekā sākt no nulles (pēc vidusskolas).

Link to comment
Share on other sites

Cik man zināms, tad ar LV diplomu mazāk iespējas ir tikt tālāk ārzemēs strādāt sev tīkamā un prestižā amatā. Bet ja pabeidz kādu ārzemju skolu, tad ir daudz lielākas iespējas un varianti, gan mācīties tālāk, kā arī labu piķi pelnīt.

Katrā valstī ir savādāk ar tām skolām, ir valstis, kur var dabūt aizņēmumu priekš mācībām un pēc 10 gadiem atdot. Ir arī astronomiskie cipari jāmaksā, bet tas vairāk jau uz Amerikas, Austrālijas skolām attiecās.

Angļu valodas zināšanas ir obligāti nepieciešamas un diezgan labā līmenī, ja vien netaisies braukt uz ārzemēm strādāt kādā siltumnīcā un novākt tomātus.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...