cSpoks Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Atradu diezgan interesantu rakstu par jauno counter-strike. ign.com žurnālists Bens Mins pagājušajā nedēļā tikās ar vienu no counter-strike izstrādātājiem - Miņ Le, lai uzzinātu par viņa jaunāko projektu - Tactical Intervention, kurā Miņ ielicis visu, ko gribēja, bet nevarēja ielikt Counter-Strike. Klāt ir brīvdienas, ja atrodies Dienvidkorejā, tad tev ir iespējā doties uz kādu no LAN turnīriem, kurā populārākā spēle būs 1998. gadā veidotā Blizzard StarCraft. Škiet neticami, ka vienā no pasaules viskaislīgākajām geimeru nācijām priekšroka aizvien tiek dota 11 gadus vecai spēlei. Ja spēj to aptvert, tad nemaz nav brīnums, ka otra populārākā ir gandrīz tik pat veca un tā ir - Counter-Strike. Šīs spēles veidotājs Miņ Le gan vairāk koncentrējas jaunajam projektam, kurš ir gandrīz pabeigts un uz iepriekšējiem sasniegumiem neatskatās. Es satikos ar viņu mazā itāļu restorānā Seulā, lai parunātos par viņa gaitām pēc aiziešanas no Valves un par viņa jauno projektu - Tactical Intervention. Pēc tam, kad Miņ ieguva universitātes diplomu viņš devās strādāt Valve pie projektiem, kas saistīti ar Counter-Strike, no kuriem lielākajam bija jābūt Counter-Strike 2. Bet šis projekts tā arī nesākās un tika nolikts uz plaukta. Tomēr spiediens paveikt ko lielu viņu nepameta un Miņ vienojās ar Valve par aiziešanu no organizācijas, saglabājot labas attiecības. Viņš uzsāka jaunu projektu un lai samazinātu tēriņus ievācās vecāku mājas pagrabā. Nākamos divus gadus viņš strādāja cik varēja, bet vēlāk pārcēlās uz Vankūveru, kur turpināja savu projektu piecu cilvēku komandā. Visbeidzot projekts izgāzās, jo trūka cilvēku un viss bija jādara pašam, darbs negāja uz priekšu. 2008. gada aprīlī Miņ Le pārcēlās uz Dienvidkoreju, kur tikās ar kādu no saviem draugiem. Viņš vēlējās iekļūs spēļu industrijā un piedāvāja savu finansējumu. Par šiem līdzekļiem tika izveidota jauna organizācija, noalgoti jauni darbinieki un noīrēts ofiss. Tagad, kad pagājis jau vairāk kā gads Tactical Intervention ir gandrīz pabeigta, spēlē kādu viņš vēlējās redzēt Counter-Strike un saukt to par savējo. "Man ļoti patika Counter-Strike, bet es vēlējos spēli, kuru varu saukt par savu. Man nekad netika dota iespēja ielikt CS visas interesantās idejas, jo cs spēlētāji nebūtu ar mieru dažādām lielām pārmaiņām. Viņiem patika spēle kāda tā bija. " Kad apmeklēju Miņ ofisu man bija iespēja tuvāk iepazīties ar viņa jauno projektu. Virspusē Tactical Intervention ir ļoti līdzīga Counter-Stike. Abas spēles veidotas uz tā paša engine, tāpēc arī grafiski nekas daudz nav mainījies. "Es zinu, ka grafikas ziņā, tā nav visaugstākajā līmenī", piebilda Miņ, bet pārejot pie spēles elementiem var redzēt, ka tas ir kas savādāks. Viens no jaunumiem ir tas kā uzvedās ķīlnieki. Viņi pārvietojas pa karti un reaģē uz notikumiem, skrienot priekšā. Teroristi var izmantot viņus kā dzīvos vairogus. Vēl viens jaunievedums ir - suņi, ne jau mazās čivauvas, bet lielie suņi - rotveileri un vācu šepardi, kuriem spēlētāji dod komandas. Demonstrācijas laikā Miņ vienu no suņiem uzsūtīja virsū teroristam un jau pēc brīža suns bija ieķēries tam rokā. Pāris šāvieni un pretinieks tika pieveikts. Tika pievērsta uzmanība arī citām Counter-Strike nepilnībām, precīzāk - snaiperiem, kempošanai un gaidīšanai. "Counter-strike man ļoti nepatika tas, cik spēcīgi bija snaiperi. Viņi izjauca spēles balansu". Spēlējot spēli viņš atceras cik ilgi bija jāgaida pēc tam, kad raunda sākumā tevi notriec snaiperis. Tactical Intervention viņš šo problēmu risina, padarot raundus ātrākus. "Raundam būtu jābūt divas vai mazāk minūtes garam, lai cilvēkiem nav tik ilgi jāgaida. Viena no visgarlaicīgākajām lietām ir skatīties kā citi spēlē kamēr tu gaidi malā. Jo vairāk tu vari spēlēt jo interesantāk tev pašam, pat ja tevi biežāk nošauj." Tuvākajā laikā Tactical Intervention iekļūs beta testēšanas stadijā, bet veikala plauktos tā visticamāk parādīsies gada beigās. Raksts angļu valodā lasāms šeit . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Kautkur gign`a lasiju par sito, taka tu nesi pirmais. Buus jatestee, tad kad beta iznaks,bet nedomaju ka kautkadiem CS bus nakotne. Tapat ka Pro mode utt. ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 savukārt raksts par to pašu šajā forumā lasāms šeit p.s. varēji jau pateikt, ka nospēri no koxx.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts