Kefiirs666 Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Sveicināti! Tagad ir doma uz jaunās kastes instalēt Linux OS, tikai nezinu, kuru no viņiem izvēlēties! Pagaidām ir 3 līderi - SlackWare, Gentoo, Debian Uz tā PC stāvēs WEB serveris (Apache) un noteikti uz kādas citas kastes kāds cs serveris, tad nu iesakat kurš linux būtu vislabākais un piemērotākais šīm vajadzībām... Protams, būtu ļoti labi, ja jūs man vēl iedotu linkus, vai arī oficiālos torent linkus, kur novilkt jūsu ieteikto linux distributīvu! Ja nav slinkums, tad lūdzu ierakstat kāda ir pieredze no jūsu iesakamā Linux OS, kādi ir plusi un mīnusi (kādām zināšanām jābūt - tur terminālis u.t.t) Visideālākais man būtu tāds, kuram ir minimāls/normāls grafiskais režīms, nevajag būt ūberkrutām 100% zināšanām kā visu darīt! Kā jau teicu OS tiks lietots WEB serverim un kādam cs serverītim... Platformas: Intel un AMD, tāpēc lūdzu ja varat, tad iepostojat arī linkus abu platformu instalācijai, vai arī var būt tāds, kurš protams atbalsta abas platformas... Liels paldies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Tad par Gentoo aizmirsti No debian'iem pēdējais ko testēju bija Ubuntu 9.04 Server, īstenībā biju diezgan pārsteigts par mazo resursu izmantošanu, jo kā zināms, tad līdz šim Ubuntu bija viens no prasīgākajiem. Minimāls grafiskais atbalsts - mc Par web aplikācijām runājot... Nu jau kādu laiku pats lietoju Lighttpd + php-fastcgi un esmu sapratis, ka šis variants baigi rullē. P.S. Šonedēļ arī Austrumi Linux iznākusi jauns versija Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 FreeBSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefiirs666 Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Kāpēc uzreiz atmest Gentoo? Kā ar pērējiem maniem favorītiem, tie nav īpaši domāti manām vajadzībām? Karoči uz tā PC stāvēs mājaslapa 24/7 un pie tā datora pielīdīšu tikai tad, kad vajadzēs kaut ko jaunu pievienot un viss! Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Gentoo prasa zināmas iemaņas darbā ar *nix komandrindu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefiirs666 Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 OK, tad es palieku pie FreeBSD, cik nu forumus parakāju saprotu, ka tieši man viņš der! Paldies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Cik zinu, tad priekš *BSD HLDS vēl nav radīts Windows HLDS Update Tool Linux HLDS Update Tool Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now