Jump to content
GIGN Forum

Paul Van Dyk @ Ogres Estrādē


novijas
 Share

Recommended Posts

pvd_sm.jpg

Grammy prēmijas laureāts, žurnāla MixMag izvirzītās kategorijas ?Gada cilvēks? laureāts, International Dance Music Awards nominants ?Labākais Eiropas DJ?, otrais ? Top 100 DJs? britu DJ Mag sarakstā, meksikāņu Oskara analoga ieguvējs par mūziku filmai ?Zurdo? Tas viss ? Pauls van Daiks (Paul van Dyk)? ievērojamākais cilvēks pasaules mūzikas biznesā.

Paulu van Daiku ( īstajā vārdā Matthias Paul ) dzimušu 1971. gada 16. decembrī Eizenhitenštatē, Brandenburgas zemē, Vācijas Demokrātiskajā Republikā negaidīja viegls ceļš no vietēja mēroga slavenības, Hamburgas kluba Turbine zvaigznes līdz pasaules mēroga superdīdžejam. Vienīgais veids, kā klausīties sev tīkamo mūziku, Austrumvācijā dzimušajam pusaudzim bija radio. . ?Mēs ierakstījām sev tīkamo Rietumu mūziku un atskaņojām to mūsu ballītēs, tāpēc ka Austrumos nebija nekā, kas līdzinātos klubu mūzikai un gaisotnei. Tolaik es klausījos Moniku Deilu un mani saviļņoja ?New Order??, - atceras Pols.

Pēc Berlīnes mūra krišanas par ierakstu trūkumu vairs sūdzēties nevajadzēja. 90-tos Pols jau sagaida kā profesionāls dīdžejs ar savu muzikālo gaumi un atskaņošanas tehniku. 1991. gadā viņš debitē leģendārajā klubā Tresor, pēc tam seko Turbine, kur Pauls uzstājas kopā ar savu draugu un kolēģi DJ Kid Paul. Viņu šovs, kas Berlīnē tiek nosaukts Paul vs. Paul, iekaro popularitāti un drīz draugus ievēro arī mūziķis un producents Haralds Bluksers (aka Cosmic Baby). Pēc gada viņu kopējā projekta The Visions of Shiva kompozīcija Perfect Day aizsāk Paula van Daika oficiālo diskogrāfiju.

MFS šefam, britam Markam Rideram ir izšķiroša loma Paula van Daika karjerā. Būdams New Order mūziķu tuvs draugs, viņš tos pierunā ļaut Paulam izmantot viņu hītu Spooky, lai radītu remix. Marks ir producējis arī Paula pirmos divus LP, 45 RMP un Seven Ways, palīdzējis iegūt viņa kompozīcijām tik raksturīgo trans- skaņu.

Seven Ways ar savu jauno skanējumu panāk trans- mūzikas revolūciju un Pauls van Daiks kļūst par prestižu Anglijas mūzikas izdevumu mīluli. Bez Paula van Daika vairs nav iedomājams neviens festivāls, vai tas būtu Gatecrasher, Creamfields vai Global Gathering. Tai laikā Pauls spēja uzstāties 6 stundas pēc kārtas, viņa firmas zīme ? krekliņš ar antinarkotiku saukli ?No E, Pure PvD?.

2000. gadā Pauls izveido savu mūzikas izdevniecību Vandit Records. Viņš pakāpeniski attālinās no klasiskās trans- mūzikas un sāk eksperimentus ar skaņu. Viņa albūmi Out There and Back, Reflections un īpaši, In Between fiksē šo stila evolūciju. Van Daika mūzika paliek sarežģītāka un reizē emocionālāka, sadarbība ar tādiem mūziķiem kā Deivids Birns no Talking Heads и Džessika Sjūta no Pussycat Dolls, pievērš mūziķim plašu sabiedrības uzmanību. Rezultātā Grammy balva un pirmās pozīcijas Anglijas, Vācijas un ASV hitparādēs.

Pauls ir virtuozs arī darbojoties pie dīdžeja pults: 2 datori, , MIDI-klaviatūra un dažādas palīgierīces, kas ļauj radīt īpašo, dzīvo Paula van Daika šovu.

Bet 2009. gada februārī Frankfurtē notika sensacionāls pirmatskaņojums- savienojot deju un akadēmisko mūziku, Pauls uzstājās kopā ar Pаavo Džarvija simfonisko orķestri.

15. augustā Ogres estrādē ar savu šovu ?Black and White Ibiza party? viesosies Pauls van Daiks. Un gaidīs savus cienītājus.

Tikai vienu dienu, 22. jūlijā, biļetes cena visās Biļešu Serviss tirdzniecības vietās un Ogres estrādē, tikai Ls 5.

16. augustā 5.14 pēc pasākuma kursēs vilciens Ogre-Rīga.

šito es pats rakstīt: Tātad, tikko uzzināju ieejot ogres estrādēs lapā par šo neticamo ziņu, forši, forši, forši! Beidzot arī viņš būs šeit un cerams, ka arī tikšu, kaut vai es zinu 100% ka tur būšu, kā nekā tas ir vēl mēnesis pēc tiesto, gan jau nauda būs jau pietiekamā skaitā, lai aizbrauktu un izpriecātos arī šajā pasākumā. I can believe that! omg

Link to comment
Share on other sites

šito es pats rakstīt: Tātad, tikko uzzināju ieejot ogres estrādēs lapā par šo neticamo ziņu, forši, forši, forši! Beidzot arī viņš būs šeit un cerams, ka arī tikšu, kaut vai es zinu 100% ka tur būšu, kā nekā tas ir vēl mēnesis pēc tiesto, gan jau nauda būs jau pietiekamā skaitā, lai aizbrauktu un izpriecātos arī šajā pasākumā. I can believe that! omg

Nav jau tā, ka viņš šeit (ja ar "šeit" ir domāta Latvija, nevis Ogre) ir beidzot. Pagāšgad jau viņš bija arēnā "Rīga". Biju aizgājis. Nopirku VIP biļeti par 50 latiem, bet tā arī īsti jēgu tam neredzēju, jo atšķirībā no parastās biļetes bija atsevišķa ieeja, tualetes un bārs. Nav jau tā, ka es baigi par Paulu fanoju, mani vienkārši pierunāja. Pēc tam bija žēl 50 latu + alkoholā iztērētās naudas. :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...