Jump to content
GIGN Forum

Chkdsk Analogs Raid Draivam

macho
 Share

Recommended Posts

nopisās nedaudz raid disks.

palaižot chkdsk pie restarta viņš pasaka "the current drive is raw, chkdsk is not supported for raw drives" vai kaut ko tamlīdzīgu.

kā lai nočeko raid disku tādā gadījumā?

Ir tāds labs teiciens:

"0" in name -'RAID0' means - how many files you'll get back when at least one disk from this array will fail"
Un ir daudz progu, ar ko to var izdarīt, protams, ja tev iet windows :)

Vai arī atliek Format, bet ja tu vari palaist windu, tad nav ko uztraukties!

Edited by Kefiirs666

Un ir daudz progu, ar ko to var izdarīt, protams, ja tev iet windows :)

Vai arī atliek Format, bet ja tu vari palaist windu, tad nav ko uztraukties!

tev bļeģ, gada izpalīdzīgākā pidiņa titulu nepiešķirt? DAUDZ PROGU? WOw, nebūtu iedomājies, ka to dara ar PROGRAMMU. Man likās, ka ir nepieciešama īpaši apmācīta jenotsuņa palīdzība.

Tu esi izpalīdzības orākuls, ampli!

Neizmantoju RAID masīvu, jo man no viņiem bail, bet ieteiktu sākt ar visādiem recovery tūļiem. Pats izmantoju Hiren's bootCD... ieburno un vari lietot kā no windozes, tā arī iebūtojoties... nezinu gan vai tur ir tūļi priekš RAID masīviem, to tu vari noskaidrot pats, bet tas disks paļubomu ir ļoti noderīgs dažādos apstākļos :) Ak jā, atrast iso var pirātu līcī!

Otrs variants protams ir google, bet to jau tu noteikti esi mēģinājis... vēl var pačakarēties cauri www.sf.net un www.freshmeat.net , meklējot kaut ko uz "raid recovery" keywordiem. Piemēram šis izskatās interesants: http://sourceforge.net/projects/raidfs/

Re ku vēl interesanti materiāli: http://digg.com/search?s=raid+recovery&sort=digg

es ar neesmu īpaši labāks par KEFĪRU.

es aizmirsu piebilst, ka ar disku viss ir kārtībā, strādāt ar viņu var, viņš vienkārši ik pa brīdim nokaras. Tā ka pilnīgi var redzēt, ka cietais disks ir nofrīzojis. Kaut kādu BSOD vienreiz dabūju un kopš tās reizes, viņš (teiksim atverot my computer) nopišas.

man nevajag neko rekoverot, visi dati ir pieejami, man vajag vienkārši izlabot errorus diskā kā to darītu CHKDSK ntfs diskam.

paldies par linkiem, iečekošu

ieteiktu meeghinaat atrast kaadu raid kontroliera razhotaaja tuuli.. tu izmanto mplatee iebuuveeto vai ir atsevishkjs kontrolieris? jebkuraa gadiijumaa - mosh no dos'a ieejot konfigos ir kaads tuulis vai arii os'aa uzinstaleejot raid kontroliera draiveri/softus - atrodas kaads tuulis..

vnk lai kaads kreisas sotfs nenopish vispaar visu :)

nav man raid kontrolieru tūļa, vienīgais ko defaultais piedāvā ir - delete raid array, create new un vēl tur kaut kādu šitu. izmantoju mātesplatē iebūvēto, jo citādi jau nebūtu nemaz uztaisījis to raidu.

es joprojām nevaru atrast nevienu pašu programmu, kas vienkārši nočekotu raid disku vai tas nav errorains. Cik es sapratu es windowsa chkdsk izmantot nevaru, tas domāts tikai ntfs sistēmām.

ko tad man ellē ratā darīt? sanāk, ja raid diskam kaut mazākais nopisiens, kaut vai no elektrības, vai vienkārši softisks gļuks, kas diska loģisko struktūru nedaudz sapiš, tad man viss ir jādzēš un jāliek pa jaunu? bišķi debīli sanāk.

ā, nu lūk

RAID 0 does not implement error checking so any error is unrecoverable

jauki.

tad es laikam varu mierīgi pārinstalēt savu sistēmu, kura principā strādā, tikai ir ar mazu erroru. burvīgi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...