Lipucis Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Tā kā šeit apgrozās mana vecuma cilvēki gribēju uzdot kādu jautājumu par profesijām. Drīz ( vēl gads ) jāsāk domāt, kur iet mācīties un par ko. Mani varianti ir diezgan populāri jauniešu vidu, tāpēc uz vienu darba vietu stāvēs 10 strādāt gribētāji. Varbūt varat ieteikt tādu profesiju vai novirzienu kādai profesijai ( ), lai pēc viņas būtu pieprasījums, bet nebūtu piedāvājums, vajag kautko tādu ar ko daudz cilvēki nenodarbojas, bet kas citiem ir vajadzīgs. Pats nevaru neko tādu izdomāt. Esmu daudz un dikti skatījies, bet nekāda skaidrība ari nav radusies. Tādus darbus, kur 24/7 jāsēž pie pc es īsti negribētu, bet vsmz vecumdienās nebūs problēmas ar veselību. Ideālākais variants būtu, ja strādāšanu ar datoru var apvienot ar kautkādiem izbraucieniem or else. Emm un gribēju piebilst to, lai tas būtu aktuāli arī pēc 5 gadiem. Gadījumā, ja kāds jau nodarbojas ar kautko līdzīgu varētu pastāstīt kādi darba apstākļi un citas lietas. Tas itkā būtu viss. Paldies par ieteikumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgars1992 Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Programmētāji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
moby Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Ej mācies to, ko patīk mācīties. Ja iesi mācīties nākotnes darba dēļ būs vai nu ļoti grūti izturēt mač';ities to, kas nepatīk, vai arī aiziesi no studijām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Es arī spetembrī aizgāju uz LU programmētājiem, pēc pusgada sapratu, ka tas nav priekš manis. Šogad stāšos pa jaunam. Kur? Vēl īsti nezinu, bet šādas tādas idejas ir. Pirms laika neteikšu, jo man tas parasti labi nebeidzās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipucis Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 Ja labi maksā, tad var strādāt cik ilgi vajag. Programmētāji ir puspasaule, varbūt netādi, kuri iedziļināš dziļāk tajā visā procesā, bet viņu ir ļoti daudz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuilis Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Maldies.Darbs padodas tikai tad, ja tev ir saiste un simpātijas pret to darbu. Tev jau pirmajos studijas mēnešos radīsies sapratne vai ir tas kas tev der, vai nav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_Moerto Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 (edited) Nav nozīmes ko tu dari - ir nozīme tam kā tu to dari. Ar to es gribēju teikt, ka pusfabrikātu ir pilna dirsa visās profesijās un ja pieiesi tai lietai no sirds un patiks, tev darba netrūks. Edited May 7, 2009 by el_Moerto Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 el_Moerto, pilnīga taisnība. Domāju, ka PC un ar to saistītie servisi būs aktuāli vienmēr (ar izņēmumiem), vienīgais, ko nedrīkst aizmirst, ka šīs lietas attīstās ar ģeometriskās progresijas ātrumu un tev vienmēr jābūt ar zināšanām par svaigākajām lietām, nevis par tehniku, ko lietoja pirms kaut vai 5 gadiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 (edited) Iniznieris vai kimikis vai matematika. Viss krutak ir apvienot vairakas nozares. Piemeram - makla + datorgrafika. Datori + kimija. Fizika + Datori. Noteikti neej uiz ekonomiku, biznesa vadibu un tamlidzigiem sudiem (ja nu vienigi SSE). Uz LU ari neej. Tur zems limenis izglitibai. Tik vien ka nosaukums. BEefs EDIT: Viss praatiigaak ir vienu gadu peec skolas beigsanas patuset apkart un varbut pameginat kaut kur pastradat vai kaut ka ta un tad varbut pec ta gada tev jau bus ari saprasana pasam par to, kur iet un ko darit. Jo pec skolas tu iznaksi ar sapuderetam smadzenem un parlieku optimismu par debilam macibu programam. Edited May 9, 2009 by 0xDEAD BEEF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipucis Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 Bija doma iet uz kuģu būvi par inženieri. Vēlviens variants ir aviācijas inženieris vai kautkas uz to pusi. Datorgrafiķis vai datordizainers arī man būtu piemērots, jo padodas matemātika, fizika, informātika, tehniskā grafika un zīmēšana/māklsa (esmu gājis mākslas skolā). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now