Jump to content
GIGN Forum

Izvēle

Lipucis
 Share

Recommended Posts

Tā kā šeit apgrozās mana vecuma cilvēki gribēju uzdot kādu jautājumu par profesijām. Drīz ( vēl gads :blink: ) jāsāk domāt, kur iet mācīties un par ko. Mani varianti ir diezgan populāri jauniešu vidu, tāpēc uz vienu darba vietu stāvēs 10 strādāt gribētāji. Varbūt varat ieteikt tādu profesiju vai novirzienu kādai profesijai ( :ermm: ), lai pēc viņas būtu pieprasījums, bet nebūtu piedāvājums, vajag kautko tādu ar ko daudz cilvēki nenodarbojas, bet kas citiem ir vajadzīgs. Pats nevaru neko tādu izdomāt. Esmu daudz un dikti skatījies, bet nekāda skaidrība ari nav radusies. Tādus darbus, kur 24/7 jāsēž pie pc es īsti negribētu, bet vsmz vecumdienās nebūs problēmas ar veselību. Ideālākais variants būtu, ja strādāšanu ar datoru var apvienot ar kautkādiem izbraucieniem or else. Emm un gribēju piebilst to, lai tas būtu aktuāli arī pēc 5 gadiem. Gadījumā, ja kāds jau nodarbojas ar kautko līdzīgu varētu pastāstīt kādi darba apstākļi un citas lietas. Tas itkā būtu viss. Paldies par ieteikumiem.

Es arī spetembrī aizgāju uz LU programmētājiem, pēc pusgada sapratu, ka tas nav priekš manis. Šogad stāšos pa jaunam. Kur? Vēl īsti nezinu, bet šādas tādas idejas ir. Pirms laika neteikšu, jo man tas parasti labi nebeidzās.

Nav nozīmes ko tu dari - ir nozīme tam kā tu to dari. Ar to es gribēju teikt, ka pusfabrikātu ir pilna dirsa visās profesijās un ja pieiesi tai lietai no sirds un patiks, tev darba netrūks.

Edited by el_Moerto

el_Moerto, pilnīga taisnība.

Domāju, ka PC un ar to saistītie servisi būs aktuāli vienmēr (ar izņēmumiem), vienīgais, ko nedrīkst aizmirst, ka šīs lietas attīstās ar ģeometriskās progresijas ātrumu un tev vienmēr jābūt ar zināšanām par svaigākajām lietām, nevis par tehniku, ko lietoja pirms kaut vai 5 gadiem.

Iniznieris vai kimikis vai matematika. Viss krutak ir apvienot vairakas nozares. Piemeram - makla + datorgrafika. Datori + kimija. Fizika + Datori.

Noteikti neej uiz ekonomiku, biznesa vadibu un tamlidzigiem sudiem (ja nu vienigi SSE).

Uz LU ari neej. Tur zems limenis izglitibai. Tik vien ka nosaukums.

BEefs

EDIT: Viss praatiigaak ir vienu gadu peec skolas beigsanas patuset apkart un varbut pameginat kaut kur pastradat vai kaut ka ta un tad varbut pec ta gada tev jau bus ari saprasana pasam par to, kur iet un ko darit. Jo pec skolas tu iznaksi ar sapuderetam smadzenem un parlieku optimismu par debilam macibu programam.

Edited by 0xDEAD BEEF

Bija doma iet uz kuģu būvi par inženieri. Vēlviens variants ir aviācijas inženieris vai kautkas uz to pusi. Datorgrafiķis vai datordizainers arī man būtu piemērots, jo padodas matemātika, fizika, informātika, tehniskā grafika un zīmēšana/māklsa (esmu gājis mākslas skolā).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...