Jump to content
GIGN Forum

Smēķēšanas Atmēšana


novijas
 Share

Recommended Posts

Pēc topika nosaukuma var jau mazliet spriest par to ko es gribu panākt. Pie velna, esmu nolēmis šo kaitīgo ieradumu atmest. Šķiet, ka man vairs tas nav vajadzīgs, jo mana dzīve vairs nav tik drausmīga kā agrāk. Esmu nosmēķējis jau 5.gadus zinu, ka tas nebūs viegli, bet pacentīšos lai tomēr tas izdodas. Naudu man tā mēsla dēļ ir apnicis mest ārā, tas laikam arī ir tāds iemesls. Kāpēc īsti rakstu šeit, vienkārši, vēlējos uzzināt kāda lietotāja pieredzi šajā lietā, kā īsti tas kādam ir izdevies? Protams, esmu mēģinājis 3 reizes, pirmās divas reizes šķiet, ka vairāk par divām dienām nebija, trešo reizi aizgāju diezgan tālu ? 2nedēļas, kaut kas tomēr nogāja greizi. Esmu izmēģinājis kožlenes, tie nu gan nepalīdzēja, vienkārši aizstāja cigareti, bet biju mazliet aizrāvies ar plāksteriem, tie gan man palīdzēja kādu laiku noturēties, bet diemžēl viņi izmaksāja pārāk daudz.

P.S. Es zinu, ka daži labi uzrakstīs, ka pietiek ar gribasspēku, šajā gadījuma diemžēl nē + man laikam lielākā daļa no draugiem pīpē, tāpēc tas arī ir kā šķērslis, bet ne tik grūti pārvarams.

EDIT: ā, aizmirsu piemīnēt, ka iespējams šāds topiks ir jau bijis, bet gribu uzzināt jaunākas ziņas or smth.

Edited by novijas
Link to comment
Share on other sites

Nu beidz, neticu, ka var gribēt atmest, bet nespēt to izdarīt tapēc, ka citi pīpē... tas jau ir tas pats, kas sākt pīpēt, īsti negribas, bet pīpē tāpēc, ka citi pīpē, ja Tu negribēsi vairs pīpēt, un būs labs iemesls pie kā pieturēties, Tu atmetīsi vienā spļāvienā.

Es pīpoju jau tā kā vairāk par 5 gadiem, bet kad es negribu pīpēt, es nepīpēju, varu nepīpēt arī 2.,3 un vairāk dienas vnk tāpēc, ka nav kur attiecīgajā vietā nopirkt, manu marku, tobiš zelta marļiku :) Es vai nu pīpēju savu marku, vai nepīpēju vispār, nu labu, šito varētu neattiecināt uz smaga dzēruma pakāpēm, tad ka tik dūms, bet tā esmu sevī iedzinis to, ka nevajag pīpēt pīpēšanas pēc, bet vajag pīpēt to kas patīk un garšo...

Īsāk, bez gribasspēka man šķiet nav iespējams atmest, ej pie kaut kādiem fucking pūšļotājiem`n`shit, mož palīdzēs :D

Link to comment
Share on other sites

Tad kad man nebija nauda, un bija kauns "striļīt" cigaretes atmetu uz mēnesi, bet atkal esmu atsācis.

Vienreiz atmetu kad biju ļoti slims,un ārā no mājas negāju, arī nepīpēju vairāk kā mēnesi.

Pats vēlos atmest,bet nau gribasspēks un pēc 3dienām gribās ievilkt dūmu.

Link to comment
Share on other sites

Same problem nesen bija.

bet man nostrādāja tīri tikai gribas spēks.

vienkārši mana metode bija sākt pīpēt vājākas cigaretes,un tad krietni samazināt to skaitu dienā.

Bet tam protams ir arī vajadzīgs vismaz gribasspēks.

Kopā nopīpēju 4 gadus,un praktiski pa pusotru mēnesi pīpēt vairs tiešām negribas.

Kādreiz jau noskrien garām doma uzvilkt kādu dūmu.

Bet gribasspēks stiprāks.!

Link to comment
Share on other sites

http://www.elektrocigarete.lv/lv_sakums.php

Dzirdēti ļoooti dažādi viedokļi.

Tak tie suudi nepalidzees, jo organismam ir atkariba no nikotina.

Ps ceru kads kko labu ieraxtis jo ar gribas atmest.

Atmetu uz pailgu laicinju 2ned vai pat menesis, bet pectam neiztureju, jo ja met, tad jamet ir ari draugiem ar kuriem tusee.

Link to comment
Share on other sites

sāc skriet krosu! sāksi atmes, jutīsi, ka vieglāk vari paskriet.

Muļķības, nav nekā labāka par aliņu pirms un cigareti pēc :DD .

Ārprāc jūs izklausaties pēc vārguļiem, es gribu, bet negribu, varētu, bet nevaru....cmooon

Ja negribi pīpēt, tad ir tik viens veids....TAD FOKIN NEPĪPĒ.

Bet ja tomēr esi tāds vārgulis pazvani palīdzības dienestiem (tel. ir uz cigarešu paciņām (lol nopērc paciņu lai atmestu)). Aizej pie ģimenes ārsta, aizej pie psihiatra....dabū veceni...da bļin pārej uz narkotikām, cmoon - pārcelies uz neapdzīvotu salu.

Link to comment
Share on other sites

es rudenī atmetu tikai tāpēc, ka sajutu tā vairs nevar. vai nu manas plaušas (tak 12 gadi kā nekā nopīpēti) vai atmešana. vienkārša izvēle.

smagākais ir pirmais mēnesis, atteikties "iet uzpīpēt" ar darba kolēģiem (socializācija) un neiet pīpēt, ja smagi dzer. ja vari šīs trīs lietas izturēt, problēmām ar "ai atkal atsāku" nevajadzētu būt.

Link to comment
Share on other sites

esmu dzirdējis no dažiem draugiem to, ka skriešana palīdz - skrienot negribas pīpēt.. bet vari pamēģināt pāriet no cigretēm uz kafiju vai energy drinkiem, kur ir kofeīns. tas mazinās izsalkumu pēc cigaretēm. bet nevajag arī pārspīlēt. sākumā protams būs gan kafija, gan arī nedaudz cigaretes - vājākas un retāk lietotas.

bet tomēr, ja jau tu teici, ka tev plāksteri palīdzēja, tad mēģini tos. labāk iztērēt 20 Ls tgd nekā visu mūžu tādu naudu mēnesī nolikt uz cigaretēm.

vēl viena izeja - vari sapirkties daudz daudz daudz riekstiņu un viņus vislaik grauzt. vismaz nevajadzēs cigaretes. galvenais riekstiņus likt mutē pa vienam - imitējot roku darbību smēķējot :D :D :D

aar4ijs

Edited by aar4ijs
Link to comment
Share on other sites

Man ar bija uzmākušās domas atmest, bet tad parādijās bodē Tabakas sēklas, tagad pīpēdams gaidīšu rudeni un tīšu pats, vismaz lētāk būs

A ja par tēmu neviens ārsts un nekas tev nepalīdzēs ja nu vienīgi izkrāps naudu stāstot lietas kuras tu jau sen zini. Nevar būt ka nepietiek ar gribasspēku, ar to ir jāpietiek, ja nepietiek tad jau nu...

Link to comment
Share on other sites

Es domaaju labaakais variants ir tas ko saciija woxen! Pamazaam samazini cigareshu skaitu, bet svariigi kaut kur pierakstiit vai kaut kaa grafiku uztaisiit cik ilgi tu dienaa piipeesi 2 cik ilgi 1 cigareti, tas tev gan pasham jaaizdomaa, jo shitaa strateegjija nedarbojas tikai viena iemesla deelj - tu aizmirsti cik tev cigaretes jaapiipee shajaa dienaa!

Taakaa es nekad neesmu veeleejies atmest un nesu meegjinaajis es nevaru tik adekvaati spriest par tiem aptiekaa nopeerkamajiem liidzekljiem, bet es zinu viens bija kuru izsniedz tikai ar recepti un maksaa vinsh kaut kaadi paaris simts lati! Tas ir tableshu kurss kursh jaaidzer un tanii laikaa, taas tabletes kaut ko smadzenees izdara ar to dalja kas prasa nikotiinu. Tas tev jaaiet prasiit pie aarsta, bet taa zaales esot patieshaam iedarbiigas! + tu veel reekjinies ar to pikji ko esi izmetis un liidz ar to buus gruutaak uzsaakt smeekjeet atkal!

+ Tanii elektriskajaa cigareetee ja nemalods bija kaut kads nikotiins vai kaut kaada sliktaa drenja, lai tu tomeer justos nedaudz labaak kad vinju piipee!

Link to comment
Share on other sites

:DD .

Ārprāc jūs izklausaties pēc vārguļiem, es gribu, bet negribu, varētu, bet nevaru....cmooon

Ja negribi pīpēt, tad ir tik viens veids....TAD FOKIN NEPĪPĒ.

Bet ja tomēr esi tāds vārgulis pazvani palīdzības dienestiem (tel. ir uz cigarešu paciņām (lol nopērc paciņu lai atmestu)). Aizej pie ģimenes ārsta, aizej pie psihiatra....dabū veceni...da bļin pārej uz narkotikām, cmoon - pārcelies uz neapdzīvotu salu.

Šis ir vienīgais ko šeit ir vērts izlasīt un ņemt tiešām par pilniem 100% :D

Esmu ar Tevi :D

Link to comment
Share on other sites

Iedzerot energij dzerienu vai izdzerot kafiju 1mais ko gribas ir uzpipat :) Taa kaa nez,man tas ir reals kaa stimulators :)) Atmest smekjeshanu varetu nozimeet,ka tu pienjemsies svaraa pa 10kg,jo taa vietaa lai uzpipatu tev gribesies un naksies kaut ko vnm iekost/uzkost!

Link to comment
Share on other sites

Elektroniskajai cigaretei ir dūmi? Ja tur tikai lampiņa galā spīd, tad tik pat labi var zelēt maza izmēra lukturīti :D

jā krč tur kaut kāds tvaiks ir pīpējot, bet nu tāpat, nav tā efekta, ka esi nopīpējis cigareti, viņu jau mūžīgi var vilkt.

Nez, es atmetu ļoti vienkārši, vienu rītu pamodos un draudzene izmeta visas cigaretes pa balkonu un pateica, ka tā būs vienmēr, ja atradīs cigaretes, nu jā, tā nu es nepīpēju, pats atmest nevarēju, tā uz pāris nedēļām, bet vienmēr atsāku, tagad jau kādu laiku nepīpēju, ok pa wīkendiem ar draugiem 1-2 cigaretes maksimums,ne vairāk.

Ikdienā daudz dzeru sulas cigarešu vietā, izlienam ar draugiem ārā, ir tas pieradums, ka kopīgi uzpīpējam, tā vietā tagad dzeru sulu :D

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

bļa daudz teksta ko lasīt. kr4. ja vēl nebij tad vienkārši:

dabūn draudzeni, kas tev normāli štromij tev par pīpešanu.

bļin un kā saprast? "ir gribasspēks, bet ar to nepietiks" ja ir gribasspēks, tad atmetisi, nevis ir, bet neatmetīsi..hvz, kas pa sūdu tev ir, bet tas noteikti nav gribasspēks.

Link to comment
Share on other sites

"Dabū draudzeni, kura tevi štromīs par cigaretēm."

WTF BĻAD, moš noīrē omīti, kas štromīs ne tikai par cigaretēm, bet arī par meitenēm? Tad drīzāk pasaki mammai vai tētim, ka tu esi pīpējis šodien un viņi tev iepiš (ziedojies, jo tev ir gribasspēks) ar slotaskātu pa seju! Ja tu dabūsi sev meiteni šāda iemesla dēļ, tad tev uz to meiču būs pilnīgi pajāt, pīpēsi tālāk. Tikai, ja mīlēsi un respektēsi to meiču, tad varbūt paķlausies viņas vēlmei - lai tu nepīpē. Bet es tādām huiņām vairs neļaujos pēc pieredzes. :)

Par pieņemšanos svarā pēc pīpēšanas atmešanas. M-u-ļ-ķ-ī-b-a-s, uzturi aktīvu dzīvesveidu un ar svaru nebūs problēmas.

Man ir iznācis pirms tam mest nost kādas 3 reizes, visas fail'ed. Tagad nepīpēju jau gandrīz divus mēnešus. Un zini kā es atmetu? Īstenībā mani ilgi tirdīja domas par atmešanu dažādu iemeslu dēļ (1kārt, man ir astma;2kārt man ir ļoti aktīvs dzīvesveids, 3kārt, aiziet daudz naudas, 4kārt, draugi, ar kuriem es satiekos diendienā vairs nepīpē, tāpēc besij situācijas, kad es viens pats kuriju un pārējiem mani jāgaida vai tml.), bet vienu nakti, atnākot no forša tusiņa, man galvā vienkārši radās doma, es nahren vairs nepīpēšu un viss. Vienkārši - trekns "NĒ" cigaretēm visās dzīves situācijās. Te lomu spēlē mazāk gribasspēks, kā cilvēka raksturs, mana ietiepība un principialitāte neļauj man pīpēt, jo esmu pats sev apsolījis, ka es vairs nepīpēšu cigaretes (ūdenspīpe pirmajā nedēļā bija laba alternatīva, bet tai es ar' metu mieru ikdienā). Kaut gan viena reize bija, kad es uzpīpēju, pirms aptuveni mēneša, kad biju izdzēris pāris Džonus, gribējās sajust, kas nu būs, kā es jutīšos, vai gribēsies vēl utt. Bet nē, man vispār negribējās, es izpīpēju to cigaretu, nometu zemē, un sapratu, ka tas man nav vajadzīgs dzīvē.

Mēģini norūdīt savu raksturu kādā citā veidā (mosties piecos no rīta katru (ok, pēc tusiņiem un brīvdienās nē :) ) rītu un skrien pa pus stundai, vēlāk gribēsies skriet stundu un vairāk. Pēcāk parādīsi raksturu cigaretēm. Ne vienmēr visu var izdarīt uzreiz.

Vispār, man pirmās divas nedēļas bija ļoti mainīgs garastāvoklis, es varēju vienā brīdī būt pārlaimīgs, citā uzbļaut uz kāda pilnīgi neparko. Kad es to pats apzinājos, stājos cīņā ar sevi un mēģināju kontrolēt savas spontānās darbības ar prātu nevis emociju uzplūdiem.

Tagad par cigaretēm ļoti reti kad atceros, kaut arī dažreiz gribas atcerēties kā tas bija.

Vecīt, tev sanāks! Vajag tikai nostādīt sev mērķi.

Link to comment
Share on other sites

rusty ? ļoti vienkārši, pēdēja laika man šīs kaitīgais ieradums bija vēl vairāk iesēdies, sāku nereāli pipot, bet tagad esmu nolēmis atmest, un tiešām arī gribās. Bet tas kārdinājums ir pārāk liels iekša manī, tāpēc ir tā, ka nepietiek. Protams, dažiem ir tā, ka pietiek, manā gadījumā tā nav.

Man ir draudzene jau kādu laiciņu, problēma tāda, ka viņai pret to nav iebildumu, tā teikt, patīku tāds kāds esmu, ar visiem šiem kaitīgajiem ieradumiem, bet tā kā es gribu būt nedaudz kārtīgāks/labāks pats izdomāju atmest.

Anyway šodien pārgāju uz vieglākām cigaretēm un nedaudz skaitu samazināju.

Link to comment
Share on other sites

:) Taa kaa nez,man tas ir reals kaa stimulators :)) Atmest smekjeshanu varetu nozimeet,ka tu pienjemsies svaraa pa 10kg,jo taa vietaa lai uzpipatu tev gribesies un naksies kaut ko vnm iekost/uzkost!

nu es jau teicu, ka sākumā būs jādzer kafija, gan arī jāpapīpē, bet lai atmestu, jāpāriet pie kāda cita ieraduma. kaut vai pie tām pašām semenēm.. galvenais, kad gribas smēķēt, kko darīt lietas tajā laikā.

aar4ijs

Link to comment
Share on other sites

labāk lai smēķē,nekā piedrazo visus stūrus ar tām 'semočkām' ;)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...