Jump to content
GIGN Forum

Ieroči


DeteCtiV
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Tātad - ir vēlme iegādāties dažus no Ķīnas senajiem ieročiem - nunčakus, wušu, sai un katanu. Vislielākā interese ir par katanu. Daži no ieročiem jau ir tā kā piemeklēti, daži vēl jāpiemeklē. Bet jautājums sekojošs - kā ir ar šo ieroču ievešanu Latvijā? Draugs pasūtīja šurikenus - it kā piegādes laiks jau pagājis, bet vēl nav atnākuši. Vai tam ir nepieciešama kāda atļauja? Kā ir ar neuzasinātiem ieročiem (uz nončakiem tas neattiecas)? Bija doma arī par loka iegādi (ne jau medību loks). Varbūt kāds zin, vai Latvijā ir iespējams iegādāties kādu no šiem ieročiem? Ja jā, tad kur?

Link to comment
Share on other sites

nezinu kā ir ar šiem ieročiem, bet zinu, ka iegādāties ieročus ārzemēs ir diez gan sarežģīti. pāris gadus atpakaļ mans sencis izdomāja Krievijā iegādāties ieroci medībām. tad tur liela ķēpa bija ar policiju un vēstniecību, bet beigās viss bija kārtībā. ieteiktu tev vispirms noskaidrot, kas nepieciešams, lai tādus ieročus varētu iegādāties un glabāt Latvijā, un kas nepieciešams, la iegādātos Ķīnā. bet lieku pa visam mazas cerības, ka tev izdosies saņemt ieročus pa pastu.

Link to comment
Share on other sites

Ar nunčakiem un wušu teorētiski problēmām nevajadzētu būt, jo nekas diži bīstams jau tas nav, bet ļoti šaubos par sai un katanu. Cik nu varēju atrast, tad:

Fiziskajai personai, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, ir tiesības:

1) iegādāties, glabāt un pārvadāt aukstos ieročus, mazas enerģijas pneimatiskos ieročus un to munīciju;

Pašam ir 17, bet nu ar brāli jau sarunāt var vienmēr. Tas nu būtu par iegādi, bet gribu uzzināt, vai nebūs problēmu tieši ar ievešanu. Reāli, pasts man ir vienīgā iespēja. Cik zinu, tad pārdevējam ir jābūt eksporta atļaujai.

Un vispār, bija doma arī iegādāties loku :ermm: .

Link to comment
Share on other sites

Viņus nevar vienkārši iepakot ar marķējumu "nažu komplekts"? :muahaha:

Nu labi, šodien sāku interesēties, zvanīju uz 1188, pāradresēja uz kaut kādu tur muitas nodaļu, kur saņēmu atbildi "Tas nav īsti mūsu ziņā, es jums iedošu numuriņu, kur varētu atbildēt uz Jūsu jautājumu". Nu ok, zvanīju tur, scenārijs kr4 tāds pats - atkal jauns numuriņš. Šādi visas dienas garumā pa brīvajiem brīžiem zvanīju, pagaidām esmu pasūtīts tālāk (tiešā nozīmē) 6 reizes. Pēdējais, ko dabūju ir Valsts policijas licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas numurs, kurš laikam pēc 17:00 neatbild. Ehh, ceru, ka rīt veiksies labāk :ermm: .

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...