ANALGINS Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 vai kads varetu nedaudz apstastit ka darbojas mail serveri ? zinu to ka tie lieto smtp pop3 protokolus, gugleju kur novilkt mail serveri, bet atradu softus kas vainu ir lidzigi outlook vai arii tadi kas ir pastarpinati un kuriem japiesledzas ar autluku.. un nekadigi nevaru atrast serveri ar web interfeisu parcik doma tuvaka vai talaka nakotne njemt domenu un taisit serveri (nejau kontras ) tad saku laicigi petit lietas kas kur un ka.. kaa tas notiekas uz linux ? freeBSD vai slackware ? (os kuri padomaa) varbutas ir kas cits par ko vel man vaidzetu sakt intereseties ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 (edited) Ar linux kā parasti nav problēmu - postfix + sendmail. Lietojam smtp un imap (pop3 ir pagātne) + filtri, antivirus, utt. Web interfeisam lietojam kādu maksas/bezmaksas klientu (pagaidām turos pie RoundCube, nelieli gļuki ar čarsetu). EDIT: Šeit var pasmelties gudrības. Edited January 23, 2009 by X ID Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANALGINS Posted January 23, 2009 Author Report Share Posted January 23, 2009 un uz win nekas tads nav pieejams vaine ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Mail serveri var uzlikt arī uz Windows, ar to gan nekad nācies ņemties. Vispār Windows es vienmēr esmu uzskatījis un uzskatīšu par desktop datora OS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANALGINS Posted January 23, 2009 Author Report Share Posted January 23, 2009 parcik win's smird un tas ta tiesam ir, tad pienjemu ka tas ir fiziski iespejams, bet cik esmu meklejis tad viss ko piedava ir balsitts uz outlook, jo amerikanji ta skjiet to vien lieto... un visi softi ir veidoti tiem... kadus 5/6 veidus esmu izprovejis un nekas neatgadina kartigu mail serveri kas isteniba ir labi, un piespiedis mani kustinat talak savas ieceres par serveri paldies par uzmanibu, un uz redzesanos mana nakamaja posta XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
naziic Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Nedaudz offtopikā, bet X ID kaut kad pirms pus gada mēģināju uz mājas servera ( gentoo ) uzcept mail serveri. Problēma bija, ka kaut vai caur telnetu uz inboxu vēstule aizgāja, bet gmail'u nē, tas vienkārši dēļ manas pretīgās dinamiskās ip, kurai google drošvien neuzticās? Vai arī tas ir sendmaila konfigs ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANALGINS Posted January 23, 2009 Author Report Share Posted January 23, 2009 cik paspeju salasities tad taa lieta saistita ar domeniem, jo citi serveri to var uzskatit par smanu utt.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
*jancis38* Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 E-pastu izsūtīšanai arī obligāti ir vajadzīgs kāds mail serveris? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANALGINS Posted January 24, 2009 Author Report Share Posted January 24, 2009 cik es uzinaju un sapratu, tie serveri nodroshina sanjemsanu un sutisanu, parejo caur php un mysql varot izdarit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X ID Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Ir tāda lieta kā spama filtri, kas čeko vai e-pasta adrese, no kuras sūtīts mail's, vispār eksistē. Ja adrese neeksistē, tad tas ir spams. Vēl ir arī tāda lieta, ko sauc par header'iem, ja tie būs līki (nepilnīgi), tad arī mail's netiks pieņemts. Runājot par inbox.lv - tas, šķiet, laiž iekšā pilnīgi visu (: Nezinu kā ar maksas klientiem, bet bezmaksas variantā tā tas ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now