Jump to content
GIGN Forum

Asus Motherboard


Dzii
 Share

Recommended Posts

iespējams nav īstā vieta, bet var pamēģināt, gribu savai mātenei uztaisīt bios update, jo pie win xp instalācijas neuzrāda cieto disku,mana konkrētā mātnene ir ASUS A8V-E DELUXE, nekad to neesmu darijis tapēc arī prasu kā to izdarīt pareizi un vel lūgums pēc linka kur tas update ir, vel varu pateikt, ka pc ir tīrs un windowsa nav, pa ausu galam esmu dzirdējis, ka to caur disketi updato, bet neesmu īsti pārliecināts.

ja varat iemetat linku, kur šai mātenei ir sata draivers, jo es it kā no asus lapas novilku, bet ar to draiveri viņš cieto tāpat neņem pretī pie win instalācijas (cietais ir seagate barracuda).

Link to comment
Share on other sites

rakņājos pa netu un atradu, ka lai vispār uzrādītu HDD vajag pareizos sata driverus, jo ir it kā atšķirība 64bit xp utt., kā ta vispāt noteikt kāds xp man diskā? <- to lasot man likās tomēr, ka tas ir šits.

n0r3k hmm vaitad ierakstītā diskā iespējams kaut ko vel iešūt? :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, es tur SATA draiverus neatradu, tikai RAID.

Man šķiet, ka ar disketi Tev nekas nesanāca tapēc, ka pašam cietajam jumperi ne tā saslēgti. Vai arī mātesplate atbalsta tikai SATA150, a cietais ir SATA300, ne ?

ASUS mājaslapā par storage nekas nav teikts - pilnīgs tukšums.

Link to comment
Share on other sites

bump znatokiem

http://www.softwarepatch.com/utilities/via-sata.html

atradu it kā, nu tad tā, kā lai izveido disketi ar tiem draiveriem, jo vnk visu iemeto't flopijā nekā nebūs, citiem draiveriem redzēju maģisko ikonu makediskete.exe, bet šitiem nav, vai tiešām tas būs setup.exe šinī gadijumā? nu katrā gadijumā ar šo package gribu pamēģināt, jo te dažiem palīdzēja http://datuve.lv/raksts/1715/ .

oj nu man bija gandrīz identiska mātene, bet tā nosvila un uz tās viss bija ok, domāju, ka ir minimāla iespēja, ka HDD ar mainboard nesader.

Edited by Dzii
Link to comment
Share on other sites

da es zinu tak, bet tu gribi teikt, ka vienkarši dragojot tos failus disketē viss aizies? :lol: ir lieki teikt, ka fails ir 10mb, bet flopiks 1.44mb :muahaha:

n0r3k nevar apskatīt to failu? jo es darbā nevar palaist, man te pc ar ierobežojumiem un tomēr uzlaužot + izmēģinot dabūšu pa ausīm =[

Edited by Dzii
Link to comment
Share on other sites

par cik man AMD64 tad tur ir maģiska mapīte amd64, kur ir iekšā visi 3 tevis pieminētie faili, dragot disketē un viņš viņus nolasīs pie instalācijas?

ak jā, cik zinu RAID ir, lai varētu pieslēgt vel papildus HDD, am i right?

Edited by Dzii
Link to comment
Share on other sites

Nu, teorētiski tā tam vajadzētu būt. Mēģinājis neesmu.

RAID ir domāts, lai saslēgtu vairākus cietos kopā. RAID`am ir vairāki līmeņi :

RAID0 no diviem diskiem uztaisa vienu summējot abus kopā.

RAID1 no diviem vai vairāk identiskiem HDD uztaisa arī vienu, bet darbojas kā spogulis. Ja ir divi vai vairāki 60gb HDD, tad uz visiem glabāsies identiski faili, identiski izvietoti, bet cieto uzrādīs kā vienu 60gb. Gadījumā, ja viens nosprāgst, tad uz pārējiem visi dati paliek kā kopijas. Nu tas ir vairāk drošības nolūkiem, nopietniem datu serveriem, kuros informācija ir patiešām svarīga.

Pārējos izmanto mazāk, bet izmanto - tajos informācija ir sarežģītāk izvietota. 4-os, 5-os cietajos diskos.

RAID2, RAID3, RAID4, RAID5, RAID6, bet tas tā.

Link to comment
Share on other sites

Negribu samelot, bet man ir taada pati maates plate.. Tev noteikti naaca arii asus disks liidz, kuraa jau ir iekshaa tie draiveri + vinju var palaist bez windowsa.. Satu it kaa vinjam ir jaatpaziist, bet man neatpazina.. iemetu disku ieinsteleeju draiverus un viss aizgaaja.. jumperi sata diskiem neesot vaidziigi, bet vari vienu iespraust 2 slotaa no kreisaas puses, var buut tev tas paliidzees

edited: sameloju :whistling: man ir Asus A8N5X

Edited by Teddy
Link to comment
Share on other sites

Rezervers kopiju veidošanas ? Saistība ir, bet neprecīzi.

Bankās vai ūberfirmās ? Muļķības. Jebkurš normāls sisadmins saprot, ka ir jāveido RAID, neatkarīgi no nodarbināto cilvēku skaita firmā. Esmu kādreiz instalējis linux failserveri ar RAID1 firmai, kurā strādā 6 cilvēki.

Viss atkarīgs no tā, cik lietotājam svarīgi ir faili. Ja man būtu svarīgi visi tie šiti, kas man stāv uz kompja, es sev mājās arī uztaisītu RAID`u, tikai mans dokumentu apjoms nav tik liels, lai tie nevarētu glabāties flash`ā vai kaut kur e-pasta adresē.

Link to comment
Share on other sites

tas visu veido tikai lielākas izmaksas, ja normāli strādā tad ir saprotams ka vajag izstrādāt plānu ar pietiekoši mazām izmaksām un ļoti labu darba ražīgumu, priekš parastām firmām ir ļoti daudzi labi alternatīvi risinājumi kopiju veidošanai bez raid tehnoloģijas, un lētas !!!

Link to comment
Share on other sites

RAID vairs neko nemaksā, jo linuxā ir iekļauts software RAID un tagad arī normālai mātesplatei ir RAID atbalsts. Nav vairs jāpērk kontrolieri. Un kādas gan var būt izmaksas. Tikai tik, cik maksā tāds pats cietais. Un maksa ir vienreizēja. Man domāt, ka jebkura firma atļausies iztērēt papildus 100ls cietnim, nekā padirsīs vairāku mēnešu vai pat gadu darbu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

SP 2 kačāšanas vietā, vari pamēģināt datoram sekojošo (mēģināšu minēt biežāk sastopamās BIOSa sadaļas):

1. ieiet BIOSā;

2. izvēlēties tālāk Advanced/Advanced chipset/Integrated peripherals;

3. tālāk kādā no tām sadaļām jāatrod ATA Control Mode/SATA Mode vai atkal ko līdzīgu, pie kā būs uzstādīts Enchanced, ko var nomainīt uz Compatible/Combined;

4. pēc restarta win instalācijai vajadzētu redzēt cieto disku

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...