Jump to content
GIGN Forum

Viegls Jautaajums

xe4.pr0o!11!
 Share

Recommended Posts

nu, jāatzīst, ka izcili stulbs jautājums.

tātad iedomājies, ka tu esi filmu izdevēju vietā, tavs mērķis ir pavisam vienkāršs - profit maximization. tātad tev ir izdevīgi ar to pašu produktu pelnīt, cik vien daudz iespējams. tātad vislabākais variants ir pārdot to pašu produktu (proti, filmu) vairākas reizes. pirmo reizi - kino, otro reizi izdot kā dvd un tad tikai trešo reizi rādīt pa televīzoru. protams, ir saprotams, ka viņiem ir izdevīgi pagarināt etapus starp katru fāzi. nav jēgas pārdot filmu dvd, ja ir zināms, ka nākamo nedēļu jau to pašu filmu varēs pa brīvi noskatīties pa televīzoru. tātad viņiem ir izdevīgi, lai periods starp šiem etapiem būtu liels, un, ja arī kāda televīzijas programma grib dabūt to filmu ātrāk, viņiem ir jāmaksā attiecīgi lielāka naudas summa par to filmu, jo tas nav īsti izdevīgi izdevējiem, jo attiecīgi dvd pērk mazāk, jo citi skatās vienkārši pa televīzoru to pašu filmu. un saprotams, ka parastie televīzijas raidkanāli kā lnt, tv3 etc nepelna tik daudz naudas, lai varētu atļauties pirkt tādas filmas (kā arī ir jāatzīst, ka es apbrīnoju, cik ātri viņi dabū iekšā jaunas filmas, turpretīm bagātie vācu kanāli tādas filmas kā latvijā dažreiz rāda, rāda kādu gadu vai divus gadus tikai vēlāk, apšaubu, ka tur viss notiek legāli latvijas kanālos). bet turpretīm ir tādi kanāli, par kuru skatīšanos ir jāmaksā (pay per view), kuriem attiecīgi ir lielāki ienākumi (abonēšanas maksas dēļ) un tādēļ viņi var atļauties (un viņiem vajag, jo par to maksā cilvēki naudu) pirkt labākas filmas. un lnt un tv3 acīmredzami tādi nav.

es ceru, ka ir kaut cik saprotami :)

Čalim loģikas pilnīgi nekādas. Filmēšanas grupas uzņem lielbudžeta filmas, tērē resursus, spridzina mājas/mašīnas, lai par brīvu to varētu skatīties pa TV :D Un kā tad viņiem tas diez atmaksājās. Mēs nedzīvojam pasakās. Tapēc ir kino un dvd un vhs un vēl visādi formāti, kas šos izdevumus sedz un nes vēl lielākus ienākumus.

Vēl .. lai kino/dvd izšķirtspēju dabūtu uz TV, ir diez gan jānopūlas, lai sagrieztu katru freimu. kino/dvd ekrāns ir widescreen 16:9, toties TV ir tikai 4:3

Nevar nahaļavu nogriet no abām pusēm pa drusciņai, jo tad var gadīties tā, ka personāžu, kurš ir ielikts maliņā, nemaz neredz. Kā arī ir jāietilpst filmai atvēlētajā laikā. Domā, filmas pa TV rāda pilnā garumā ? :D Kādreiz vismaz tā nebija. Tagad neesmu tam pievērsis īpaši lielu vērību. Nemaz nerunājot par rādīšanas laika saskaņošanu ar filmas veidotājiem. Googlee 100% ir atrodama informācija par to, kā filmas nonāk tv ekrānos, tikai pēc Taviem tekstiem spriežot, esi vēl ar pienu uz lūpām, lai spētu ko tādu atrast. Es jau gaidu, kā Tu mani nosauksi, ja jau Tevi kāds nebūs paspējis atvaļināt. Zb jau rakstīt punkts

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...