Jump to content
GIGN Forum

Snowbording


Chiky
 Share

Recommended Posts

Sveiki džeki gribēju Jums pavaicāt par SNOWBORDU tb šodien ar draugu 1x reizi bijam snowot uz žagarkalnu un man tur iedeva kautkādu debiilu dēli kurš bija man ļoti smags un gandriz tik pat liels kā es es esmu 174 cm garš un dēli man iedeva ja nemaldos 170cm + viņš nebija elastīgs cik skatijos parējiem snowotājiem viņiem bija samēra elastīgi.. nu vopšem gribēju jums pavaicāt par SNOWBORDU

Kādam jābut snowam lai ar viņu vareetu normāli snowot

Smagam: Jā/nē

Elastiigam: Daudz/maz/nē

Vai vajaga būt tādam kā vidu ielocītam : Jā/Nē

Cik garu man viņu vajadzētu:

Un kādu firmu Jūs man ieteiktu:

Būšu ļoti pateicīgs par vel noderīgu informāciju....

P.S man sāp visas maliņas , bet snowbording rullē kautvai es braucu 1x

Link to comment
Share on other sites

"Jauniešu iecienītie sniega dēļi

Sniega dēļi līdzīgi kā kalnu slēpes tiek iedalīti līmeņos atbilstoši pieredzei. Tādēļ iesācējiem jāizvēlas sniega dēlis un zābaki no mīkstāka, savukārt pieredzējušiem snoveriem ? no cietāka materiāla. Edijs Pālens pastāsta, ka profesionālais sniega dēlis pārsvarā ir roku darbs, savukārt vienkāršāks dēlis ? rūpnīcas ražojums.

Pērkot sniegadēļus, iepriekš jāzina, kādam mērķim tos izmantos. Tie tiek īpaši ražoti attiecīgam izmantošanas veidam ? slalomam, mogulam (braukšanai pa reljefainu nogāzi), lēkāšanai pa rampām. Līdz ar to atšķiras izmēri. Platāki dēļi domāti braukšanai pa vietām ar biezāku sniegu. Savukārt ar plānāku, līdz ar to vieglāku dēli ir ērtāk lēkāt pa rampām. Edgars Karlsons gan piebilst, ka iemācīties profesionāli izmantot sniega dēli ir krietni sarežģītāk nekā kalnu slēpes, tāpēc sniega dēļus visvairāk iecienījuši jauni cilvēki. Viņš novērojis, ka tie, kuri izbaudījuši sniega dēļa sniegtās iespējas, pie slēpēm vairs neatgriežas.

Izvēloties sniega dēli, papildus tā izmantošanas veidam jāievēro arī citi nosacījumi. Garumam jābūt snovotājam līdz zodam, bet nedrīkst aizmirst par svara atbilstību izvēlētājam garumam.

Edgars Karlsons akcentē, ka, iegādājoties dēli, nepieciešams sekot līdzi arī tam, lai zābaki būtu tikpat mīksti kā pats dēlis. Nepareizi izvēlēta kombinācija nereti ir iemesls biežākiem kritieniem. Zābaku pircēji nereti taujā pēc lielākiem izmēriem, jo pārdevēju piedāvātie viņiem šķiet par maziem. Taču pie šīs sajūtas jāpierod, jo ar lielāka izmēra zābakiem sniega dēlis būs grūtāk vadāms.

Sniegadēļi maksā aptuveni tikpat, cik slaloma slēpes (100 ? 500 lati). Stiprinājumi un zābaki ? no 50 līdz 250 latiem."

firmas atļāvos te neizklāstīt. neiesaku nodarboties ar šo izklaidi tādam kā tu.

Link to comment
Share on other sites

ŠEIT :)

Nedomāju ka internetā Tev kāds labi izstāstīs kāds tev būtu vajadzīgs.

Vajag iet uz veikalu un parunāt ar pārdevējiem. (Ne jau kkādiem ELKORIEM jāiet)

Uz veikaliem, kuri saprot paši kko no tā.

Es ar vienreiz esmu braucis, pašam patika, arī visas maliņas sāpēja.

Smagam: Kā kurš dēlis

Elastiigam: Daudzmaz

Vai vajaga būt tādam kā vidu ielocītam : Nē

Cik garu man viņu vajadzētu: Nezinu. Konsultējies veikalā

Un kādu firmu Jūs man ieteiktu: STEPCHILD

Link to comment
Share on other sites

man pašam bijuši (ir) divi dēļi. pirmais (kas ir diezgan mīksts) bij man līdz zodam. tagadējais beidzas ~ kakla vidū un ir ciets. nu tagadējais skaitās freestyle dēlis, kuram abi gali vienādi. citām markām atšķirās.

kas tur rakstija - da šū! latvijā nav slavoma dēļi? vnk atbildēšu bes piezīmēm - ir. un daudz. vnk mums nav sakarīgas slavoma trases.

bet kopsavilkumā - pilnīgi pohuj sākumā ko tev tur iedod, ja tu īrē dēli. ja grasies pirkt, tad vēl padomā un konsūltējies ar pārdevēju, bet savādāk piekāst to...

Link to comment
Share on other sites

Tu laikam domaji SPEKS nevis Pekas vai ar ko tu domaji

ne tas deelis ir tiesham smags nu es dodu aptuveni 8-10kg +/-

speeks man ir pietiekoshi bet pec paris stundam kad speka nau tad liekas vsp ka tona shodien pa zagarkalnu es nomochiju 5stundas un teikshu kaa ir bija reali daudz maucos jo ka neka bija 1 reize un patika pat loti par spiiti zilumiem sastiepumiem un dazam nenoziimigam traumam pats nerealakais ka es ar to sniegu sagriezos asiņoja kreisa roka jo biju aizmirsi cimdus kurus es tur pat uz vietas nopirku un es braukshu atkal nakosh 6dien kas ir 26.janvaari maybee kads no gign kurus es daudzmas paziistu ari gribees atvilkties

Apsveicu rusty 888 posti nice :D

Edited by Chiky
Link to comment
Share on other sites

Nu shas es tev pastaastishu par spiiti ka shodien bija +3 gradi un lija lietus man bija piniigi taa teikt po.... bet tas bija to veerts laiks pavadiits vnk ideali kautvai ar 1 draugu bet bija pasakaini peedeejas 2 stundas bija viss forshakas kad iemaacijos kontroleed daudz maz snovu un saaku laiztie leja pa ZAGARKALNU 1 taa sajuuta bija pasakaina + vel tietus beizas runaajot par izmaksam

persoonigi es shodien izteereju 28 ls

Snowborda komplekts uz 5h : 9.50

Pacekajs uz 5h : 9.00ls

Kombinzons : 1ls uz visu laiku

+ es majas aizmirsu cimdus un naacas tos nopirkt uz vietas kas izmaksaaja 10ls kurus tur pat jau sapleesu taa teikt tikai priesh vienas reizes majas tagad zaavejas uz radiatoriem :)

Ja tev gribas par cenaam uzinat vairaak tad www.zagarkalns.lv

Tici man nenozeelo lai ari kaadi butu laika apstaakli jo tauta tur bija sameera daudz priesh tik sliktiem laika apstaakliem !!!

Link to comment
Share on other sites

Smagam: Nee, deelis tev noteikti likaas smags, jo bija metaala stiprinaajumi.

Vai vajaga būt tādam kā vidu ielocītam :Nē

Cik garu man viņu vajadzētu: liidz zodam, jo iisaaks deelis jo vieglaak braukt

Un kādu firmu Jūs man ieteiktu: Burton,Head,RS un daudzas citas

taapat kaa rustyam ir 2 deelji, viens cietaaks, viens miikstaaks, teikshu taa - man labaak patika leekaat ar miikstaaku deeli, nezinu kapeec.. peec peedeejaa brauciena uz zhagarkalna buushu laikam ne tikai galvu sasitis, bet arii laikam ribu ielauzis :khehehe: (tas ir jaamaak)

Ja peerc deeli, nepeerc uzreiz jaunu, jo vinji maksaa daargi un vienmeeer vari izdomaat ka negribeesi vairaak braukt. Iesaku tev aiziet uz Motosports pie meebelju nama, tur paardod lietotus deeljus par tiiri sapraatiigu cenu ar visiem stiprinaajumiem.

Jaunu deeli vari saak skatiities no 140ls++

Stiprinaajumus: emmm, atkariibaa kaadus gribi. Plastmasas vienmeer maksaas leetaak un pastaavees iespeeja vinjus aatraak sapist..

Zaabaki: Skaties ko vari atljauties..

Braucu ar vecajiem labajiem Ride zabaakiem, negribas no vinjiem shkjirties, bet naaksies un naakamo sezonu njemt jaunus :cry:

Edited by Teddy
Link to comment
Share on other sites

man vel leekashana un slaidoshana ir sameera patals prieks jo vel nneesu iemaacijies parvaldiit deli ja nu labi uz kadiem 30 % kad buus sasniekti 100% un vairaak tad varees saakt lekat !!!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...