0xDEAD BEEF Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Karoče problēma sekojoša. Vēlos zināt, kā man jaizgriež papīra lapa, lai to varētu salocīt par konusu. Nu... patiesībā tas būtu vienkārši bez papildu nosacījuma - konusu lenķī (alfa) šķeļ plakne. Skaidrs, ka tur veidojas kaut kāda elipse uz tā konusa (ja šo izritina), bet nenāk prātā, kā to elipsi pareizi izrēķināt. Kur ir jamās centrs ... Ceru uz viedajiem prātiem! Thnx, Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 ēm. es iebraukšu nelielā oftopikā. man vnk interesē kautkas saistīts ar mācībām. teiksim tā. uz to laiku, kad es pabeigšu 12 klasi es arī rokā saņemu diplomu par augstskolas beigšanu. kāda ir situācija latvijā tagat ar augstskolām? cik ļoti tas varētu palielināt izredzes iestāties kādā prestižākā skolā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 (edited) Nevis par augstskolas, bet par vidusskolas pabeigšanu. Es domāju, ka vidusskolas pabeigšana ir diezgan pozitīvi, ja vēlies iestāties augstskolā Tu gadījumā totāli nesaspisies savā jautājumā? Bez vidusskolas atestāta tu nemaz nevari iestāties augstskolā (laikam). Nu vismaz nevienā sakarīgā noteikti. Varēsi iet uz LLU par graudu tehnologu. Edited September 8, 2008 by cash^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 nē. nesapisos. es neklātienē pabeigšu notengemas biznesa angļuvalodas kursu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 (edited) Tas ir augstskolas diploms štoļi? Pie iestāšanās prasa vai nav uzvarējis kādās olimpiādes, bet nu pluss tas protams būs. Vnk pirms tam tu neteici kas pa diplomu un es domāju WTF!?. Edited September 8, 2008 by cash^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 nu jā...valsts olimpiādes uzvarētāji pataisno iet uz budžetu. mby varētu vizuālajā tēmēt, bet nedomāju, ka tas ko palīdzētu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 Davai blja palīdzat ar to ģeometriju!!! A to auzās iebraucu ar aplikācijām spēlējoties šodien! Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 a tev vaig, lai perfekti palas saiet? viņas pārklāties nevar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roy Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Pats es neko diži nesapratu taču iemetu tavu uzdevumu homework.lv...lai gan šis variants man liekas nepareizs panem A4 formata lapu, uzzime apli un taisnu liniju lidz centram tad izgriez apli un iegriez to linuju un tad saliek ta lai izskatas pec konusa... cerams palidzes!! Ja parādīsies vēl kāds risinājums editēšu postu un ielikšu šeit Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 (edited) Gribu mocim izputeju uztaisit (kaut kur nokrita... lol. baigais troksnis) Ideja vienkarsa - vispirms uztaisisu no aplikaciju papira un pec tam pairu parnesisu uz metalu un izgriezisu un sametinasu. Problema ir loti vienkarasa - vajag cilindru lenki salaist kopa ar konusu un konusu velreiz lenki ar vel vienu konusu. Sakuma uztaisiju konusus un liku virsu vienu otram un griezu ar skerem taisnu liniju bet viena mirkli naca atklasme, ka ja konusi ir lenki (konusu centra ass vai ka to sauc) atrodas lenki otra konusa centra asij vai cilindra asij, tad vecais joks ar salikt plakanas pankukas vienu uz otru un precizi nogriezt ar skerem vairak nedarbojas! Saprotu, ka jagriez pa kaut kadu elipsi, bet nevaru izdomat, kadu tiesi... un vispar beisis ka to visu forsi salimet kopa... :((( ja nebutu mozgs nodzerts, tad no si atele es spetu izlobit to, kas man ir nepieciesams... varbut.. kaut gan a tapat nav zinams... mauciba... BEefs EDIT: blja parastam konusam vienkarsi.. atalums no virsotnes ir vienads lidz visam malam... bet sitadam konusam lenki ta tocna nebu. tur tas atalum mainas... sanak vai nu nobiti apla centru vai ari es nezinu... padodos... mauciba.. :/ Edited September 8, 2008 by 0xDEAD BEEF Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 Ai... man liekas, ka tur butu jabu eklipsei, jo velkot pret vienu asi tur stiepjas tas aplis garaks un garaks, bet ne plataks. Jaizdoma tikai, ka uzimet eklipsi!!! hahahah... un jazime ta, lai linija kas savino centrus... ai karoce eklipses centrs bus kaut kur prom no piramidas... a eklispei ir vairaki centri? mauciiba... (( Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuray Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 labi, ka tu nesastādi matemātikas grāmatas. ņihujanevarsaprast, ko tu gribi un kas pie velna ir eklipse? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbyuer Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Eklipse ir rektorisms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuray Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 tas bija rektorisks jautājums, uz kuru nebija jāatbild. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbyuer Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Tā savukārt bija rektoriska atbilde, uz kuru arī nebija jāatbild. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted September 9, 2008 Author Report Share Posted September 9, 2008 Jus esat maukas! Es biju domajis elipsi. Vakar googljoju eclipse un nevareju saprast, kapec neko nevaru atrast! LOL apsis esmu! Lai nu ka - tad formulas neviens nevar piedavat, ne? Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now