Jump to content
GIGN Forum

Man Ari Jautajums Matematika

0xDEAD BEEF
 Share

Recommended Posts

Karoče problēma sekojoša. Vēlos zināt, kā man jaizgriež papīra lapa, lai to varētu salocīt par konusu. Nu... patiesībā tas būtu vienkārši bez papildu nosacījuma - konusu lenķī (alfa) šķeļ plakne. Skaidrs, ka tur veidojas kaut kāda elipse uz tā konusa (ja šo izritina), bet nenāk prātā, kā to elipsi pareizi izrēķināt. Kur ir jamās centrs ... :(

Ceru uz viedajiem prātiem!

Thnx,

Beefs

ēm. es iebraukšu nelielā oftopikā. man vnk interesē kautkas saistīts ar mācībām.

teiksim tā. uz to laiku, kad es pabeigšu 12 klasi es arī rokā saņemu diplomu par augstskolas beigšanu. kāda ir situācija latvijā tagat ar augstskolām? cik ļoti tas varētu palielināt izredzes iestāties kādā prestižākā skolā?

Nevis par augstskolas, bet par vidusskolas pabeigšanu. Es domāju, ka vidusskolas pabeigšana ir diezgan pozitīvi, ja vēlies iestāties augstskolā :lol: Tu gadījumā totāli nesaspisies savā jautājumā? :) Bez vidusskolas atestāta tu nemaz nevari iestāties augstskolā (laikam). Nu vismaz nevienā sakarīgā noteikti. Varēsi iet uz LLU par graudu tehnologu.

Edited by cash^

Pats es neko diži nesapratu taču iemetu tavu uzdevumu homework.lv...lai gan šis variants man liekas nepareizs

panem A4 formata lapu, uzzime apli un taisnu liniju lidz centram

tad izgriez apli un iegriez to linuju un tad saliek ta lai izskatas pec konusa... ;) cerams palidzes!! :P

Ja parādīsies vēl kāds risinājums editēšu postu un ielikšu šeit ;)

Gribu mocim izputeju uztaisit (kaut kur nokrita... :P lol. baigais troksnis)

Ideja vienkarsa - vispirms uztaisisu no aplikaciju papira un pec tam pairu parnesisu uz metalu un izgriezisu un sametinasu.

Problema ir loti vienkarasa - vajag cilindru lenki salaist kopa ar konusu un konusu velreiz lenki ar vel vienu konusu. Sakuma uztaisiju konusus un liku virsu vienu otram un griezu ar skerem taisnu liniju bet viena mirkli naca atklasme, ka ja konusi ir lenki (konusu centra ass vai ka to sauc) atrodas lenki otra konusa centra asij vai cilindra asij, tad vecais joks ar salikt plakanas pankukas vienu uz otru un precizi nogriezt ar skerem vairak nedarbojas! :)

Saprotu, ka jagriez pa kaut kadu elipsi, bet nevaru izdomat, kadu tiesi... un vispar beisis ka to visu forsi salimet kopa... ::((((

Cone_3d.png

ja nebutu mozgs nodzerts, tad no si atele es spetu izlobit to, kas man ir nepieciesams... varbut.. kaut gan a tapat nav zinams... mauciba... :D

BEefs

EDIT:

blja parastam konusam vienkarsi.. atalums no virsotnes ir vienads lidz visam malam... bet sitadam konusam lenki ta tocna nebu. tur tas atalum mainas... sanak vai nu nobiti apla centru vai ari es nezinu... padodos... mauciba.. :/

post-2835-1220904297_thumb.jpg

Edited by 0xDEAD BEEF

Ai... man liekas, ka tur butu jabu eklipsei, jo velkot pret vienu asi tur stiepjas tas aplis garaks un garaks, bet ne plataks. Jaizdoma tikai, ka uzimet eklipsi!!! :D hahahah... un jazime ta, lai linija kas savino centrus... ai karoce eklipses centrs bus kaut kur prom no piramidas... a eklispei ir vairaki centri? mauciiba... :(((

Beefs

Eklipse ir rektorisms.

Tā savukārt bija rektoriska atbilde, uz kuru arī nebija jāatbild.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...