Jump to content
GIGN Forum

Iesakat Kompi

Guest pEchka
 Share

Recommended Posts

Draugi! Senči taisās pirkt drīzuma jaunu kompi. Mācībām un protams spēlēm.

Tatad uzdevums zinošiem cilvēciņiem.

Uzrakstiet lūdzu kāds PC būtu labs mācībām un spēlēm.

Perimetrus..

Aptuveno cenu..

Paldies.

Edited by pEchka

perimetros nu reekini uz augshu 50 cm platumaa 20 cm garumaa apmeeram 50 cm biggrin.gif

labi nopietni pie lietas vovshem skaties labaak kautkadu intel celeron nenjem amd un nenjem arii IV pentimumu riktiigs suuds ka tev saku viseim naiem draugiem kuriem ir jaunie visiem hie 4akareejaas sad.gif

nu luuk taatad Intel celeron panjem kautkadu

Procesors Intel 340 Celeron 2.9 GHz/533FSB/256K/0.09u Box

Sistēmas plate 865PE, i865/FSB800/8xAGP/5xPCI/4xDUAL DDR400

Atmiņa 512MB DDR400 (DUAL)

Cietas disks 160 GB, SATAII, 8MB Cache

Video GeFORCE FX6200 8X AGP, 128MB DDR, 128Bit

Skaņa 6 kanālu

CD/DVD DVD-/+RW

Tīkla karte 10/100 uz mātes plates

Dažādi FDD 1.44Mb, optiskā pele ar rullīti, klaviatūra

es pacentos un pamekleeju veicis.lv shis es domaaju buutu taad neko jau bet var jau arii veel labaaku smile.gif

te buus tas PC http://veicis.lv/?nod_id=104100100&pid=5169

riktiigi speeles ja gribaas kapaat tad vari pa4oleet uz sho http://veicis.lv/?nod_id=104100100&pid=6875

te buus lejaa kopija no vinja

Procesors Intel 351 EMT-64 Celeron LGA775 3.2 GHz/533FSB/256K/0.09u

Sistēmas plate i915PL, Prescott/800FSB/PCI-E x16/3xPCI/2xDUAL DDR400, 1xATA/4xSATA

Atmiņa 1024MB DDR400 (Dual channel)

Cietas disks 160 GB, SATAII, 8MB Cache

Video GeFORCE 6600 PCI-E, 256MB DDR, 128Bit, 4ns, Core Clock 300MHZ, Memory Clock 500MHZ, HDTV-OUT, DVI

Skaņa 6 kanālu

CD/DVD DVD-/+RW

Tīkla karte 10/100 uz mātes plates

Dažādi FDD 1.44Mb, optiskā pele ar rullīti, klaviatūra

cenas liidz 400 LS internet veikalos bet ja pirkis veikala atad dabuusi vispar cenjiku liidz 600

pEchka skaties uz maates palti

pirmajam ir agp X8 un 5xPCI

bet cik zinu tagad kaut kad driizumaa topaa naaks (jau naak)

shadi porti PCI-E

taapeec 2 kompi uzskatu par labaaku! protams netikai taapeec ka nekaa procis lielaaks operatiivaa labaak un veel piedevaam video tiri taa neko vaiajadzeetu buut labam smile.gif

Edited by archux

M79 best. ja esi biķernieku ielā prasi Mārtiņu. gudrs čalis, ja labi paprasīsi atlaidi ar var sarunāt. Matīsa ielā atlaidi 100% nedabūt tik viegli kā biķernieku ielā, jo bieži īpašnieks grozās tur.

Bet tas kas pirkts Bikernieku ielaa vnk saluust piem.

Kompim man nodega skanjas karte, Samsung 200 gb sachakarejaas, Manam druganam maxtor 250 gb nodega, un arii skanjas karte sapliisa, un veel bonusa man mates platej ir problemaas ar cieto atrashanu sad.gif

Un tas viss pirkts bikernieku ielaa....

Nu nez, Celerons sanāks lētāk, bet ir pierādīts ka ir vājāks par P4 (tapēc jau ir celerons)

es iesaku ņem AMD athlon 64bit proci(lētāk kā Pentiums sanāks) mātesplate ar PCIexpress slotiem, jo krutās video kartes tu neuzliksi uz AGP. Protams liksies ka ir dārgāk kā ņemt Celeron, bet vēlāk sapratīsi. visi ko pazīstu un kam ir celeron sūdzas.

Visreālāk aizej uz M79 Biķernieku ielā(tur foršāks veikals un mazāk cilvēku, kas maisās) un paprasi komlektēt datoru.

Par detaļām:

Cietais: Samsung ir lētākie, bet arī nav īpaši labi. Labāk ņemt Maxtor vai Western Digital

RAM: Kingston vislabāk pa 512Mb vienā modulī

Videokarte: Gigabyte ražotie GeForce ar silent-pipe(bez ventilatora klusāk wink.gif )

CD ierīce: tāds kas ņem un raksta visus: DVD -/+ RW / CD RW / Dual Layer

M79 best. ja esi biķernieku ielā prasi Mārtiņu. gudrs čalis, ja labi paprasīsi atlaidi ar var sarunāt. Matīsa ielā atlaidi 100% nedabūt tik viegli kā biķernieku ielā, jo bieži īpašnieks grozās tur.

KO! Tas Martins veljoprojam pa m79 tuse! biggrin.gif nice

Beefy

Nez Liepaja,var pats sabuvet kompi tadu kadu velies!Pasaki ko veleis un shamais tikai pieraxtiis!Un atlaidi dabuusi un vel sac pajautat vai austinjas nak,pats ljaus izveleties,tapat kaa tumbinja,peliti un vel ja ko vajadzes,dabusi bonusaa uz PELDU IELU smile.gifsmile.gifsmile.gif Vopshem kompi ar 512 RAM un 256 MB Video karti zem 300 droshi dabusi!Bet ja nava pa celjam,tad meklee internet veikalos kur noteikti daudz letak dabusi,kaa veichishos + uz majam piegadas!

Es ari gribetu pirkt datoru....

Šitāds būtu lababs?

Procesors AMD ATHLON 64 3500+ AM2 BOX [ADA3500CWBOX]

Mātesplate GIGA-BYTE MB NF550 SAM2 ATX LAN/GA-M55S-S3

Atmiņa (RAM) APACER AM1 512MB DDR2

Cietais disks SAMSUNG 200GB SATAII NCQ 7200 RPM 8MB

Grafiskā karte Geforce 7300GT /256M DDR2 128Bit w/CRT/HDTV/DVI

Fan PCI-E (Product Code:73GEE8HDFE)

Cooleris AKASA 8cm Black Case Fan, 3 Pin, Sleeve Bearing, Ultra

Korpuss Codegen ATX-6215-CA (black) 350W P4 + USB2.0 (+airduct for prescott)

Pele LOGITECH S90 OPTICAL WH.MOUSE PS/2 BLACK

Klaviatūra LOGITECH VALUE KEYBOARD BLACK PS/2 RU

DVD LITE-ON DVD+-RW BULK LIGHTSCR. BLACK

Cena - 373.37 Ls

Edited by BlackWallStreet

Es ari gribetu pirkt datoru....

Šitāds būtu lababs?

Procesors AMD ATHLON 64 3500+ AM2 BOX [ADA3500CWBOX]

Mātesplate GIGA-BYTE MB NF550 SAM2 ATX LAN/GA-M55S-S3

Cietais disks SAMSUNG 200GB SATAII NCQ 7200 RPM 8MB

Grafiskā karte Geforce 7300GT /256M DDR2 128Bit w/CRT/HDTV/DVI

Fan PCI-E (Product Code:73GEE8HDFE)

Cooleris AKASA 8cm Black Case Fan, 3 Pin, Sleeve Bearing, Ultra

Korpuss Codegen ATX-6215-CA (black) 350W P4 + USB2.0 (+airduct for prescott)

Pele LOGITECH S90 OPTICAL WH.MOUSE PS/2 BLACK

Klaviatūra LOGITECH VALUE KEYBOARD BLACK PS/2 RU

DVD LITE-ON DVD+-RW BULK LIGHTSCR. BLACK

Cena - 373.37 Ls

Kāda firma to grafisko karti ražojusi? Kāds tai kūleris?

Kompis jau izstās labs. Man pašam nepatīk tikai samsung un apacer (es ņemtu maxtor un kingston, bet tad sanāk dārgāk)

ā un tas DVD Dual Layer jem?

BTW: kur šāda cena ir?

Nu negribu sabaidit, bet tomer lai dabutu labako performance, vajag ari pareizas fiskas taja datora sastuket ieksa!

Teiksim, ahunu video atrdarbibu var dabut sledzot kopa 2vas videokartes paraleli un ta tiek saukta par sli vai kaut ka tada tehnologija. TB, noperc divus gforce 7600 un sarubi, lai sanse kopa.

Rekinies, ka monitors vien maksas kadus 200Ls. Tas varetu but 19" LCD. Atceries, ka lets LCD ir sudigs LCD un ka ja nevari pavilkt labu 19" LCD, tad labak noperc labu 19" CRT, jo mazak par 19" ir gruti acim un vispar tas smird! wink.gif

Un vispar - iesaku pirkt kompi arzemes, jo te cenas nav draudzigas. Ieej geeks.com. moska vel beigas nopirksi portativo! smile.gif Galvenais perkot arzemes ir sarunat, lai suta ar usps un neraksta virsu patieso vertibu! smile.gif

Pasam tagad kaut kas ar intel core duo. atrums tiri ok. grafiska karte gforce 7600. 1GB ram. esmu diezgan apmierinats - ja salidina ar ieprieksejo 800mhz pentiumu, bet bija reals pisaks instalejot xp un CS lietus izskatas pec melnam zurkam... sad.gif

Datoram ir loti svarigs atrums ar kadu atmina samainas ar procesoru. Es pat teiktu, ka atminas atrums ir svarigaks par procesora frekvenci, jo LOTI daudz operacijas notiek tiesi ar atminu un tas var buut bootleneck!

Beefy

Nu negribu sabaidit, bet tomer lai dabutu labako performance, vajag ari pareizas fiskas taja datora sastuket ieksa!

Teiksim, ahunu video atrdarbibu var dabut sledzot kopa 2vas videokartes paraleli un ta tiek saukta par sli vai kaut ka tada tehnologija. TB, noperc divus gforce 7600 un sarubi, lai sanse kopa.

Rekinies, ka monitors vien maksas kadus 200Ls. Tas varetu but 19" LCD. Atceries, ka lets LCD ir sudigs LCD un ka ja nevari pavilkt labu 19" LCD, tad labak noperc labu 19" CRT, jo mazak par 19" ir gruti acim un vispar tas smird! wink.gif

Un vispar - iesaku pirkt kompi arzemes, jo te cenas nav draudzigas. Ieej geeks.com. moska vel beigas nopirksi portativo! smile.gif Galvenais perkot arzemes ir sarunat, lai suta ar usps un neraksta virsu patieso vertibu! smile.gif

Pasam tagad kaut kas ar intel core duo. atrums tiri ok. grafiska karte gforce 7600. 1GB ram. esmu diezgan apmierinats - ja salidina ar ieprieksejo 800mhz pentiumu, bet bija reals pisaks instalejot xp un CS lietus izskatas pec melnam zurkam... sad.gif

Datoram ir loti svarigs atrums ar kadu atmina samainas ar procesoru. Es pat teiktu, ka atminas atrums ir svarigaks par procesora frekvenci, jo LOTI daudz operacijas notiek tiesi ar atminu un tas var buut bootleneck!

Beefy

Paldies,ņemšu vērā tavus padomus thumbsup.gif

Par to monitoru nav tik traki!

Vajag 17" LCD, bet labu. vai 19" CRT jo aptuveni vienāds ekrāna laukums būs.

Nu ja vari atļauties tad arī 19" LCD (labs) nenāk par sliktu, bet lielāki vai mazāki monitori ir neērti. Piem uz 21" grūti CS spēlēt jo neuzskatāms viss kopā. Tas der tikai ja sēdi ļoti tālu no monitora. a 19" CRT aizņem ūber daudz vietas, jo viš ir milzenis...

Par to monitoru nav tik traki!

Vajag 17" LCD, bet labu. vai 19" CRT jo aptuveni vienāds ekrāna laukums būs.

Nu ja vari atļauties tad arī 19" LCD (labs) nenāk par sliktu, bet lielāki vai mazāki monitori ir neērti. Piem uz 21" grūti CS spēlēt jo neuzskatāms viss kopā. Tas der tikai ja sēdi ļoti tālu no monitora. a 19" CRT aizņem ūber daudz vietas, jo viš ir milzenis...

nu tu ta saki, jo tev ir 17" benq monitors! biggrin.gif ;P Bet es tuseju pie 19" crt un pargaju tikai tagad, kad vareja dabut 19" LCD labu vieta un tas ir prosta uber koool un kad es redzu mazakus ekraninus - man prosta astma sak teceet! sad.gif

Beefy

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...