Jump to content
GIGN Forum

Čeļojums uz Grieķiju (Krēta)


bloodlord
 Share

Recommended Posts

Sveiciens viszinošai GIGN tautai!

Mani pierunāja doties atpūtas celojūmā uz Krētu , bet īsti kūrorta galamērķis vēl nav izdomāts.

Varbūt šeit ir kāds zinošs cilvēks , kas varētu kaut ko ieteikt , padalīties iespējams kādā pieredzē kur , ko skatīties , un ko labāk neizmantot.

izlidošanas datums varētu būt no 15-20 maijam , budžēts +/- 500Euro ar all inclusive !

Link to comment
Share on other sites

Es tagad uz ātro neatceros, kur tieši biju - rīt atradīšu.

Tā pa lielam runājot - Krētā biju nedaudz vīlies, jo iepriekšējā gadā biju pabijis Tunisijā (kas viennozīmīgi ir daudz, daudz krutāk). Ja man tā secība būtu bijusi otrāda, tad gan jau būtu labāk. Bija gan arī tā, ka par Krētu neko daudz nepētīju un nelasīju - bija pēdējā brīža piedāvājums un aizlidoju.

Pirmkārt - cik nu es tur redzēju, tad normālas smilšu pludmales tur ir retums - pārsvarā ir oļu un ļoti rupju smilšu (?) pludmales. Krasti ir klinšaini, gultne arī - jāuzmana pēdas (lielākā daļa tur staigā un daži arī peldās tādās kā gumijas čībiņās, kuras labi turas kājās; ak jā - ir arī jūras eži). Tādā stiprākā vējā neieteiktu diži peldēt, jo vilnis var uzsist pret klinti, kas nav baigi patīkami.

Nezinu, kā ir citur, bet tur, kur es biju, varēja padomāt, ka naktī puse pilsētas iznomā kvadriciklus un braukā šurpu turpu. Troksnis nenormāls, aizmigt nereāli. Varbūt ir vērts padomāt par viesnīcu, kas nav pārāk tuvu centrālajai ielai.

Vismaz 3 bāros/klubos mums pienāca klāt kaut kādi vietējie un neko nepaskaidrojot sauca/vilka sev līdzi kaut kur dziļumā. Tā arī nesapratu, ko viņi gribēja, bet mēs viņus sūtījām na**j. Ubagiem nemet ne centa - viņi ik pēc 20 minūtēm iztīra savu pilno trauku kabatā un diedelē tālāk (tā gan arī pie mums dara). Cik atceros, tad visi dzērieni veikalos bija diez gan dārgi (ne tikai alko). Ja nu apniks viesnīcas all-inclusive, tad arī kafejnīcās var paēst - cenas demokrātiskas, garšīgas picas.

Tā kā man bilžu šobrīd nav pie rokas, tad grūti atsaukt atmiņā, ko mēs tur skatījāmies. Atceros, ka braucām ar kuģīti uz Spinalongas salu, kur ir bijušais leprozonijs - tur bija diez gan forši (gan pati sala, gan skati no kuģīša).

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...