Jump to content
GIGN Forum

karst lapsis


aivis99
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Lieta tāda, ka man ir laptops(modelis pie tagiem) un viņu pirku kaut kur vasarā, jūnijā, laikam, bet ir tā, ka viņš baigi karst, pat, ja tikai lietoju internetu(youtube, twitter u.c). Man jau saka, ka vajag pirkt to cool pad, bet kāpēc? Es domāju, ka tas nav normāli, ka viņš tā karst, jo tomēr nav jau tik vecs.

Paldies,

Aivis

Link to comment
Share on other sites

Paskaties kāda gaisa plūsma. Vai tad kad ventilators darbojas no restēm kreisajā sānā nāk normāli siltais gaiss ārā, vai plūsma maza. Visticamāk radiators aizdirsts ar putekļiem. Nesen tieši vienu G6 tīrīju ar šādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Varu teikt ka HPiem ir iemīļota problēma karst.

man bija HP karsa augšā, slēdzās ārā, vedu pie meistara, šis tur kko salodēja, teica lai tiekot vaļā, visu laiku nevarēs remontēt..

iztīri visu ko vari,iztīrit, un ja cooleru apakšā liekamu nopeerc, neiesaku skatiities filmas guļot gultā etc shit.. Turi viņu uz galda virs coolera.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, Tev mājās ir kompresors, tad pūt visās spraugās iekšā un skaties, kas un cik lielā daudzumā lido pa spraugām ārā. Ja, nav, tad aizlāpsto līdz benzīntankam, tur kompresors ir pieejams par baltu velti.

Tādā veidā Tu uzzināsi vai putekļi ir pie vainas vai nē, neskrūvējot kompīti vaļā. Nav akmenī kalts, ka putekļi vienmēr ir pie vainas.

Link to comment
Share on other sites

Iztiri no putekliem. Vislabak atskruvejot un iztirot, jo kompresors lielu dalu puteklu jebkura gadijuma sastumj kkada sturi.

Koolpads man personigi ir tads - https://www.google.l...spx%3B600%3B500

Savus 10-15 gradiem nonem.

Neklausies šitos zābaksmēres, kas nopērk laptopu pārtaisa par stacionāru. Zūd portatīvā datora jēga, jo līdzi jāstaipa visādas miskastes.

Centies noskaidrot, kas kompīti cepina. Ir trīs populāri cēloņi - putekļi, pati dzese kā arī HDD. To vai HDD ir cēlonis var pateikt dažu sekužu laikā, tas ir tik ģeniāli kā saprast, ka silst tur kur ir cietais.

Risinājumu par putekļiem es uzrakstīju augstāk. Ja, tie nav pie vainas, tad skaties pašu dzesi. Skrūvē vaļā savu lamatu, protams, iztīri, noņem cpu dzesi, novērtē termopastas stāvokli. Labi, vari nevērtēt, nokasi nost, uzklāj jaunu termopastu, skrūvē visu ciet. Skaties vai viss ir bumbās, sākumā gan jau būs, bet, ja pēc neilga laika atkal sāk karst, un Tu zini, ka putekļi nav pie vainas, tad meklē jaunu aktīvo dzesi.

Ja, Tu gribi, lai Tavs kompīts strādā līmenī, tad slinkums būs jāmet pie malas un jāuztur dzelzis darba kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

swallow pats tu esi dzelzis.

Ja silts, tur kur cietais, tas nozime, ka karsts cietais. Tatad, tas, ka man jau no sakta gala inspiron 3521 karst pie touchpad'a, nozime, ka karst cietais, jo tur ir cietais. Merot temeperaturas pie visdazadakajam slodzem, cieta temperatura nav parsniegusi 40 gradus. WTF? Bet sist tachu tiesi tur, kur atrodas cietais.

dumbass-logo.jpg?w=640

Atkalsu noslepumu, man tas bija defektifs touchpads!

Nakamais -

swallow

Neklausies šitos zābaksmēres

Neox

Vislabak atskruvejot un iztirot

swallow

Skrūvē vaļā savu lamatu, protams, iztīri

is-hr-evidence-based-are-you-kidding-me.jpg

Autoram iesaku doties uz boot[dot]lv nemot vera to, ka tur ir daudz pieredzejusu lietotaju, kas prastu palidzet.

Ja pasam rokas likas un bail skruvet un darities, uzraksti markei ieks boot'a, vins par kapeikam visu izdaris, ja protams nebus jamaina kads dzelzis.

Ja ir garantija, tad pats zini, kas darams.

Edited by NeoX
Link to comment
Share on other sites

Varēji vēl gifu uztaisīt par to. Piedod, ka aizskāru Tevi, ka nopirki miskasti ne laptotpu, ka pārtaisi viņu par vēl sūdīgāku stacionāro un cel savu ego, bāžot sejā citiem, ka jāstellē coolpads. Protams, man arī žēl, ka Tu esi tik cepts, ka neko nesaproti no loģiskas sprieduma ķēdes. Nu ja, jo vajag kūlpadu.

Es Tev atklāšu mazu noslēpumu, lai dzīvē aizdomātos arī citā līmenī. Termostati ne vienmēr rāda pareizu temperatūru. Tagad Tu zini, ja kaut ko rāda, tas nenozīmē, ka tā arī ir. Pieņemu, ka profenē to nemāca.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs ir tas, HDD temperaturas tu parbaudi nosakot vietu, kur atrodas HDD, ja ir silts, tatad HDD cepjas. Procesora darbibas stabilitati tu nosaki ar steteskopa palidzibu un vkartes temperaturu meri ar termometru.

:) Savu primitivismu paturi pie sevis.

Edited by NeoX
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...