Lumpy Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 (edited) Tad nu izrādās, ka man cietais disks iet uz beigām, tad nu meklēju kādu alternatīvu no lētā gala. Izskaidro man kāds, ko visi bufferi un kas tik vēl ne, nozīmē? Piemēram, vienam ko skatos [lētākais]: Ražotājs Seagate Nosaukums Seagate BARRACUDA 500GB 7200RPM 16MB Kapacitāte 500 GB RPM 7200 apgr./min. Buferis 16 MB Meklēšanas ilgums 8.9 ms Form Factor (Hard discs) 3.5" Savienojamība Serial ATA 3.0 Gb/s Kapacitāte un cietā diska forma ir skaidrs. Serial ATA ir tas pats SATA, taču ne? Tātad, kas ir RPM, Buferis, Meklēšanas ilgums? Tāpat interesē pārējais, kas pie tā pierakstīts: PMR FOD control SATA N.C.Q.F (Native Command Queuing Feature) ATA Automatic Acoustic Management RoHS Dual-ARM ATA S.M.A.R.T. ATA Device Configuration Overlay NoiseGuard™ SilentSeek™ Edited February 16, 2013 by Lumpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
blindmind Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Lai uzrakstitu topiku seit tev rokas ir, bet lai google atrastu atbildes tev roku nav. Brilliant. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuray Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Kādam nolūkam tev to cietni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 (edited) Pašam. Tik cik filmām, pāris spēlēm, tas arī viss. Blindmind, protams, varu jau gūglēt kaut ko to, pats sazin ko, ar vēl jo labākiem skaidrojumiem. Labāk nečakarēju savu laiku un uzjautāju cilvēkiem, kuri var palīdzēt, izskaidrojot to cilvēku valodā. Domāju ņemt no lētākā gala, jo ar naudu ir tā kā ir, bet kaut kādu sazin labo jau man ar nevajag. Tikai lāgā nezinu, ko tie parametri nozīmē. Lūdzu RPM skaidrojums: http://en.wikipedia....ions_per_minute Man tā īsti skaidrāk nepalika, ko tas īsti nozīmē. Un ko man tas maina. Un tagad par katru to, manis minēto, sūdu šādu lapu lasīt, lai neko vairāk īsti nesaprastu - nahujam man tas ir vajadzīgs un nahujam tev te ir jādirš iekšā, ja neko prātīgu pateikt nevari? Es jau nejautāju cik šobrīd Juglas Statoilā maksā degviela vai kāds ir "1188" tālruņa numurs! Edited February 16, 2013 by Lumpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 RPM - apgriezieni minūtē. Jo vairāk, jo ātrāks disks. Standarts ir 7200. Ar šādām prasībām nevajag sīki pētīt specifikāciju. Es ņemtu WD Blue. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 (edited) RPM - apgriezieni minūtē. Jo vairāk, jo ātrāks disks. Standarts ir 7200. Ar šādām prasībām nevajag sīki pētīt specifikāciju. Es ņemtu WD Blue. Lieku aiz auss, paldies/ Sen atpakaļ neko sīkāk nenoskaidrojot ieberzos pa 30Ls, kas man kā skolniekam, bija liela nauda. Laiks pagājis, gadi aizritējuši, bet tomēr - tagad labāk noskaidroju sīkāk. Vēl jautājums par tiem savienojumiem. Zinu, ka man ir SATA kabeļi, tad der visi tie Serial ATA 6.0 GB/s, Serial ATA 3 Gb/s un Serial ATA Ultra? Respektīvi viņiem ir tikai savienojuma ātruma starpība un derēs tāpat vai tas ko maina? Un bufferis ko dod? Edited February 16, 2013 by Lumpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
blindmind Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Vienalga 6.0 GB/s vai 3.0 GB/s, tapat tavs HDD tados atrumos failus nelasis/nerakstis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Bufferis ietekmē lasīšanas/rakstīšanas ātrumu. Principā skaties, lai ir 16MB. Par vairāk nav jēga piemaksāt, nejutīsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 Oh, thank you! Paldies, paldies! Rīt sūtu. P.S. Varbūt kāds zin, moš rīt iespējams no 1a pašam kaut savākt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now