Jump to content
GIGN Forum

Datora Komponenti


Semorka
 Share

Recommended Posts

Starpcitu, daiļdirsējiem, Inter-Tech PSU nav ne vainas. Pats lietoju EPS 650W. Ir kluss, strādā bez problēmām. Varbūt ātrāk atņirgsies, bet pagaidām galīgi nesūdzos ;)

Neviens nesaka, ka Inter-Tech ir sūds

apsteis cik vajag gpu psu, bet tas psu ir sūds

Ok, ok, pierunāji :)

Edited by ep1dem1c
Link to comment
Share on other sites

Starpcitu, daiļdirsējiem, Inter-Tech PSU nav ne vainas. Pats lietoju EPS 650W. Ir kluss, strādā bez problēmām. Varbūt ātrāk atņirgsies, bet pagaidām galīgi nesūdzos ;)

Neviens nesaka, ka Inter-Tech ir sūds, bet ko gan var sagaidīt no psu, kurš ir vērts 12ls? Tas būtu tāpat kā nopirkt 80 auģiku, s8 vietā. Marka ta tā pati :)

Runa no Kaupo puses klājās par konkrēto Inter-Tech modeli. Tu rakstīji par Inter-Tech kopumā.

Edited by PINHEAD
Link to comment
Share on other sites

Pamēģināšu kaut ko ieteikt un izskaidrot, nejau tikai dirst virsū.

1. PSU - power supply unit (barošanas bloks). GPU - graphics processing unit (videokarte). CPU - central processing unit (procesors). Es ļoti ceru, ka Tu zini kas ir RAMs. Ja nē, tad lūdzu nopērc jau sakomplektētu datoru turoties lietpratējam pie rokas. MB - motherboard (mātesplate).

2. Viss ir atkarīgs kam tev vajag kompi. Pēc lasītā, domā spēlēt BF3, bet tas neko daudz nepasaka. Nosauc rezolūciju. Pie zemākas rezolūcijas vairāk jaudu spiedīs no procesora, bet pie lielākas, vairāk spiedīs no videokartes. Nosauc, kas tev par monitoru, kāda rezolūcija, un vai grasies tuvākajā laikā mainīt.

3. Pērc labu barošanas bloku. Visa sistēma var pazust dēļ tā vien, ka nosprāgs PSU. Pašam stāv Chieftec (viduvēja firma) 550w. Pirku pa kkur 35 vai 40 Ls pirms gada. Elektrība ir zudusi, bet PSU bez upša joprojām iet.

4. Ja pagaidām nevari atļauties ūber kruto videokarti, tad piemet +10-30 Ls un nopērc mātesplati ar diviem PCI express slotiem (tie zilie spraudņi mātesplates apakšā) un skaties lai viņi abi būtu vismaz x8. Varat tagad dirst, ka vajag x16, vet palasat - zaudēs tikai 10% no jaudas, bet 2x x16 maksā vairāk kā 2x x8. Visticamāk atradīsi plati kurai viens slots būs x16 un otrs x8. Priekškam tev to slotu? Videokarte pēc gada vai diviem paliks par vāju un nevarēs viena pati vairs pavilkt jaunākās spēles - nopirksi tādu pašu videokarti, kāda jau stāv kompī, ieliksi iekšā, saslēgsi SLI vai crossfire režīmā un aidā.

5. Neņem mātesplati ar integrētu videokarti. Lieki naudu izmetīsi.

6. Proci ņem vismaz i5 vai Phenom II x4 955. Un neklausies neko par overklokošanu - pēc tava rakstītā kompi pirmajā dienā nosvilināsi.

7. Rams - vismaz 4gb 1333 mhz.

8. Pārliecinies ka tev tas viss salīdīs keisā.

Nekomplektē pats datoru. Ja vēlies most bang for the buck, samaksā kādam vietējam (kurš pārzin jaunās tehnoloģijas un strādā ikdienišķi IT jomā), lai viņš tev nopērk un saliek to datoru. Dzīvi sev vieglāku padarīsi. Gribi pats pirkt un likt? Es tev iedošu linkus un varēsi nedēļu lasīt plusus un mīnusis, kas un kāpēc. Pēctam zināsi kas šobrīd ir labākais, bet tev to nevajag.

Edited by Lenox
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Epix, kad Tavs sencis Tev mācīja ar mašīnu braukt, un Tu nemācēji, viņš Tev arī bļāva virsū? :

EJ TU DIRST, NU EJ TU DIRST, EEEEJ DIRST, IBIO MAĶ pēdējā laika lielākais stulbenis, kas te parādijies!

Šis ir forums un cilvēki nāk pēc palīdzības, nevis kiberdirsēju komplimentiem..

Edited by PINHEAD
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lenox tev liels paldies. Beidzot cilvēks uzrakstīja un palīdzēja. A to te parasti pieraduš itukši runāt, bet galu galā neko konkrētu neviens nespēj izskaidrot.

Paldies Lenox, pirkšu pēc tava izskaidrojuma.

Nu tad es mēģināšu salasīt, atkal pēc lenoxa ieteiktā!

Edited by Semorka
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Plate - http://m79.lv/msi-am...-g65_42426.html

Procis - http://m79.lv/amd-ph...mbox_86280.html

PSU - http://m79.lv/corsai...v2eu_91646.html

Videokarte - http://m79.lv/msi-hd...peoc_87422.html

RAM - http://m79.lv/crucia...1339_43573.html

350 Ls kopā

Šis nav gatavais kompis. Pirmajā postā norādīji detaļas kuras grasījies pirkt - lūk viņu aizvietojums. Nav cietā diska, CD-ROM, vai paša keisa.

Par detaļām un viņu izvēli.

Procis - labs price/performance koeficients, būs gana labs visām spēlēm un pārējiem mēsliem.

Plate - 2x 16 PCI-ex sloti. Tas nozīmē, ka pēc kāda laika, kad nāksies ielikt jaunu videokarti lai spētu jaunākās spēles pavilkt, nopērkot vēlvienu tādu pašu, kāda jau ir un saslēdzot crossfire vai SLI viņas tev strādās kopā un būs gandrīz divtik jaudas.

PSU - laba firma, pietiekoši daudz watu priekš sli vai crossfire konfigurācijas (nevajag 1k watu, ja vien neiet 2x 590 vai 6990).

Katrs varēs kaut ko pateikt sliktu par manu izvēli. Tas par dārgu, to nevajag tik jaudīgu, to labāku to... Katram viedoklis atšķirsies. Šis ir mans.

Neliec linku uz grozu - liec uz katru detaļu. Groza sastāvs saglabājas tavā browsera cache vai cookies, nejau mūsu.

Edited by Lenox
Link to comment
Share on other sites

i5 +/- = AMD Phenom II x4. Performance ziņā Tu atšķirību nejutīsi, bet ietaupīsi naudu.

Ja gribi lētāku plati, vajag atbrīvoties no viena x16 PCI-ex slota.

Plate 2 - http://m79.lv/gigaby...-s2p_89721.html

šajā platē varēsi ielikt tikai vienu videokarti un būs pieejami tikai divi ram sloti

Plate 3 - http://m79.lv/ecs-am...32-0_93529.html

šajā varēsi ielikt 4 ram moduļus, bet šaubos vai tev to vajag.

Pašu pirmo plati ieteicu tāpēc, ka viņu tu ilgāk varētu nemainīt... gari jāstāsta. Plate 2 nav slikts variants, un daudziem pat optimālākais.

Edited by Lenox
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

atlausos teikt ka topika autors ir 2011 gada nagla :D es no katiem ko vins ir salasijis un sarakstijis :D ieraksti google: dators vai samekle specialistu kas tev 5min laika saliks grozu tavai cenai

ps. Autors jau visu pasutijis, kapec lai tagad vel kautko ieteiktu? Un vai Lenox tu neesi autora bralis? :D pastasti phenom ii x4 vs i5-2500k atskiribu?

velos dzirdet no tevis:D

Edited by courage
Link to comment
Share on other sites

Lenox tik gudrs ka vienkārši apdrsties gribās! :D

Pie tādas konfigurācijas, uz kādu spiež Semorka tur nav vajadzīga mātes plate ar 2 pci-e 16 slotiem. Tur nav vajadzīgs barošanas bloks par 40+LS, bet pietiks arī ar sakarīgu 25+-Ls 350W barošanas bloku. Tas viss ir sviestaini un nesabalansēti. Un kā var i5 salīdzināt ar AMD ja i5 ir iebūvēts GPU bet AMD nav?

Bet no otras puses - Semorka ir stulbs lauķis tādēļ viņš varētu arī būt pelnījis, lai viņu kārtējo reizi appišš dēļ viņa paša stulbuma! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Es nekad neesmu teicis, ka esmu gudrs.

Priekš pārgudrā courage - kurā vietā es minēju i5-2500? Laikam esi vakar dzimis, ja neesi dzirdējis par i5-750.

Priekš augstprātīgā BEEF :

  1. VIENS no trijiem variantiem bija plate ar 2x pci-ex x16 slotiem. Viens no trijiem variantiem. Tas nebija vienīgais. Es OP piedāvāju vairākas plašu iespējas.
  2. Barošanas bloku devu ar uzviju, jo, iespējams, OP var laika gaitā mainīt videokarti - varbūt viņš vēlēsies spēcīgāku nekā patreizējo.
  3. i5-750 nav iebūvēts gpu. Tu maz jautāji, par kuru i5 es runāju?
  4. Tagad vari iet savu dirsu slaucīt.

Edited by Lenox
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja gribēs pēc 2 gadi kaut ko mainīt (gpu piemēram), tad der paņemt pa +10ls psu ar rezervi, nevis, kad būs vajadzība jāmaina psu. Pats arī kožu pirkstos, ka savam kompim neieliku ar rezervi tagad gribas nomainīt gpu, bet lai to darītu arī psu jāmaina un tad jau tas pasākums ievelkas uz lielāka cipara, plus mans vecais psu nevienam nebus vajadzīgs, praktiski izsviežams misenē.

Tas ir tāpat kā nopirkt kruto bembi un riepas aiziet nopirkt uz maximu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mjā visi ir te tik gudri, viens otru mēģina pārspēt " datoriķi "

Es šito variantu izvēlos un palieku pie tā, laikam jau tā cena tur visu izsaka, jo pa lēto neko nesavākt.

http://www.1a.lv/sho...wb5Gwth3sJqkssL

Iepriekšējo pasūtījumu jau esmu atclicis, vēl pakonsultēšos internet veikalā par savu izvēli, jo tejau jūs paši esat gudri un visi esat ahu jennie rīdznieki, nē man smiekli nāk, kautgan pats esmu rīdzinieks tikai ar datortehniku sāku iepazīties ja labi 1 gadu, tākā man te braukt augumā ir pilnīgi lieki " Rīdzinieki Pilsētnieki" :D

Edited by Semorka
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Nu re jau sakarīgāk. Vienīgi atmiņu jāņem pa pāriem (proti 2 vai 4 moduļi). Un šitie ir nevajadzīgi dārgi. + vari paņemt bez grafiskās kartes sākumā + PSU principā derētu ņemt 400W + noderētu vēl klāt kāds SSD 128GB disks (tieši sanāktu, ja tu neņemtu video karti) + paskaties tera.lv, tur varētu būt labākas cenas.

Beefs

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Beef vēl pēdējais jautājums, kāpēc vajag to RAM atmiņu manejā mātes platē? Vai tad jau nenāk tur mātes platē līdzi RAMS? Bez RAM atmiņas nevar? Jo manējam tagadējai mātes platei nav RAM atsevišķi nekādi kartridži. Paskatījos kiškās tur nav tādi RAM ielikti! Bet kad pirku savējo kompi tur bija rakstīts RAM 2040.

Ā reku mana kiška.

post-32742-0-62446500-1325328138_thumb.jpg

Edited by Semorka
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...