Gubernators Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Sveiki, vēlos sakomplektēt jaunu datoru.. Vēlos palūgt ieteikumus kādu pamatplati ir jāpērk, ja vēlos iegādāties šāda veida kompenetes.. Procesors: Šeit Video karte:Šeit Cietais disk 80gb sata2 Pagaidām 1x2 gb ram ddr2 bet ir vēlme pirkt ddr3 ramu.. Tātad kāda mātesplate man visvairāk atbilstu? + Vai ar 450W barokli pietiks?? Jau iepriekš paldies Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surrounder Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Derēs jebkura mātesplate ar PCi Express 2.0 Viennozīmīgi ņem mkb ar DDR3 - DDR2 cenas aug drausmīgos ātrumos, DDR3 krītas. Kā arī iemet barokļa modeli. JA 450 ( vai vismaz 400) ir reālie vati, un baroklis ir ar ar lielo ventilatoru - pietiks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gubernators Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Derēs jebkura mātesplate ar PCi Express 2.0 Viennozīmīgi ņem mkb ar DDR3 - DDR2 cenas aug drausmīgos ātrumos, DDR3 krītas. Kā arī iemet barokļa modeli. JA 450 ( vai vismaz 400) ir reālie vati, un baroklis ir ar ar lielo ventilatoru - pietiks. Cik noprotu šitā derēs?? Nezinu par mātesplatēm daudz neko un par tām pci ligzdām.. Baroklis: Ir vēlme pirkt šādu bet ja nepietiks varu nopirkt 500watīgo šeit + šāda veida RAM var pirkt ja? šeit ja ņemu atiecīgo mātesplati Edited March 14, 2011 by Gubernators Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surrounder Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Derēt derēs bet nav labākā izvēle - pirmkārt labāk atrodi m/b kura atbalsta 1333 vai 1600 mhz RAM un attiecīgi RAM izvēlies 1333 vai 1600Mhz - cenu atšķirība būs pāris Ls. otrkārt - šai mātesplatei nav PCi express 2.0 bet pci express 1.0 te būs tabula ar visiem intel chipsetiem - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Core_2_chipsets Labajā pusē pēdējā stabiņā - tev jāmeklē mātesplate, kas būtu uz tāda čipseta bāzes kam irc PCI-EX 16*2.0 Piemēram X38, X48, P43, P45 utt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gubernators Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Derēt derēs bet nav labākā izvēle - pirmkārt labāk atrodi m/b kura atbalsta 1333 vai 1600 mhz RAM un attiecīgi RAM izvēlies 1333 vai 1600Mhz - cenu atšķirība būs pāris Ls. otrkārt - šai mātesplatei nav PCi express 2.0 bet pci express 1.0 te būs tabula ar visiem intel chipsetiem - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Core_2_chipsets Labajā pusē pēdējā stabiņā - tev jāmeklē mātesplate, kas būtu uz tāda čipseta bāzes kam irc PCI-EX 16*2.0 Piemēram X38, X48, P43, P45 utt. Cik noprotu šis man būs lētākais variants.. ir pci-e 2.0 versija vai arī šī itkā viss tas pats ir varbūt šī pat būtu izdevīgāk ņemama.. + procesoru ņemot tur ir norādīts kopnes ātrums 1066 MHz procesoram.. ņemot šo procesoru man viņš ies uz mātesplates kurai ir kopnes ātrums 1333 mhz?? tas nekas? + videokarti ņemot tur ir ddr5 īsti nezinu kas tas ir bet mātesplatei ir ddr3 itkā tas ir priekš rama bet vai ies tā ddr5 grafiskā karte?? + rams kurš ir labākais modelis ( tips )? es zinu tikai ka man uz ddr2 laikam ir kingston vai tāds tips būs labs?? Šeit rams kādu pirkšu 2 x 2gb plāksnītes P.S tad kurš baroklis būtu labāks no tiem 2 variantiem 450w vai 500w iepriekšejā postā P.S.S Kopā izmaksās šis prieks Procesors + Videokarte + Mātesplate + Rams pagaidām 2gb + vēl baroklis + cieto disku var nopirkt klāt ja gadījumā neatbalsta manu veco man vecais manliekas bija sata2 vai kautkā tā kopā: 71.04 + 67.33 + 69.33 + 14.57 ( ja pērku 500w barokli ) + 15.01 + cietais 20 ls apmērā = 256 Ls tas man liekas kautkā pa maz ņemot vērā procesors itkā labs video karte laba rams pagaidām pietiekoš + var veco ramu ielikt klāt ddr2 laikam plate atbalstija.. šāds dators pavilks jaunākās spēles?? Edited March 14, 2011 by Gubernators Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surrounder Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 1. mātesplate atbalsta vau nu DDR2 vai DDR3 - tie ir divi dažādi RAM tipi. Ir mātesplates, kuras atbalsta gan DDR2 gan DDr3 - pārsvarā tādas ražo Asrock - un tas ir konkrēts taivāniešu sūds. 2. Par RAM. No ražotājiem viennozīmīgi iesaku Kingston. Ja datoru izmantosi geimingam - es tomēr ieteiktu nepaskopoties un pirkt Kingston HyperX nevis parasto RAM'u - atšķirība cenā ir praktiski nemanāma. 3. Par videokarti un spēlēm. Procesors ir pavecs un videokarte nav no jaudīgākajam - bet spēles paspēlēsi, arī jaunākās, protams ne uz pārāk labiem settiengiem. Labāku videokarti tev ir vērts ņemt tikai ja arī procesoru tomēr paņemsi labāku. Kā jau teicu - tagadejā sistēma tev spēlem derēs, bet nu - tā galīgi nebūs hi-end gaming stacija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gubernators Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 (edited) 1. mātesplate atbalsta vau nu DDR2 vai DDR3 - tie ir divi dažādi RAM tipi. Ir mātesplates, kuras atbalsta gan DDR2 gan DDr3 - pārsvarā tādas ražo Asrock - un tas ir konkrēts taivāniešu sūds. 2. Par RAM. No ražotājiem viennozīmīgi iesaku Kingston. Ja datoru izmantosi geimingam - es tomēr ieteiktu nepaskopoties un pirkt Kingston HyperX nevis parasto RAM'u - atšķirība cenā ir praktiski nemanāma. 3. Par videokarti un spēlēm. Procesors ir pavecs un videokarte nav no jaudīgākajam - bet spēles paspēlēsi, arī jaunākās, protams ne uz pārāk labiem settiengiem. Labāku videokarti tev ir vērts ņemt tikai ja arī procesoru tomēr paņemsi labāku. Kā jau teicu - tagadejā sistēma tev spēlem derēs, bet nu - tā galīgi nebūs hi-end gaming stacija Vari sapakot variantu kāds dators man būtu labs spēlēm ar nepārāk lieliem izdevumie.. kautkur 300 ls bez cietā un dvd room P.S Varbūt šāds dators būtu labāks par to kuru vēlos sakomplektēt?? Šeit links Edited March 15, 2011 by Gubernators Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now