Jump to content
GIGN Forum

Tēma Nr.1 - Par Un Ap Pc Rūkoņas Pieklusināšanu Un Materiāliem


eziic
 Share

Recommended Posts

Divi topiki vienā. Yey. Okej, sākam ar pirmo - beidzot esmu ticis pie tik vajadzīgās datorkastes, ironiski, bet tas ir mans vecais pirms 2 gadiem lietotais monstruālais aparāts, ar kuru diennaktīm tika griezts CS. Precīzus parametrus šobrīd nepateikšu, jo īsti nezinu cik tas šajā gadījumā ir svarīgi, bet ja ļoti vajag, rīt būs pieejami arī tie, aptuveni, cik atminos, Athlon 64 3200+ [lai ko tas arī nozīmētu], 512ram, kaut kāds ūberkruts 512/128mb video [trololo], 80gb cietnis un ~400 baroklis. Precīzi zinu tikai to, ka šo gadu laikā kopš aparāts ticis lietots ne-pie-manis, viņš nav ticis tīrīts ne reizi un šobrīd rūc aptuveni tikpat skaļi cik garām braucošs vilciens. Tā nu nolēmu savu nervu un attiecīgās kastes ilgdzīvotības labad kaut ko darīt lietas labā ar dzesēšanas sistēmu, kaut gan īstenībā primārais mērķis ir - KLUSA kaste. Jā, izčekoju googli par un ap šo tēmu, bet vienalga uztaisīju šo topiku ar cerību, ka kāds padalīsies ar saviem individuālajiem mēģinājumiem, novērojumiem un idejām. Kas man interesē:

1. Kūleri. Pieņemu, ka vajadzētu nomainīt visus pēc kārtas. Nav ne jausmas kas ir forši un kas nē, esmu dzirdējis par Zalman un vēl zinu, ka negribu tērēt daudz naudas. Nē, mani neinteresē google un random internetveikali - konkrētas idejas, vēlams - no pieredzes, ko un kur Rīgā un apkārtnē var iepirkt un uz kādiem cipariem man tas viss būtu jārēķina?

2. Termopasta. WTF? Kaut kas, kas plānā kārtā, lai nosegtu procesoru [right?] jāsmērē saķerei [lol]. Nekad neesmu redzējis, nekad neesmu lietojis un nav ne jausmas kur jāliek. Arī šajā jautājumā labprāt uzklausītu cenas, vietas un tutoriālus kur vēl bez deguna to lietu var iebakstīt un vai to vispār vajag darīt.

3. Datora izolācija. Redzēju kaut kur netā speciālu komplektu, ar kuru iespējams iztapsēt visas malas par nieka 50$. GTFO. Vai ir kaut mazākā jēga šim pasākumam un ja jā, alternatīvas [aka - kaut kādi izolācijas materiāli no būvmateriālu veikaliem par 1ls/m2, ar kuriem es kādā saulainā dienā nenodedzināšu nahuj visu māju]? Tāpat interesē dažādas idejas par gumijas blīvēm pie visām iespējamajām skrūvēm, kur, ko un kāpēc.

4. Cietnis gumijās. Prezervatīvos? Velosipēdu kamerās? Varbūt kādam ir kāds uzskatāms variants? Izmaiņas pirms/pēc būtiskuma skalā no 1 līdz 10? Es biju iedomājies varbūt līdzīgu efektu iespējams panākt ar tām pašām gumijas blīvēm, kuras plānoju izmantot [sākumā, protams, jāatrod ko plānoju izmantot] skrūvju jautājumā, viņas vienkārši ieliekot pa malām, kur skrūvējas cietnis, bet tas laikam kārtīgam McGaiveram būtu pārāk vienkārši un nebūtu ko parādīt džekiem - redz kāds man cietnis, karājas, bļac!

5. Piezīmes un papildus info tiks uzklausīts ar lielāko prieku.

Un otrs topiks - īsāks un konkrētāks - vajag kaut kādu palikņveidīgu sūdu portatīvajam datoram. Nē, nekarst un netaisās sprāgt, tāpēc nemeklēju tās mistiskās iekārtas par +15ls, interesē atrast kaut kādu pavisam vienkāršu, parastu metāla veidojumu, uz kā novietot attiecīgo aparātu un pēc tam jebkur citur - gultā, uz kājām, uz galvas & stuff. Mana alternatīva - lielizmēra grāmata - ir forša štelle, bet diezzin vai pats labākais variants šādam nolūkam, jo principā tā vai tā nobloķē jebkādu gaisa piekļuvi kūlerim.

Link to comment
Share on other sites

1. Ventilatori. Droši vien, ka to ir veseli 3 - CPU, video un barošanā. Barošanas kūleri droši vien nemainīsi, bet CPU un video var piemeklēt kādu no tiem pašiem Zalmaniem. Klusāk būs, bet lēti nebūs.

2. Termopasta. Pie šīs operācijas vajadzēs arī maģisko termopastu, jo, raujot veco ventilatoru nost, esošā pasta tiks sačakarēta un vajadzēs likt jaunu. Un saķere ir nevis LOL, bet gan MUST HAVE, jo, ja starp procesoru un ventilatora radiatoru tev ir šķirba aka gaiss, kas ir izcils siltumizolējošs materiāls, tad dirsā darbs un materiāls - nosvilsi 3 minūtēs, it kā tev ventilatora nemaz nebūtu.

3. & 4. Pakošana. Smelies ideju no auto klusināšanas. Ejam uz Incaru un ņemam paku plānākā Splens un paku Vibroplasta. Cietos un CD/DVD/Bluray/Gayray iekāratas iepakojam vibroplastā. Izdomājam, kā iedabūt atpakaļ korpusā. Skrūves droši vien tāpat noblīvēs tas vibroplasts, bet citu skrūvju, kas kaut ko var kratīt, nav.

Tālāk visu kasti nopakojam ar to pašu Vibroplastu un pēc tam skaņas izolāciju. Atstājam caurumus tur, kur ir paredzēta gaisa caurplūsma ar ārvidi. Sekojam līdzi, lai korpusa plākšņu savienojumi ir noizolēti ar kkādu blīvējumu ( to pašu vibroplastu? ).

Tā kā tie materiāli ir paredzēti, lai nevibrē un neskan mašīna uz šosejas, tad iespējams, ka saliekam PC kopā un vairs nekad nevaram atrast uz dzirdi, ja noliekam kkur, kur aizmirstam. :D Ja tas varētu nostrādāt, tad paka no katra materiāla kopā būs ~20 Ls, ar ko vajadzētu pietiekt atliektiem galiem kaut kam tik nelielam kā PC kaste.

5. Ventilatoru vietā var nopirkt/uzkonstruēt ūdens dzesi.

Link to comment
Share on other sites

par to paliktni - lielveikalos var nopirkt tādu mīkstu spilvenu, kurš dzesē portatīvo, un apakša ir mīksta [ ieņem arī vienu formu, novietojot uz kkā cieta - galda ], bet ja panēm klēpī gultā, vnk awesooooome. ā jā augša ir cieta un vēsa.

maksā ~10Ls

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...