Nightmares^^ Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Čau! Varbūt varat padalīties ar interneta vietnēm, no kurām jūs iegūstat mācību materiālus un citu labu informāciju, kas lieti noder studiju darbos, semināros un citur. Der visa veida mācību materiāli, vairāk gan tēmēju uz kuluroloģiju, kultūras vēsturi, ģeogrāfiju, filozofiju, bet noderīgs var būt arī viss cits. Ceru uz atsaucību un tādi saiti kā atlants elvē un referāti elvē nekam īsti neder, jo tur bieži vien informācija ir diezgan šķidrā līmenī un liela daļa pieejamo materiālu nav tās naudas vērti, par kādu tie tiek pārdoti. Paldies jau iepriekš, gan jau visiem noderētu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bReeTz Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Ja LU, tad ebsco un citas datubāzes, izmantojot lu loginu kā piekļuvi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaskuSeperatists Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Augstskolas parasti abonē pieeju dažādām ārzemju datubāzēm, painteresējies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted October 11, 2010 Author Report Share Posted October 11, 2010 Man savas skolas bibliotēkai un datubāzei pieeja ir, gribētos redzēt arī citus variantus, kas nav piesaistīti skolai... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbyuer Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Varētu nedaudz konkrētāk, ko tieši tev vajag un kas īsti ir par problēmu? Viss jau lielos vilcienos ir pateikts. Pētniecībai izmanto datubāzes un bibliotēkas. Semināriem parasti materiālus var viegli dabūt bibliotēkā vai pa tiešo no pasniedzēja. Visu pārējo var vienkārši uzmeklēt internetā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted October 12, 2010 Author Report Share Posted October 12, 2010 Viss jau lielos vilcienos ir pateikts. Pētniecībai izmanto datubāzes un bibliotēkas. Semināriem parasti materiālus var viegli dabūt bibliotēkā vai pa tiešo no pasniedzēja. Visu pārējo var vienkārši uzmeklēt internetā. Konkrētāk jau es uzskaitīju sākumā, ka noderētu visāda informācija par filosofiju, kultūrvēsturi... Konkrētāk par kultūrvēsturi, tur man vajadzētu informāciju par kultūras tipoloģiju veidiem, austrumu, antīko, viduslaiku, jauno un jaunāko laiku kultūru... Tā kā man te studentu apjoms ir diezgan milzīgs, bibliotēkā pie cerētās grāmatas tikt ir diezgan grūti, jo jāstāv rindā, kam laika var arī nesanākt... Bet derētu arī linki uz saitiem, kur notiek apraksti par jaunumiem tūrismā un tā attīstībā. Nu jābūt taču katram kaut kādiem saviem pastāvīgajiem info avotiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bReeTz Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 ebrary ir pazīstams? Nezinu, vai tieši kultūrvēsture un tūrisms tur ir, bet vispār visai plaša e-bibliotēka (gan grāmatas, gan pētnieciskie darbi, ziņojumi u.t.t.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbyuer Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 http://www.google.lv/ http://scholar.google.com/ Piemēram, kultūru tipoloģijas: http://lmgtfy.com/?q=cultural+typologies Vienīgie regulārie info avoti jau ir nosaukti. Vienkārši jāiemācās meklēt. Ja grāmatas bibliotēkā vairs nav, ņem lasītavas eksemplāru un.. lasi. Turklāt, piemēram, filozofija ir atsevišķa zinātnes disciplīna. "Man vajag kaut ko par filozofiju" galīgi nav konkrēta vajadzība. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted October 12, 2010 Author Report Share Posted October 12, 2010 Es pajautāju palīdzību ar vietnēm, no kurām jūs ņemat, vai esat ņēmuši mācību materiālus, nosaukt googli kā meklētāju ir tas pats, ja es pajautātu, kur nopirkt kurināmo un man atbildētu, - Pasaulē jebkur... Es tikai nosaucu tēmas, par kurām man vajadzētu sīkāk, bet nu ne jau tieši par katru zinātnes nozari atsevišķi sīkus rakstus... Man nav konkrētas vajadzības, es tikai vēlētos uzzināt vairāk konkrētas lapas, no kurām iegūst info pārējie. Googlē atrast kaut ko nenodrāztu ir diezgan pagrūts uzdevums. Atrast jau varu arī pats, bet, atkārtoju vēlreiz, ceru, ka ar info padalīsies arī citi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbyuer Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Ko lai saka, kāds jautājums - tāda atbilde. Man personīgi nav ne jausmas nedz par tavām zināšanām attiecīgajās jomās, nedz mācību metodēm un mācību procesu, tādēļ arī nav iespējams tev sniegt konkrētus, sakarīgus ieteikumus. Ja tev nepieciešamas kaut kādas elementāras pamatlietas, Vikipēdija vienmēr ir labs sākumpunkts. Ja, piemēram, tev netika mācīta filozofija vidusskolā, bet vienkārši vēlies gūt kaut kādu ieskatu, paņem bibliotēkā filozofijas pamatus. Ja esmu tevi pareizi sapratis un tev nepieciešami materiāli studijām (konkrētu tekstu analīze, materiāli referātiem/pētījumiem), tad nekā labāka par datubāzēm un bibliotēkām nav. Un tieši tādēļ, ka manā gadījumā šajos avotos var atrast miljoniem zinātnisko rakstu, pētījumu un grāmatu, man vienkārši ir neliela neizpratne, kādēļ tevi šie avoti neapmierina. Īsāk sakot, kas tavā uztverē vispār ir "mācību materiāli"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted October 12, 2010 Author Report Share Posted October 12, 2010 Nu pateicos par to pašu un par vēlmi palīdzēt. Filozofijā manas zināšanas ir tik vien kā tik daudz, cik es pats protu filosofēt (Iepriekšējos gadus ar filosofiju kā tādu netiku saskāries, nedaudz ar ētiku un psiholoģiju), tobiš, sēžot lekcijās man verās ciet, jo tas viss stāstītais ir tik garlaicīgs un elementāri saprotams, ka es gribētu kaut ko dziļāku, skaidrāku palasīt, kas man radītu konkrētāku priekšstatu par visaptverošo informāciju, kas man pavērtu interesi uz jauniem infromācijas ceļiem, nevis tupu domāšanu par domāšanu, par ko diži tālāk mēs arī neejam. Wikipēdija sniedz labu informāciju par dažnedažādu darbu autoriem,definīcijas, teorijas, bet bieži vien pietrūkst daudz informācijas, kas paskaidro sīkumos, kam atsevišķas lietas vispār spēj būt noderīgas, ar to es domāju, ka pat tajos konkrētajos aprakstos nereti trūkst konkrētas informācijas, kurai tur vajadzētu būt... Studijām ir nepieciešami darbi, pārsvarā, referātiem un aprakstiem. Nu ebibliotēka ir laba lieta, starp citu, ir kādas publiski pieejamas ebibliotēkas, ka nav piesaistītas skolas kontam? Es caur LAIS izmantoju, kādas vēl ir pieejamas? Vajadzīgie mācību materiāli - referāti, konspekti, pētnieciskie materiāli, autobiogrāfijas, sasniegumu konspekti, dažādu nozaru attīstības virzieni, struktūras izaugsmes gadu gaitā, statistikas, jaunumi. Tas tā īsumā Link to comment Share on other sites More sharing options...
bReeTz Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 (edited) edīte: Kas par skolu tev? Nav zināms neviens LU students, kas būtu gatavs tev izpalīdzēt ar savu LU LUIS sistēmas loginu>? ebrary ir nepieciešama piekļuve personiskajam LU kontam, savukārt ebsco bija vienotais LU logins (kuru, diemžēl, vairs neatceros, bet varu mēģināt dabū rokā). edīte nr.2. Noskaidro, kuriem resursiem tiec klāt ar savas skolas kontu, ar kuru skolu bibliotēkām ir sadarbība. Nekas ūbersarežģīts tur nav, es savu bakalauru ļoti veiksmīgi uzcepu, par avotiem izmantojot google books, ebrary, ebsco un LU plašās bibliotēkas. P.S. Nacionālās bibliotēkas izmantošana arī par skādi nenāks, tur brīžiem īstas raritātes ir sastopamas. Edited October 12, 2010 by bReeTz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted October 12, 2010 Author Report Share Posted October 12, 2010 LU pieejas nav, man ir pieeja - https://www.e-biblioteka.lv/lv/ caur LiepU kontu. PAldis par to pašu breetz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now