Jump to content
GIGN Forum

Moi ēdienkarte.


bullet
 Share

Recommended Posts

Tātad beidzot būtu beidzamais laiks sākt ievērot normālu uzturu. Kā jau minēju kādā no topikiem, tad pagaidām nekas īpaš man tur nebija ar to uzturu tikai pāris lietas, kas paliks spēkā arī turpmāk. Tā tad sāksim:

1. No more junkfoods.

2. Baltmaize, kartupeļi, makaroni tiks aizstāti ar rīsiem un griķiem.

3. Lietošu daudz ūdeni un zaļo tēju labākai vielmaiņai.

4. Pēc iespējas mazāk kofeīna uzturā. Tik vien, cik ir tējā.

Neiegrimšu sīkumos, ko tieši ēdīšu, bet nu galvenās lietas pieminēšu.

Dienas ēdienreizes: 1. ēdienreize, brokastis(plkst. 10:00 aptuveni.)

Auzu pārslas/Musli ar pienu

2. ēdienreize pēc 2-3 h (tātad plkst 12:00-13:00)

Whey proteīnu dzēriens (iespējams vēl banāns vai jogurts, pēc izjūtas)

3. Pusdienas pēc 2h (plkst. 14:00 vai 15:00 atkarībā no iepriekšējās reizes.)

Rīsi/griķi ar vistas fileju vai kādu citu gaļas produktu.

4. ēdienreize pēc 2h (plkst. 16:00-17:00 pēc iepriekšējās ēdienreizes atkal.)

Whey proteīnu dzēriens (iespējams vēl banāns vai jogurts, pēc izjūtas)

5. ēdienreize (plkst. 19:00)

Biezpiens, jogurts vai kāds cits produkts, kas ilgi uzsūcas organismā.

Viss pēc 19:00 nekāda ēšana. Par sportu, kas nāks klāt šādam uzturam: Kardio 3 vai vairāk reižu nedēļā 30 min garumā vinā reizē.

Kick boksa treniņi 3 reizes nedēļā.

Svara zāle pēc ieskatiem.

Svētdienās nekādi treniņi pilnīga atpūta, bet ēdienkarte nemainās.

Tātad, ko es gribu dzirdēt no cilvēkiem, kas kaut ko saprot šajā jomā ir viņu viedoklis, ko tieši pamainīt vai uzlabot ēdienkartē, nepārkāpjot pirmos nosacījumus.

Link to comment
Share on other sites

bullet, sūkalu proteīnu lieto tikai no rīta, 15-20min pēc piecelšanās, un pēc treniņa. Citos laikos tas ir visai bezjēdzīgs, jo tā ātrais uzsūkšanās ātrums nav svarīgs dienas vidū/ vakarā.

pirmā ēdienreize tev varētu būt tās pašas auzu pārslas + whey protein.

nākošajās ēdienreizēs centies paēst griķus/ rīsus (bet labāk griķus, jo ar rīsiem garšs stāsts) + vistu vai liellopa gaļu. pa dienu arī būtu labi iedzert/ ieēst zivju eļļu + zemesriekstus.

pēc 19 gan būtu kļūda neēst. Tiesa gan, vakarā vari mierīgi noslēgt ogļhidrātus, bet olbatumvielas tāpat būtu ļoti ieteicamas arī vakarā, un tici man, tas būs tikai labāk :)

Un jogurts arī īstenībā ir tāda šaizīga lieta, jo tajā ir padaudz cukuru, kas nav pārāk ieteicams, ja nevēlies dzīties uz masu :)

Link to comment
Share on other sites

Jautājums offtopikā, nevēlējos veidot savu topicu.

Vai var vienu ēdienreizi atstāt kā tikai augļus? Teiksim 12'os divi banāni, kaut kas dzerams? Un nākamā ēdienreize ap trijiem? Un vai starp ēdienreizēm drīkst apēst kādu augli, ja sagribās ēst? Vispār neesmu no tiem, kurš skaitītu to, ko apēd, nedodos cilāt svarus, jo tam neredzu jēgu, bet interesē izveidot regulāru, konkrētu ēdienkarti, brokastīm, 12'iem, pusdienām ( pirms treniņa ) un kaut kam pēc tā.. Šķiet, ka būs jāveidot tomēr atsevišķs topiks..

Kā ar vēdera nelielo tauku slāni? Tikai kardio slodze + ūdens, un vai maz šis efekts ir noturīgs, vai arī to var panākt uz īsu laiku, jo tiem taukiem tur ir jābūt?

P.s Bullet, kurš klubs? Kura pilsēta?

EDIT: Kas ir ar sulām? Nav ierobežojumi - brīdis, kurā dzer un augļi / dārzeņi, kurus lieto?

Link to comment
Share on other sites

1.Tauki neaug ātri, tāpat arī viņus nodzīt nav ātri. Jebkurš efekts ir noturīgs, ja vien tiklīdz esis sasniedzis vēlamo formu, radikāli nemaini ēšanas paradumus un neatgriezies pie iepriekšējās, nesabalansētas un neveselīgās pārtikas.

2. Vari un nekas slikts arī nebūs, bet protams, ir vēlams kaut nedaudz kādu olbaltumvielu ieštopēt klāt.

3. Par sulām: Ja veikalā pirktās no pakas - labāk dzer ūdeni. Svaigi spiesta sula Tavā gadījumā der praktiski jebkurā brīdī, bet atkal labāk ir no rīta, jo no augļiem iegūsi diezgan daudz fruktozes. Par augļiem un dārzeņiem, ja nav konkrēta mērķa (uzaudzēt svaru/ nedaudz notievēt), tad nav lielas starpības, viss ir labs. Ja ir jebkurš no šiem mērķiem, tad labāk ir lietot tos augļus, kuriem ir zemāks glikēmiskais indekss (GI). Google that shit, pilns ar tabulām, piem - http://www.glycemicgourmet.com/glycemic-index-table.html . Protams, pēc treniņiem var ieštopēt arī augstāku GI, bet nevajag ar daudzumu pārcensties. Ja ir kāds no iepriekšminētajiem mērķiem, tad dārzeņus labāk izvēlēties tos, kuriem mazāk ciete (var pagoooglēt par starch in vegetables) arī būs tabulas.

Edited by moby
Link to comment
Share on other sites

Nu man arii ir problemas ar eshanu.. JO eedu tikai vakarinjas pec darba ap 19:00 un tas ariii viss... Ja kozhu tad vispar manas vakarinjas ir kaut kad veelu vakaraa... Shad tad pa dienu bulkas vederaa iestumju! Tas toch nav iistais mans dzives veids...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...