Jump to content
GIGN Forum

Divas Os.


Recommended Posts

1kārt cieto var sadalīt Ubuntu instalācijas laikā

2kārt lai veidotu partīcijas nevajag pārinstalēt Windowsu

Nokačā Ubuntu, ieraksti diskā kā bootable un instalē tāpat kā Windows. Piedāvās iespēju instalēt blakus Windowsam (uz atsevišķas tb jaunas partīcijas) un pie datora startēšanas izvēlēties kuru OS palaist.

Link to comment
Share on other sites

atrodi manuali ubunta dualboot'am palasi kartigi ka jataisa particijas, tas nav taspats kas instalet xp, kur ir viena particija visai drazai.. linuxaa tadas ir vairakas "/" jeb root kur ir sistema swap - particija ko neredzi, bet kompis to izmando ka ramu, "/home" kur atrodas juzer faili, cik esmu dzirdejis to iesaka veidot pat uz atsevishkja diska lai janukas tavi dati paliktu neskarti..

failu sistema nav NTFS bet gan ext2 vai 3 vai arii citas, pats lietoju shis abas..

ja uz ext3 particijas nodzesisi failu, atgut bus praktiski neiespejami, ja uz ext2 to izdarisi, tad atgut vel kka varesi, bet ka neprasi man, shi ir teorija ko zinu (par dzeshanu tb)

ja negrasies lietot ubuntu ikdienaa, tad uztaisi 10gb particiju, ar to pilniba pietiks iesakumam..

no ubunta tu varesi redzet ntfs sistemu un browset disku, bet no xp (ntfs sistemas) tu neredzesi linux'a failu sistemu, ja tomer gribesi redzet, tad naksies meklet kadu draiveri kas atpazist konkreto failu sistemu ..

btw cik zinu swap particijai jabut 2x vairak ka rams - ja tev ir 512mb rams swapam jabut 1gb...

ps iesaku uztaisit visam svarigajam baackpu uz cita harda, pirmoreiz kad es instaleju ubuntu, nesapratu ka pareizi butu jataisa particijas, un aizmirsu iznjemt kjeksi no particijas uz kuras staveja xp, rezultata ~100gb ar infu tika padirsti :D

Edited by ANALGINS
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...