Banāna Telefons. Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 (edited) Sveiki. Parādijās tāda vēlēšanās uzlikt vienam PC, 2 OS - Ubuntu un Xp. Skolas informātikas klasē, pāris datoriem ir šitāds brīnums. Tātad, kā to var izdarīt? Esmu baigais nūbs šitajās lietās. Edited April 21, 2010 by Banāna Telefons. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrico Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Sadali hard draivu vairākās partīcijās un močī virsū Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banāna Telefons. Posted April 21, 2010 Author Report Share Posted April 21, 2010 Ūūn kā tieši to var izdarīt? Es tiešām esmu īpašs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrico Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Ja tuvākajā laikā plāno pārinstalēt windows tad pie instalācijas varēs sadalīt cieto disku, ja nē tad ir tāda programma Partition Magic ar kuru var sadalīt disku Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 1kārt cieto var sadalīt Ubuntu instalācijas laikā 2kārt lai veidotu partīcijas nevajag pārinstalēt Windowsu Nokačā Ubuntu, ieraksti diskā kā bootable un instalē tāpat kā Windows. Piedāvās iespēju instalēt blakus Windowsam (uz atsevišķas tb jaunas partīcijas) un pie datora startēšanas izvēlēties kuru OS palaist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrico Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Nerakstīju jau tā, ka tas ir vienīgais veids, bet pārinstalējot windu to var izdarīt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Cilvēks vēl paņems un pārinstalēs Ar partīcijām forši var spēlēties lietojot Hiren's Boot CD, tikai pirms tam vajag defragmentēt cieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banāna Telefons. Posted April 22, 2010 Author Report Share Posted April 22, 2010 Liels paldies, tuvākajā laikā centīšos paeksperimentēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANALGINS Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 (edited) atrodi manuali ubunta dualboot'am palasi kartigi ka jataisa particijas, tas nav taspats kas instalet xp, kur ir viena particija visai drazai.. linuxaa tadas ir vairakas "/" jeb root kur ir sistema swap - particija ko neredzi, bet kompis to izmando ka ramu, "/home" kur atrodas juzer faili, cik esmu dzirdejis to iesaka veidot pat uz atsevishkja diska lai janukas tavi dati paliktu neskarti.. failu sistema nav NTFS bet gan ext2 vai 3 vai arii citas, pats lietoju shis abas.. ja uz ext3 particijas nodzesisi failu, atgut bus praktiski neiespejami, ja uz ext2 to izdarisi, tad atgut vel kka varesi, bet ka neprasi man, shi ir teorija ko zinu (par dzeshanu tb) ja negrasies lietot ubuntu ikdienaa, tad uztaisi 10gb particiju, ar to pilniba pietiks iesakumam.. no ubunta tu varesi redzet ntfs sistemu un browset disku, bet no xp (ntfs sistemas) tu neredzesi linux'a failu sistemu, ja tomer gribesi redzet, tad naksies meklet kadu draiveri kas atpazist konkreto failu sistemu .. btw cik zinu swap particijai jabut 2x vairak ka rams - ja tev ir 512mb rams swapam jabut 1gb... ps iesaku uztaisit visam svarigajam baackpu uz cita harda, pirmoreiz kad es instaleju ubuntu, nesapratu ka pareizi butu jataisa particijas, un aizmirsu iznjemt kjeksi no particijas uz kuras staveja xp, rezultata ~100gb ar infu tika padirsti Edited April 22, 2010 by ANALGINS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Kāds manuālis? Ko tu dirs? Uzinstalēt Ubuntu taču ir vieglāk nekā pirkstus apčurāt, lai tu kko sadirstu, es nezinu, kādā kondīcijā jābūt. Seko instrukcijām next -> next -> next un vieglāk nekā XP uzlikt sanāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now