Jump to content
GIGN Forum

Linux Software Raid1

ANALGINS
 Share

Recommended Posts

ir 2x 8.4gb cietie ko gribu saslegt raid1, vis vispar jau ir baigi jauki un taa.. (lietoju archlinux tas ir BSD bazes)

uztaisu particijas pec tutorialja, sainstaleju, sakrastu GRUB un fstab un vel paris vietas kur vaig un vis liekas ka ir forshi bet es nevaru iebootot sistemu, un ir shads pazinjojums

::Running Hook [raid]
md: raid1 personality registred for level 1
waiting 10 seconds for device /dev/md3 ...

Root Device '/dev/md3' doesn't exist, attempting to create it
ERROR: Failed to parse block device ids for '/dev/md3'
ERROR: Unable to detect or create root device '/dev/md3'
You are being dropped to a recovery shell
type reboot to reboot
type exit to continue

rakstot fdisk -l paradas shads te zem katras particijas

Disk /dev/mdX doesn't contain a valid partition table

kur X ir particijas cipars

vel rodas jautajums vai sledzot raida hdd jumperu setingiem ir kada nozime ? aka tiem jabut vienadiem, vai jabut dalitam master/slave ?

teoretiski es varetu pariet arii uz citu OS ka piemeram ubuntu, bet mani baida tas ka ubunts ir debian bazes, un komandas krasi atskiras no arch, kautgan apgut to nebutu problemu.. jautajums ir vai tas ir nepiecieshams

man nevaig ar nezalem aizdirstu sistemu, bet pashu minimalo, kapec man vajadzetu 32 dazadus teksta editorus ja izmantoju divus ? 1) nano - lidz ieienstaleju mc 2) mceditor tad kad ir mc uzinstalets..

pashreiz man vaig piedabut raidu pie dzivibas, parejais ir nedaudz vienaldzigi, tad sistemu apaudzet nebus problemu..

lokojam ciet, izrakos tik dzilji pa archlinux forumu, ka atradu nesakarigako postu ever, pielaboju savus konfigus un vis aizlidoja tala bitiite vasaras viduu :)

mans raids rulee :D

ps pirmo reiiz meginaju ko tadu, un pec ~15h chakareshanas vis sanaca :)

problema bija mkinitcpio.conf un domaju ka arii grub/menu.lst kur veicu nelielas izmainjas

w00t

Edited by ANALGINS

nja pavisam jautri, parinstaleju kasti jo OS bija neglabjami slims bet pirms reinstala caur webmin novacu paris fialinjus lai butu ertak pec instala un prikols tads ka man atkal neatrod md3 raid masivu (/ particija) esmu visu parbaudijis xx reizes un esmu nedaudz vilies, jo dokumentacija ir ljoti vaja >.<

varbutas zini kadus moduljus jaielade un kuras vietas tie butu vispar jaatraksta ?

shobrid

rc.conf modules dalja ir

raid1 dm_mod md-mod reiserfs

mkinitcpio.conf

tas pats +vel shis tas..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...